Aktuálne z Istroconu 2009, doplnené 1x

Akcia roka priebežne, cez mobil cez T9 (och bože moje prsty) alebo klasicky a obsiahlejšie klasickou klávesnicou.
Stano Lacko
Filmová história scifi
Piatok, niečo pred 14:00, začiatok najočakávanejšej akcie roka sa nepretržite blíži. Nie, nie je to žiadna premiéra kasového trháku, žiaden koncert, ale akcia, ktorá nás spája a zbližuje. ISTROCON 2009.
Tohto roku môžeme povedať, že Istrocon sa vrátil a za to ďakujeme. Už to nie je len pridružená akcia Comics Salóna, ako po minulé roky (vďaka čomu ale Istrocon ako taký prežil), ale je tohto víkendovou hlavnou akciou.
Tí, ktorí sem prišli a hľadali boli spokojní. Prísť na jeden alebo na všetky tri dni? Je to vlastne jedno, atmosféra Istroconu 2009 je totiž presne taká ako má byť. Milión ľudí, tlačenice a kopec rozhovorov o tom či onom filme, seriály, kresbe či účinkoch premeny na upíra či rozklad na atómy pri prenose na Enterprise.
Ale poďme priamo do deja. Práve skončil Súmrak a zožal veľký potlesk, aby nie... A tak som využil čas, keďže sa už konečne sála čiastočne vyprázdnila, našiel som dostatok miest pokope pre našu skupinu a StarTrek začína.
Komandér, warp 6!
Eufória spevádza najlepšie kúsky vo filme a vidno, že J.J. Abrams urobil svoju prácu dobre. Škoda, že sa len človek cítil ako v americkom filme, totiž toľko tlieskania a výkrikov nadšenia zažije európan skutočne len conoch, ale bolo vidno, že mnohé z týchto prejavov publika bolo očakávaných a dej filmu si vždy vyžiadal aspoň desaťsekundové pauzičky kým ovácie skončili.
No ale poďme von z kinosály, veď kino nie je jediná miestnosť na tomto podujatí. Sympatické (škoda, že som nemal foťák, ale akcia ešte neskončila) manga slečny ako aj sestričky v manga oblečení stretnete na každom kroku. Japonská kultúra a jej produkty totiž na nás sršia z každého rohu, dokonca sa o Japonsku dozviete veľa zaujímavého priamo v Japonskom salóniku.
Fanúšikovia scifi, fantasy a anime si tiež prídu na svoje vo svojich salónikoch, hoci ten scifi bolo ťahšie nájsť, ale bol aspoň vačsí. Hráči si musia vystačiť so spoločnými priestormi Istropolisu, kde sú okrem počítačových hier, konzol ako aj stolových hier zopár tancovacích automatov a množstvo fleku kde to hrať. Veď Istropolis je "krásna" priestorovo veľkorysá budova s obrovskými a počas roka, keď sa tu Istrocon nekoná, úplne zbytočnými priestormi.
No, a ak tu ste tu ešte neboli, môžete ľutovať, že ste nevideli kopec filmov, veľa prednášok (čuduj sa svete aj dobrých a veľmi dobrých) a nevyužili žiadnu z množstva možností kde minúť európske poniažky a samosrejme nestretli kopec ľudí, hoci hlavne mladších ročníkov, ale veď každý raz začínal.
No a na koniec musím poznamenať. Ľudí, čo ešte píšu SMS obdivujem (časť tohto som písal priamo z Istroconu cez mobil), palec ma bolí ako fras, ale čo to palec. Hlavne, že to konečne vyšlo a som tu.

Stano Lacko

Stano Lacko
Programátor a fanúšik najmä sci-fi literatúry. Stojí pri scifi.sk od jeho vzniku ešte ako fanúšikovský projekt o sci-fi seriáloch.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Istrocon 2009

Poobhliadnutie za IstroConom 2009

Už sme po akcii roka, čo bolo dobré, čo zlé, a hlavne o čo ste prišli.

Aktuálne z Istroconu 2009, doplnené 1x

Akcia roka priebežne, cez mobil cez T9 (och bože moje prsty) alebo klasicky a obsiahlejšie klasickou klávesnicou.