Ukážka: Pavel Fritz - Přístav u řeky Styx

Ukážka z nového vydania výbornej knihy Přístav u řeky Styx od skvelého Pavla Fritza.
cyberstorm
Filmová história scifi
Přístav u řeky Styx. Obálka druhého českého vydania (Epocha, 2024).
Přístav u řeky Styx. Obálka druhého českého vydania (Epocha, 2024). / Zdroj Disclaimer
Pod ľadovým pancierom Jupiterovho mesiaca Európy sa rozprestiera tajuplný oceán. Skupina vedcov s nadšením začína jeho prieskum bez toho, aby tušila, čomu stane v blízkej budúcnosti tvárou v tvár. Temné vody ukrývajú zahnívajúce tajomstvo a vyslancov ľudstva čaká poznanie, že nielen život, ale aj smrť môžu nadobúdať vo vesmíre netušených podôb.
Kráľovstvo plynného obra nie je miestom pre slabých...

Pavel Fritz
_
Pavel Fritz (*1970) je profesiou biológ, zarábajúci si na chlieb medzi prístrojmi (či skôr papiermi) virologického laboratória. Rovnako je chronický Pražák, zriedka prekračujúce hranice rodného mesta.
Záujem o fantastiku ho sprevádza od detstva, ale s písaním začal až v strednom veku. Prvým počinom z jeho dielne bol scifi román Letka 307 (2012), vojnový denník stíhacieho pilota Johna Cardery, zvádzajúceho boj v zákernom viacrozmernom hyperpriestore, kde psychická záťaž predstavuje rovnako nemilosrdného protivníka ako nepriateľskí letci. Nasledoval hard scifi román Přístav u řeky Styx (2015), sledujúci pohnuté osudy vedeckej expedície na Jupiterovom mesiaci Europa. Tento surový príbeh z podmorskej základne si vyslúžil nomináciu na cenu Akadémie SFFH v kategórii "najlepšia pôvodná česká alebo slovenská kniha ". O rok neskôr mu vyšla poviedková zbierka Archa zrůd (2016), žánrovo kombinujúca sci-fi, fantasy a horor, ktorá získala nomináciu na cenu Aeronautilus v kategórii "kniha roka". Zatiaľ posledným dielom je poviedková scifi zbierka Studené světlo hvězd (2021).
Okrem uvedených titulov vydal rad samostatných poviedok, s ktorými sa môžete zoznámiť napríklad v časopise XB-1, zborníkoch zo série Žoldnéři fantasie či antológiách Ve stínu Říše (poviedka nominovaná na cenu Aeronautilus v kategórii "poviedka roka") a Legendy: Praga caput regni.
Do budúcnosti plánuje vydať obsiahly fantasy román o trojici kúzelníckych učňov. (Epocha)

Pavel Fritz – Přístav u řeky Styx
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2024
Vydanie: druhé
Jazyk: český
Počet strán: 456
Väzba: brožovaná / mäkká
Ilustrácie: Žaneta Kortusová
Obálka: Lukáš Tuma
ISBN: 978-80-278-0163-3
Termín vydania: 19.2.2024

Odkazy:

Vydavateľstvo Epocha.
Vydavateľstvo Epocha. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB