Ukážka: Slovensko Fantastické (eds. Ivana Molnárová Dubcová & František Lintner)

Ukážka z chystanej antológie Slovensko fantastické, ktorú môžete podporiť na Startlabe.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Slovensko fantastické. Prvé vydanie (Artis Omnis / Prešporské divadlo, 2023)
Slovensko fantastické. Prvé vydanie (Artis Omnis / Prešporské divadlo, 2023) Disclaimer
Nový prírastok do rodiny knižných antológií s titulkom Slovensko, tentoraz na fantastickú nôtu.
Kniha obsahuje 23 originálnych poviedok, ktoré podnietia nielen fantáziu, ale zavedú do iných svetov, vydesia a donútia zamyslieť sa, či zapochybovať o realite, ako ju poznáme. Každý príbeh pochádza z pera iného autora. Úlohu editorky na seba tentoraz zobrala známa tvár z fantastickej komunity - Ivana Molnárová Dubcová.
Výsledkom je mix ostrieľaných autorov, ako Juraj Červenák, Alexandra Pavelková alebo Arpád Šoltés, žánrových stálic na čele s Dominikou Madro či Katarínou Soykou, ale aj zatiaľ neznámych slovenských talentov.
Zberateľský set, ktorý štartuje pod startlabom, obsahuje plnofarebnú 450-stranovú knihu s 24 ilustrovanými poviedkami a audioknihu s 22 hodinami tých najlepších fantastických príbehov, ktoré nahovorili známe hlasy slovenskej i českej umeleckej scény. Každý príbeh je sprevádzaný originálnou hudbou od renomovaných slovenských a zahraničných hudobníkov. Súčasťou setu je aj zberateľská magnetka s ilustráciou ústredného motívu obálky. Ide o skutočne hodnotný darček s doručením do Vianoc pohodlne až k vašim dverám.
Knihu môžete podporiť na Startlabe TU.

Slovensko fantastické (knižný trailer) Disclaimer

František Lintner
_
František Lintner je novinár, hudobník, vydavateľ časopisu Gong, člen Prešporského divadla. V minulosti sa spolu so svojimi divadelnými kolegami podieľal na zostavovaní antológií z multimediálneho Projektu Slovensko, medzi ktoré patrí Slovensko noir, Slovensko krimi a Slovensko komické. Jeho najnovším projektom je Slovensko fantastické, do ktorého prispel celý rad domácich žánrových autorov.
Ivana Molnárová Dubcová
_
Ivana Molnárová Dubcová (*1985) pochádza z Prievidze. Písaniu fantasy príbehov (občas aj hororov či scifi) sa venuje už vyše desať rokov. Lásku k fantastike v nej vypestovala jej alma mater, kde vyštudovala klasickú filológiu (zjednodušene latinčinu a starú gréčtinu.
Jej prvou publikovanou poviedkou je Stalo sa to zajtra, ktorá si prebojovala svoju cestu do zborníku Fantázia 2013. V roku 2015 jej vyšli ďalšie dve poviedky - Koniec hrdinov v Rozmarnej fantastike (Hydra, 2015) a Agentúra pod Devínom vo Fantázia 2015. Od roku 2017 sa s ňou stretávame pravidelne nielen v súťažných zborníkoch ako Fantázia či Istrocon, kde pravide+ne atakuje víťazné pozície, ale i v českých antológiách Město králů a Lovci lidí (oboje vyd. Straky na vrbě, 2018 a 2021), východoeurópskej The Viral Curtain, ktorá vyšla v anglickom jazyku, či v časopisoch Jupiter a XB-1. Najnovšie prispela poviedkami do slovenskej antológie Slovenský nářez, ktorú v českom preklade vydalo vydavateľstvo Epocha a do multimediálnej antológie Slovensko fantastické, ktoré chystá vydať vydavateľstvo Artis Omnis v spolupráci s Prešporským divadlom. Hoci je Ivana primárne poviedkárka, vydala nedávno svoj prvý, humorne ladený fantasy román Cesty hrdinov (Hydra, 2023).
Ivana sa považuje za pomerne plachú bytosť, ale keď zavoláte jej meno (stačí jedno) a vystriete pred seba ruku s maškrtou (ideálne Raffaello), pravdepodobne k vám pristúpi a zapojí sa do rozhovoru.
V súčasnosti žije spolu s rodinou v obci Hviezdoslavov neďaleko Bratislavy.


Slovensko fantastické (eds. Ivana Molnárová Dubcová & František Lintner)
Vydavateľstvo: Artis Omnis / Prešporské divadlo
Rok vydania: 2023
Vydanie: prvé
Jazyk: slovenský
Počet strán: 450
Väzba: pevná / viazaná s papierovým obalom
Obálka: Zuzana Valková
Ilustrácie: Katarína Vavrová, Peter Horniak MABE, Tina Gállová, Martin Augustín a ďalší


Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB