Ukážka: Philip Fracassi - Sirotčinec v údolí

Novinka Sirotčinec v údolí od hororového autora Philipa Fracassiho už čoskoro vyjde vo vydavateľstve Gnóm!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Sirotčinec v údolí. Prvé české vydanie (Gnóm!, 2024)
Sirotčinec v údolí. Prvé české vydanie (Gnóm!, 2024) / Zdroj Disclaimer
Sirotčinec v údolí (limitovaná obálka). Prvé české vydanie (Gnóm!, 2024)
Sirotčinec v údolí (limitovaná obálka). Prvé české vydanie (Gnóm!, 2024) / Zdroj Disclaimer
Pensylvánia, rok 1905. Do odľahlého chlapčenského sirotinca, spravovaného trojicou katolíckych kňazov, privedie jednej búrlivej zimnej noci šerif podivného muža...
- - - - - - -
Philip Fracassi je bývalý hollywoodsky scenárista, teraz hororový spisovateľ na plný úväzok, žijúci v Los Angeles. Tento román je jeho treťou hororovou knihou vydanou v češtine.

Philip Fracassi
_
Philip Fracassi (*1970) je americký scenárista a spisovateľ hororov, trilerov a sci-fi žijúci v Los Angeles.
Viac ako 20 rokov pracoval v zábavnom priemysle a bol zakladateľom vydavateľstva a kníhkupectva s vypredanými knihami Equator Books vo Venice v Kalifornii. Predtým strávil sedem rokov ako hudobný producent pre House of Blues Entertainment, produkoval koncertné DVD pre The Psychedelic Furs a Public Enemy a viac ako 3000 živých internetových vysielaní s kapelami ako The Cure, Motley Crue a Depeche Mode. Produkoval tiež prvý koncert naživo vysielaný cez internet.
Do žánru vkročil ako spisovateľ v roku 2015 poviedkou Mother, ktorú neskôr spolu s ďalšími kratšími prácami zaradil do svojej debutovej zbierky Behold the Void (č. ako Hleď, prázdnota, Gnóm! 2018). Tá vyšla vo vydavateľstve JournalStone v marci 2017 a prakticky ihneď získala pozitívne recenzie v The New York Times, LOCUS Magazine a Rue Morgue a získala cenu webovej stránky This is Hrorror v kategórii Story Collection of the Year. Nasledovali novely Shiloh, Fragile Dreams a Sacculina (posledná menovaná vyšla pod rovnakým názvom v roku 2022 v českom preklade vo vydavateľstve Gnóm!). Jeho zbierka poviedok z roku 2021, Beneath a Pale Sky, bola nominovaná na Bram Stoker Award v kategórii Najlepšia hororová zbierka. Jeho tvorba sa pravidelne objavuje v najrôznejších magazínoch a antológiách, vrátane Strange Aeons, Lovecraft eZine, Ravenwood Quarterly, Dark Discoveries Magazine a Best Horror of the Year Volume Ten. Hoci je Fracassi známy najmä ako poviedkar, má na svojom konte už tri romány: A Child Alone with Strangers (2022), Gothic (2023) a Boys in the Valley (2023) (č. ako Sirotčinec v údolí, Gnóm! 2024).
Fracassi patrí k moderným autorom hororovej, science fiction a weird tvorby, v ktorej naplno uplatňuje prvky kozmického hororu, tak typického pre Lovecraftovu tvorbu. Hrdinami sú často deti alebo celé rodiny, ktorých stereotypný život je narušený nečakanými zvratmi. Nie je však len výlučne hororovým autorom, napísal aj detskú knihu The Boy with the Blue Rose Heart a zbierku poézie Tomorrow’s Gone.
Okrem písania pracuje na plný úväzok vo filmovom priemysle ako scenárista a podieľal sa na vzniku filmov Girl Missing (2015) a Santa Paws 2: The Santa Pups (2012). O mnohé jeho pôvodné diela ako napr. Observe, Escape the Night, The Boys in the Valley, Gothic, Vintage alebo Death, My Old Friend prejavili záujem mnohí filmoví producenti.

Philip Fracassi - Sirotčinec v údolí
Pôvodný názov: Boys in the Valley (2023)
Vydavateľstvo: Gnóm!
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 384
Väzba: mäkká / brožovaná a viazaná / pevná (limitovaná edícia)
Preklad: Jakub Němeček
Obálka: Igor Krstić
ISBN: 978-80-88299-37-0 a 978-80-88299-38-7 (limitovaná edícia)
Plánovaný dátum vydania: 4. 3. 2024

Odkazy:

Vydavateľstvo Gnóm!
Vydavateľstvo Gnóm! Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB