Útok klokanov

PNP
Podporte scifi.sk
Za úsvitu sa na rozbitej ceste objavila jednotka bojových klokanov. Tak predsa prišli. Už je tomu desať rokov, čo na nás útočia presne v rovnaký čas a rovnaký deň.
„Pamätajte, strieľať budete až na môj rozkaz,“ zakričal som na vojakov na palisáde. „Kto vystrelí skôr, osobne ho predhodím tým potvorám.“
Nie, že by som to naozaj urobil, ale veľmi dobre som si pamätal, ako sme obranu zbabrali minulý rok. Chýbalo málo a prelomili by poslednú zátarasu a konečne by nás prelomili. Nemienil som dopustiť, aby sme zopakovali tie isté chyby.
Cicavce naberali rýchlosť a začali nás obkolesovať. Mal som pocit, že ich je o niečo viac, ako minule, možno až o pár tisíc. Aj to bol iba odhad. Naposledy som skontroloval útočnú pušku a kľakol si za najbližší kôl.
Ruka mi vyletela dohora.
Čakal som.
Klokany nabehli na míny a zem sa začala od výbuchov triasť. Bojové zvery sa ale nezastavili a pokračovali v hromadnom útoku. Prekročili prvé pasce a blížili sa. Tristo metrov. Dvesto. Už len trochu a začneme...
Náhle nad nami zaburácali lietadla a vo vzduchu sa objavili výsadkári.
Do riti!
Bleskovo som švihol rukou nadol. „Prvá rada, páľ! Druhá rada, postarajte sa o tie mrciny vo vzduchu. Strieľajte ľubovoľne. Nech sa nažerú olova, beštie!“
Začalo sa peklo. Mohutná streľba pohltila všetky ostatné zvuky a divoká prestrelka si okamžite začala vyberať krutú daň. Moji muži padali ako muchy, ale za každého mŕtveho padlo niekoľko klokanov. Bitka sa i napriek tomu nevyvíjala pre nás dobre. Prvá línia padla veľmi rýchlo a muži i ženy bojovali na život a na smrť proti rozvášneným cicavcom.
Ich streľba bola slabšia, ale zato v boji na blízku sme na tom boli oveľa horšie. Kopance boli väčšinou smrteľné, na širokých zmutovaných labách mali oceľové topánky s ostrými hrotmi. Kto mohol, tak sa im vyhol a bleskovo ich strieľal, kto nie, druhú šancu nedostal.
Podarilo sa mi vytvoriť malú údernú jednotku, ktorá statočne odolávala, ale aj naše rady postupne redli. A keď padla aj druhá línia, dali sme sa na ústup. Klokany víťazili.
Už-už, keď som sa lúčil so životom, objavila sa záchrana. Z hlavného bunkra sa vynorila motorizovaná pechota a zaútočila na nepriateľa raketami zem-cicavec. Dvadsať strojov patrilo k poslednej rezerve, akú sme mali a ich útok prišiel v pravý čas. Ležal som na zemi, krvácal z viacerých rán a scénu okolo seba sotva videl. Z rany na čele mi tieklo toľko krvi, že mi zaslepila obe oči a dýchalo sa mi čoraz ťažšie.
Niečo nado mnou zastalo. Mohutný tieň dopadol na mňa a ja som sťažka rozoznal kovovú topánku, ako sa nezadržateľne blíži k mojej lebke. Potom ma obklopilo svetlo, svet sa zatriasol a ja som padol do tmy.
„Kapitán, preberte sa,“ počul som neznámy hlas. „Vyhrali sme!“
Podarilo sa mi otvoriť oči. Ležal som na nosidlách a spokojne pozoroval okolie. Cicavce ležali postrieľané, posekané, či roztrhnuté všade navôkol. Ani jeden nestál na tých hrozných nohách. Aj tento rok sme sa ubránili.
Nič viac ma nezaujímalo.
Mohol som odpočívať. Zvládli sme to. Tak ako minulý rok, tak ako desať rokov pred tým. Tak ako to zvládneme aj o rok a vždy, pokiaľ budú tie austrálske svine na nás útočiť. Pokiaľ budem žiť, budeme bojovať.
Oslava môže začať.

Arcey

Arcey
Som planetárny bojovník a ťažký knihožrút, ktorý sa v slabých chvíľkach snaží písať.

Diskusia

B.T. Niromwell
To ako ti toto napadlo? :D Klobúk dole za nápad
22.09.2023
B.T. Niromwell
To ako ti toto napadlo? :D Klobúk dole za nápad
22.09.2023
10Geek
Klokanom v ťažkých botách chýbajú už len boxery na boj z blízka :) užil som si to :)
22.09.2023
Hieronymus
Toto mi pripomenulo Vojnu proti emu, ale v tomto prípade ľudia vyhrali :D Fajná oddychovka.
22.09.2023
Veles
Hej, tiež som si spomenul jak bojovali proti Emu :D síce by ma zaujínalo, prečo útočia a odkiaľ majú výzbroj, ale aj tak dobré :)
22.09.2023
Alexander Schneider
Nie som veľmi fanúšik military fiction, takže toto mi nesadlo, ale chápem zápal pre to, aj ako sa ti podarilo to pretaviť do akcie, ktorá je prehľadná a zároveň plná napätia. Osobne by som trochu silnejšie vypointoval ten vrchol napätia. Lebo to potom opadlo relatívne rýchlo. Osobne by ma zaujímalo, či veliteľ nemá nejaké zranenia, ako je na tom. Ak sme sa mu už venovali, tak by som rád pozrel viac do jeho mysle. ;) Nápad je top, čakal som, že sa dozviem, ako je to možné, ale ostáva to mystérium.
22.09.2023
Arcey
@B.T.Niromwell: Raz som narazil na článok, v ktorom sa hovorilo o tom, že v Austrálií žije 7x viac klokanov ako občanov Slovenska a už vtedy mi skrsol nápad, že keby ich niekto vyzbrojil, že ako by to dopadlo. A čakal som, že kedy by som to mohol použiť a teraz sa mi to hodilo.
@Šaňo: Hlavný hrdina je ok. A čo sa týka klokanov, ktovie :)
22.09.2023
Martin Hlavňa
Nápad s klokanmi je výborný, spracovanie tiež :) Zabavil som sa na opisoch.
23.09.2023
Lucika
Chcela by som vedieť, kto tie klokany cvičí a prečo útočia presne v ten istý deň každý rok? Uletený nápad, ale akcia bola fajn :)
24.09.2023
Olex
Ahoj Arcey, teda, to sú myšlienkové pochody. Zaujímavé, čo všetko ti napadne:)
25.09.2023
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.