Scifi.sk na Animeshow už tento víkend!

Conova sezóna pokračuje v plnom prúde a my pritom nesmieme chýbať!
B.T. Niromwell
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Už tento víkend sa v bratislavkom DK Ružinov bude konať ďalší ročník najnavštevovanejšieho popkultúrneho festivalu na Slovensku — AnimeShow. Počas troch dní, 23.3.-25.3.2024, si prídu na svoje nadšenci fantasy, scifi, hororu, mangy, anime, ázijskej kultúry, cosplayov, filmov a vôbec rôznorodých druhov umenia. Program bude prebiehať súčasne vo viacerých liniách a iste vás neprekvapí, že scifi líniu zastrešujeme práve my, scifi.sk! Budeme nie len dohliadať na program, ale zároveň nás znovu nájdete sedieť v scifi.sk stánku priamo pri scifi salóne, kde máme pre vás pripravené tieto aktivity:
Scifi kvíz — otestujte si svoje vedomosti! Ako? Jednoducho! Zastavte sa v našom stánku, vezmite do ruky ceruzku a krúžkujte! Kvíz vyhodnotíme a víťazov zverejníme na stránke.
Poviedky na počkanie (PNP) — napíšte poviedku za hodinu! Veľká klasika našich conov! Máte hodinku času? Príďte ku nám, vytiahnite si tému a ukážte, čo vo vás je! Naša redakcia si poviedku prečíta a radi sa s vami o nej porozprávame.
Omaľovánky — vyšťasvila vás táto masová akcia? Príďte si k nám posedieť nad DnD obrázkami a zabudnite na chvíľku na svet.
Merch, tričká, RPGčky zo Šaňovej produkcie a nejaké tie prekvapenia…

Okrem toho Vás pozývame aj na prednášky členov našej redakcie:
Steampunk, dieselpunk a iné potvory
PREDNÁŠA: František Gago
KEDY: Piatok 15:00
Všetci sme sa s ním aspoň raz stretli, však? Že nie? Verne, Wells, Shelley predsa písali steampunk. Alebo je to trocha inak? Na prednáške zameranej na retrofuturizmus ako taký si povieme nielen o vzniku a histórii paropunku, ale aj o ďalších jeho variáciách ako diesel-, clock-, atom- či teslapunk a prejdeme tie najdôležitejšie diela z literatúry, komiksov, filmov a seriálov!
AnimeShow 2024 - Reklamné - Steampunk, dieselpunk a iné potvory Steampunk, dieselpunk a iné potvory
AnimeShow 2024 - Reklamné - Steampunk, dieselpunk a iné potvory Disclaimer

Staň sa hrdinom/kou v Star Wars!
PREDNÁŠA: Peter Dunčák, Alexander Schneider
KEDY: Piatok 17:00

Vstupenky si je ešte stále možné zakúpiť pri vstupe. Tešíme sa na Vás!
Star Wars poskytuje bohaté univerzum, ktoré sa neustále dotvára a mení - nové seriály, filmy či komiksy prispievajú k jeho sile (pun intended)... a táto sa dá zažiť v rolovej hre Star Wars RPG! Z čoho všetkého ale čerpať a ako premeniť túto šírku informácií do hry z pohľadu hráča a Game Mastera? Xius a Šaňo, ktorí sú súčasťou naživo streamovaného online hrania Star Wars RPG: Na okraji Impéria (
nájdete na YouTube), budú rozprávať o svojich zážitkoch ale aj stratégiách.
AnimeShow 2024 - Reklamné - Staň sa hrdinom/kou v Star Wars! Staň sa hrdinom/kou v Star Wars!
AnimeShow 2024 - Reklamné - Staň sa hrdinom/kou v Star Wars! Disclaimer

Fallout kvíz
KVÍZMAJSTER: Ladislav Legath
KEDY: Piatok 18:00
Pri príežitosti premiéry nového seriálu Fallout na Amazon Prime nastal čas sa opäť vratiť do sveta radiácie, post-apokaliptických monštier a čierneho humoru. Priďte sa zabaviť a otestovať si svoje vedomosti z hier Fallout 2, 3, 4, aj New Vegas.
AnimeShow 2024 - Reklamné - Fallout kvíz Fallout kvíz
AnimeShow 2024 - Reklamné - Fallout kvíz Disclaimer

Body Horror
PREDNÁŠA: Lukáš Polák
KEDY: Piatok 20:00
Znechucujú ťa telesné deformácie? Desí ťa predstava, že ti telo zmutuje? Príde ti nevoľno pri pohľade na zmrzačené telo po operácii? Si na správnom mieste! Prednáška ťa prevedie svetom body hororu, kde o hrôzu, odpor, ale aj hlboké myšlienky nie je núdza. Priprav si silný žalúdok a dôjdi sa znechutiť.
AnimeShow 2024 - Reklamné - Body Horror Body Horror
AnimeShow 2024 - Reklamné - Body Horror Disclaimer

