Pláč němého boha (2023)

Pred dvoma tisíckami rokov si veľmág Xandrius podrobil národy a vybudoval svetovú ríšu. Kúzla mu zaistili dlhovekosť a zdalo sa, že bude panovať večne. Teraz sa však šepká, že sa jeho čas kráti, a bez vlády pevnej ruky začínajú zemou zmietať nepokoje. Veľmágova dcéra Denyela sa o otca obetavo stará....

Info

Slov. názov Pláč němého boha
Orig. názov Pláč němého boha
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Pred dvoma tisíckami rokov si veľmág Xandrius podrobil národy a vybudoval svetovú ríšu. Kúzla mu zaistili dlhovekosť a zdalo sa, že bude panovať večne. Teraz sa však šepká, že sa jeho čas kráti, a bez vlády pevnej ruky začínajú zemou zmietať nepokoje. Veľmágova dcéra Denyela sa o otca obetavo stará. Musí strpieť nielen starcove vrtochy, ale tiež sa vysporiadať s intrigánmi na dvore, ktorí sa nemôžu dočkať, až si odtrhnú svoj diel moci. Z odľahlých kútov ríše zatiaľ prichádzajú podivné správy. Povstalci z púšte si do čela zvolili od narodenia chromého a zohyzdeného Worliha. Verí, že mu znetvorenie prepožičiava zvláštnu silu, ktorá im pomôže zvíťaziť. Medzitým v lesoch ďaleko na severe skropí kmene stromov krv vílich žien. Na nebi sa objavujú podivné pukliny. Niektorí dokonca tvrdia, že chrámy sú prázdne, bohovia mŕtvi a nebožtíci vstávajú z hrobov. Denyela rečiam neverí a snaží sa v prvom rade zachrániť otcovo dedičstvo. Lenže sa čoskoro sama presvedčí, že nie všetky neuveriteľné príbehy sú vymyslené.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Ukážka: Tereza Matoušková - Pláč němého boha - 1. svazek

Ukážka z prvého zväzku fantasy románu Pláč němého boha od sľubnej českej autorky Terezy Matouškovej, ktorý práve vychádza vo vydavateľstve Laser-books.

0 komentárov