spacenews

Filmová história scifi
Poviedky na počkanie, familiárne nazývané PNP, vznikli na scifi.sk v roku 2013 a odvtedy už prebehli desiatky kôl. Ide o adrenalínovú hru pre skúsenejších i menej skúsených spisovateľov. Hráva sa buď tu online, alebo „prezenčne“ na conoch. Odvážlivci dostanú dve témy a hodinu času na to, aby napísali vlastnú poviedku. Potom si ich veľdiela zozbierame a zverejníme na stránke, kde sa nimi budú môcť potešiť všetci čitatelia nášho portálu.
Pre poviedkových autorov a autorky tu máme jednu novú výzvu, ktorú spúšťame tento rok: môžu získať hviezdnu odmenu 50 eur, ak ich poviedka presvedčí o svojej kvalite najviac čitateľov v ľudovom hlasovaní. Samozrejme, výzvy má niekoľko formálnych podmienok, ale nie je to nič, čo by ste nezvládli. Takže – hor sa do písania!
05.05.2018 9:20 Force Majeure Magazín - Novinky 6
Martinus Cena Fantázie zverejnila poviedky finálovej päťky a tak máte aj vy možnosť účastniť sa ich hodnotenia a hlasovať za vášho favorita. Janka, Páperíčko a Šaňo z našej redakcie si ich prečítali tiež a kriticky sa im pozreli na zuby. A veru, nikoho nešetrili.
19.10.2017 18:00 Force Majeure Magazín - Publicistika 0
...alebo "Proč nejsem neofantrekistou" je esej, úvaha a zároveň kritická recenzia od Johansona na nový Star Trek: Discovery a cestu, ktorá k nemu od počiatkov tohto univerza viedla. Ako teda nový seriál vníma ortodoxný trekkie?
26.09.2017 22:45 Force Majeure Magazín - Recenzie 5
Skalní fanúšikovia vedia, že sme sa o samostatnom zborníku poviedok scifi.sk rozprávali už roky, no až otvorenou diskusiou na našom portáli a neskôr aktívnym prístupom Martina Tomčíka sa stojaté vody pohli a my sme sa v lete 2010 rozhodli, že sa podujmeme na túto cestu.
Pre tých, ktorí chcú nosiť svojich literárnych bohov na svojom tele a chcú šíriť aj na verejnosti ich dobré meno, sme pripravili edíciu trička scifi.sk s menami desiatich velikánov science-fiction: Verne, Wells, Asimov, Clarke, Herbert, Bradbury, Gibson, Heinlein, Card a Adams.