Taká normálna rodinka

PNP Námet na poviedku je z trilogie (paródie) o Zantovy: uverejnenej na http://www.newgrounds.com/portal/view/416131 Tak schválňe... či vás pobaví.
Podporte scifi.sk
[Prásk.]
Výstrel z brokovnice znamenal pre obrieho plišáka rýchly proces. Obsah jeho hrude sa rozprášil po okolí, ako ďalšia snehová pokrývka. Plišákovy poklesla hlava, ako keby sa chcel pozrieť na tvár svojho vraha.
Pred ním stál chlap v červenom, na hlave dlhá červená čiapka s brmbolcom a pod ňou... No, ako to povedať. Ehm. Riadne nazelenalá tvár. Ochablé, rozkladajúce sa svalstvo podtrhovalo škaredý, priam zlovestný pohľad, plný hnevu.
[Prásk. Prásk.]
Rany do hrude, zbavili plišáka väčšiny jej obsahu. Vďaka čomu sa bolestne zosunul k zemi. Osoba postúpila vpred ráznymi krokmi, aby z bezprostrednej blízkosti sa postarala o ranu istoty.
[Prásk.]
Po chvíľke ako výplň snehovou rýchlosťou padala k zemi osoba zakliala chroptavým hlasom.
„Kde sú tie staré dobré časy?! Keď si tie decká vystačili len s drobnosťami?! Teraz chcú len čoraz väčšie a nablýskanejšie. A aj tak si to tie lemri nebudú vážiť!! Nič by som im nedal, harantom!! Všetkých na zoznam by som pripísal, kam aj patria!!“
[Prásk.]
Zadelil ďalšiu ranu do ležiaceho plišáka.
„Ho, ho, ho.“
Zaznelo medovo mužský hlas spoza jeho chrbta. Osoba zhnusene spustila hlaveň brokovnice k zemi a ešte zhnusenejšie sa otočila za hlasom.
„Tak to vyzerá že niekto vstal z hrobu nesprávnou nohou. Že Zanto? A len tak mimochodom ten obrý plišák bol pre jeden veľký sirotinec. Tak čo ťa trápi dneska, Zanto?“
Zo Zanty vyprchala zlá nálada a rázom zosmutnel.
„Nikto si už na zosnulého Zantu ani nespomenie Santo. Vieš si vôbec predstaviť ako osamelo sa cítim?“
„Tak bez urážky. Ale snáď nepokračujem v tradícií podľa ktorej si na náš zakaždým spomenú? Mimo to si zomrel a sľúbil si nezasahovať do teraz mojej práce.“
„Ale stále mám pocity!! A rozhodne nie radostné!“ Nahneval sa Zanta, ale zakrátko vychladol. Chýbajú mi tie dni akcie a dobrodružstiev.“
„Skrátka máš príliš veľa voľného času.“
„To tak chodí keď si mŕtvy. Ako náhle ma niekto zbadá začne predo mnou v panike utekať, alebo sa ma snažia zmrzačiť.“
„Nevešaj hlavu. Určite sa nájde,... nejaká... nejaký spôsob... ako využiť tvoj zvláštny talent.“
„Pche. Dobrý pokus Santo, to by musel byť aspoň ples príšer.“ Štuchol do neho pobavene. „Pooočkať.“ Predĺžil ako keby prišil na dobrý nápad. „To je ono!! Ples príšer, strašidiel a Duchov. Hellovýn!!“ Zajasal nadšene. „Vďaka Santo si moja najlepšia náhrada akú som si mohol priať. Toto my pomôže pri mojej nespavosti. Tak pokiaľ ma ospravedlníš. Musím ísť spriadať,...“ Jeho tvár zvážnela. „Diabolské plány. He!!,he!!,he!!“ Zachichotal sa zlovestne.
„Je to Ho!,Ho!,Ho!“
„Už musím ísť Santo! Maj sa! He!!,he!!,he!!“
Po týchto slovách sa vzdialil. Santa ešte chvíľku zostal stáť ako keby sa snažil silou-mocou spracovať čo sa práve stalo.
„Od kedy nemŕtvy trpia nespavosťou?? A čo tým myslel že ide spriadať plány? Veď má aspoň pol roka čas.“ Zrazu mu svitlo. „Ou...“ Rýchlo vytiahol super smartfon a naťukal pre teba správu.
[Spáva od Santy:
Zanta sa rozhodol angažovať sa na sviatok hellovýn. Pravdepodobne z toho bude daľšia katastrofa. Preto potrebujem, aby na neho niekto dohliadol. Počítam s tebou.]
[[Tvoja odpoveď??....: ]]

Dretnoth

Dretnoth

Diskusia

Culter
Nápad nie zlý, príbehy, kde jeden Santa predáva opraty ďalšiem poznám, ale mŕtveho Zantu som ešte nezažil. Rovnako, ako interaktívny koniec. :) Pnp a gramatika... hm, ale toto (schválňe, plišák...) som nečakal. :D Dal som 6
07.12.2014
Marek Páperíčko Brenišin
Takisto za 6, bola to pre mňa trošku zmätočná vec, ale pobavilo ma to, v zásade súhlasím s Culterom :-)
07.12.2014
Kr4b
Naozaj text trpí zlou gramatikou a miestami aj štylistikou, ale charaktery postáv oproti tvojim predošlým výtvorom dosiahli podstatné zlepšenie a prvé vety sú štylisticky tak dobré, že ma hneď vtiahli :D síce si to neskôr pokazil, ale čo už, lepšíš sa :D A stále ešte máš čo zlepšovať - pretože dej je fajn, ale viac to v podstate nemá čo ponúknuť. 7 :) Zatiaľ tvoj best.
07.12.2014
Šaňo aka Babcom
Vidím to podobne. Gramatika je nutnosť. A čiarky prosím tiež. Na tom treba jednoducho popracovať, prečítať si povedzme niektoré state z Pravidiel slovenského pravopisu a jednoducho to pocvičiť, napr. aj opravou tohto textu. (Minimálne skús využiť na gramatické chyby v písaní opravu pravopisu v danom programe, kde to píšeš. Dnes ju majú aj internetové prehliadače.) Okrem toho nemusíš citoslovce písať v hranatých zátvorkách. Je to súčasť textu, kľudne bez nich. Nápad zombieho Santu pekný, oceňujem.
07.12.2014
zuna
Keď "Plišákovy poklesla hlava", skoro odpadla hlava mne :) Ale inak ideš míľovými krokmi v písaní vpred, pekne.
07.12.2014
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.