Křídločky (1999)

Čo keby mačky dokázali lietať? Prvé české vydanie klasickej detskej knižky legendárnej autorky. Všetky štyri diely v jednom zväzku. Ursula K. Le Guinová poznala mačky natoľko dobre, že v týchto príbehoch o nich nenájdete jediné nepravdivé slovo (až na tie krídla, samozrejme). Drobné dobrodružstvá ok...

Info

Slov. názov Křídločky
Orig. názov The Catwings Collection
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Čo keby mačky dokázali lietať? Prvé české vydanie klasickej detskej knižky legendárnej autorky. Všetky štyri diely v jednom zväzku. Ursula K. Le Guinová poznala mačky natoľko dobre, že v týchto príbehoch o nich nenájdete jediné nepravdivé slovo (až na tie krídla, samozrejme). Drobné dobrodružstvá okrídlených mačiatok nenápadne nastoľujú autorkine kľúčové témy, napríklad to, že sloboda je vždy dôležitejšia ako sláva.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: január 2024

Začiatok roku je na novinky takmer vždy skúpi. Podobne je tomu aj teraz. Vydavateľstvá sa sústredia skôr na prípravu edičných plánoch a ich postupné zverejňovanie, než na nápor na naše peňaženky. Poďm...

0 komentárov

Best of 2023: Prekladová detská a Young Adult fantastika

Ak máte radi YA či detskú fantastiku, tak mrknite na náš zoznam Best of 2023, kde sme sa zo všetkých vydaných v minulom roku snažili vybrať tie najepšie tituly.

0 komentárov

Knihy mesiaca: december 2023

Posledný deň roku! December patrí k chudobnejším mesiacom, čo sa týka titulov. Vydavatelia doťahujú svoje resty a časť kníhm ktoré nestihli vydať, presúvajú na január. Napriek tomu, je z čoho vyberať!

0 komentárov