Techno-fantasy svet Mutant Chronicles
PREDNÁŠA: Alexander Schneider
KEDY: Sobota 13:00
Masívne náramenníky, ale Warhammer to nie je. Dieselpunk, ale Fallout to nie je. Temná fantasy, ale… Pôvodne švédske techno-fantasy univerzum ku nám zavítalo v roku 1993 kartovkou Doomtrooper a napriek krátkym prestávkam a veľmi zlému filmu z 2008 prežíva dodnes. Čo všetko je Mutant Chronicles? Dozviete sa na prednáške.
AnimeShow 2024 - Reklamné - Techno-fantasy svet Mutant Chronicles Techno-fantasy svet Mutant Chronicles
AnimeShow 2024 - Reklamné - Techno-fantasy svet Mutant Chronicles Disclaimer

Umenie ešte žije
PREDNÁŠA: František Lintner, Beáta Takáčová
KEDY: Sobota 15:00
Štyri formy umenia v jednom projekte? Nemožné! Alebo žeby predsa? Príďte sa zoznámiť s jedinečným multimediálnym projektom, ktorý v sebe spája texty poviedkárskych majstrov, hlasy našich najobľúbenejších slovenských hercov, atmosférické obrazy maliarov a impozantnú tvorbu hudobníkov. Príďte si vypočuť, ako to všetko ide dokopy, tentokrát na tému Fantastika. Náš Projekt je unikátny nielen na Slovensku, ale aj vo svete.
AnimeShow 2024 - Reklamné - Umenie ešte žije Umenie ešte žije
AnimeShow 2024 - Reklamné - Umenie ešte žije Disclaimer

Poviedky na počkanie a literárny workshop
VEDÚCI: Beáta Takáčová, Katarína Čavojová
KEDY: Nedeľa 11:00
Nenechajte si ujsť Poviedky na počkanie redakcie scifi.sk spojené s literárnym workshopom vydavateľstva Hydra! Príďte si naživo otestovať vaše poviedkung-fu! Čaká vás slovná i obrázková téma, klasické klávesnice a monitory vystrieda pero a papier a feedback k vašim poviedkam dostanete hneď na mieste! Na osobné stretnutie sa teší redakcia scifi.sk i Hydry!
AnimeShow 2024 - Reklamné - Poviedky na počkanie a literárny workshop Poviedky na počkanie a literárny workshop
AnimeShow 2024 - Reklamné - Poviedky na počkanie a literárny workshop Disclaimer

8HitBoyove MANGA BIZÁRY
PREDNÁŠA: 8HitBoy
KEDY: Nedeľa 14:00
Rukami mi prešli už desiatky až stovky máng. Väčšina z nich boli klasické šóneny, psychologické seineny, sem-tam mahó šódžo, slice of life, nejaký ten isekai. Niektoré kúsky sa ale vymykajú z normálu a šokujú tematikou, ale i spracovaním. Príďte si vypočuť moju prednášku, v ktorej vám predstavím tie najdivnejšie kúsky, ktoré som prečítal, aby ste vy nemuseli.
Disclaimer: Témy niektorých máng nebudú vhodné pre deti do 15 rokov.
AnimeShow 2024 - Reklamné - Manga bizáry MANGA BIZÁRY
AnimeShow 2024 - Reklamné - Manga bizáry Disclaimer
IS THIS A MF JOJO REFERENCE? (Jojo kvíz)
PREDNÁŠA: 8HitBoy, Kasame Katiak, childofhebe
KEDY: Nedeľa 15:00
Myslíš si že poznáš JoJa? Zamysli sa znovu

A ak by si si chcel zahrať aj RPG spolu so Šaňom z našej redakcie, budeš mať možnosť:
Ozveny starých mocností (Babylon 5 RPG hra)
GM (ROZPRÁVAČ): Šaňo
KEDY: Nedeľa 12:00 - 15:00
Veľká vojna medzi Vorlonmi a Tieňmi nedávno skončila. Politická situácia v Galaxii je ale nestabilná. Ste skupina Rangerov, špionážnej jednotky Medzihviezdnej aliancie, ktorá je povolaná na misiu preskúmať hviezdny systém, ktorý sa len znovu dostal medzi dostupné sektory. Jeho čudesné objavenie totiž spôsobuje bolesti v hlavách vedeckej obce a zdá sa, že o neho nemajú záujem len Rangeri… V tieňoch sa pohybujú mocnosti, ktoré majú zálusk o tajomstvá tohto sveta.
Hráme Babylon 5 adaptáciu systému Genesys RPG, ktorý si vysvetlíme počas hrania. Postavy budú predpripravené, takže stačí prísť, vybrať si a ponoriť sa do sveta Babylonu 5.
No a to je už všetko! Určite nás nemiňte a príďte aspoň pozdraviť!

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB