Čo mama povedala

PNP
Filmová história scifi
„...ten je hrobár!“ mi vravel furt Fero, keď som na neho začal, že kto druhému jamu kope... Lebo on to akože robil furt tak, že proste nohu mi podkladal, abo že mi namydlil kľučku. Ale ja som nespadol ani som tú kľučku nechytil, lebo však vidím, ne? Že namydlená. No ale šak mi neskáč od reči, mami, šak ja ti poviem!
No, hej, ta sa mi zdalo, že to fakt tak bude, že ako je to hrobár. Bo ako on tam kopal na záhrade, v noci, to aby ho nikto nevidel, chápeš, ale ja som ho videl, bo nemožem spať teraz v noci, bo ma to dajak nebaví. Ako ja vobec nechápem... No šak ti hovorím.
No ta on tam kopal tak, a dzig do tej zeme, jak keby ho za to platili. A normálne mal aj vrece, také jak na mŕtvoly, v telke keď pozeráš. A ja hovorím Ferimu, že šak to on zahrabáva mŕtvolu, šak dakoho zabil. A Feri na mňa, že čo ti práši? A ja že ne, šak som pil. Ta sme sa zasmiali, ale až také vtipné to nebolo.
Ta mu hovorím, že šak poďme, sa pozrieme. Dnes v noci, jak bude zase kopať, ta tam pojdeme. Ale Feri hovorí, že ne, že šak keď včera kopal, dneska už nebude, šak už zakopal. Ta mu hovorím, že asi hej, ale aj tak som sa tam išiel pozrieť, bo sa mi spať nechcelo. A mne je jedno, mami, čo mi povieš, ja spať nebudem.
Ta aj teraz na neho pozerám. Zahrabáva. A ta asi sa s ním aj pojdem porozprávať. Možno že mi povie. Ta ja už idem vonku, dobre? Počkaj, ti budem hovoriť, že čo mi hovorí. Hovorí, že hej, že zahrabáva. Ta sa ho spýtam, že čo.
A čo ti tam zakopávaš? Koho to tam máš?
Vieš čo? Mi nechce povedať. Ale ja sa pozriem. Počkaj, počkaj, ti zložím
Hádaj čo. Tu Feri. Ta hádaj čo sa asi stalo, ta ho zakopal. Ako ja už sa k tomu ani nebudem vyjadrovať, som mu hovoril, nech tam neleze. Ale ta čo ja. Počúvaj, to je jedno, idem ho vykopať.
Ta čo asi, ta normálne sa na neho nasral, ta ho zakopal. Zoberem krompáč. V garáži máme? Dobre. Ale ta kurnik, zase tam kope. Idem zložiť, sa s ním idem porozprávať, že čo si to dovoľuje.
Na tretiu noc mama zvoní, zvoní, a nič.
Mama hľadá krompáč v garáži a nie je tam. Mama pozerá von oknom, či niekto nekope, nikto tam nie je.
Mama berie lopatu z pivnice a ide von.
Mama vytiahne mobil.
Mobil zvoní, tráva zvoní.
Mama vytáča druhé číslo
Mobil zvoní, tráva zvoní.
A mama kope.
A vytáča tretie číslo.
Je ticho.
A kope celú noc.
Mami? Dobré ráno. A čo zas? Šak a čo som mal robiť. Šak vkuse za mnou lozili! Ta keb ne tak hlboko, ta sa vykopú aj sami. Dobre. Šak ťa počujem! Hej, počujém. Ta čo hneď nepovieš? Ešte raz zakopem svojich súrodencov do záhrady a idem naspäť do Rumunska. Chápem. hej, do rakvy teraz vleziem, jak pošahaný! Šak je dvadsiate prvé storočie. Hej, joj. Šak nejdem vonku.
A na štvrtú noc telefón zvoní.
A jedno upírča už pchá druhé do jamy.
Na piatu noc cestujú upírčatá do Rumunska.

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Diskusia

Nadalan
"Mobil zvoní, tráva zvoní." :D Geniálne. Moooc som sa pobavila.
22.11.2014
Culter
Kto druhému jamu kope = hrobár... aj ja som dal. :) Vyhodňarčina mi celkom nešla cez držku, preto to u mňa nemalo takú údernosť. Pomalý mozog. Ako anekdota fajn, na hodinovú prácu + obe témy - pôsobivé.
22.11.2014
Kr4b
Ta šak fajnove to bolo, na ne? Ne? NE?! ANO! 8 :D hodne sa mi to páčilo :)
22.11.2014
mayo
jaka haluza! veru ze zabavne to bolo - aj obsahom aj stylom :)
25.11.2014
kAnYs
Ta cital som. Tu one to one to, sak skifi sak vi- Ale daj pokoj naco budem v takej zime chod- Ale je tam zima. Jasne ze je tam zima. Pat stupnov je zima. Ano. Take no, kratke ale popici. Dal som 9. Bodov. No. Boduje no. Ale iba tak, bo nemane co robit. Ugh... Ano, ano zajtra. Ale sak co ta furt sere ten bordel, moj bordel no. Anooo. Dobre. Zajtra. Vcera som tiez nemohol. Zajtra. Ok. Cau. Cau! *klik*
26.11.2014
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.