Ukážka: Martin Paytok - Láska, smrt a všechno zlý

Bohatá ukážka z pripravovanej nadprirodzenej detektívky Láska, smrt a všechno zlý v štýle Agathy Christie a optikou Guillerma del Tora.
cyberstorm
Filmová história scifi
Láska, smrt a všechno zlý. Prvé vydanie (Mystery Press, 2024).
Láska, smrt a všechno zlý. Prvé vydanie (Mystery Press, 2024). / Zdroj Disclaimer
Pohreby obvykle bývajú smútočnou záležitosťou. Pre rodinu Havranovcov ale smrť zatrpknutého patriarchu Izaiáša znamená skôr úľavu – hlavne v oblasti finančných problémov. Odťažený starec počas života nazbieral majetok, pre ktorý by bol kdekto ochotný zabiť, a jedinou podmienkou na jeho získanie je nutnosť stráviť noc na odľahlom sídle vysoko v Krkonošiach.
Na zámok Rabenštejn sa preto začnú schádzať Izaiášovi príbuzní z blízkych aj ďalekých kútov, a asi si dokážete predstaviť, ako hladko také stretnutie prebieha. A to ešte predtým, než padne tma a prvý z nich nevysvetliteľným (a nevysvetliteľne krvavým) spôsobom zomrie. A potom ďalší. A ďalší a ďalší.
Zatiaľ čo sa všetci snažia zachrániť si krk, adoptívna dcéra Izaiášovej netere Agáta sa pokúša vypátrať, kto za vraždami stojí. Je to niekto z prítomných, alebo majú všetci uspokojivé alibi a s Havranovcami je na zámku ešte niekto... alebo niečo?
Desať malých černoškov optikou Guillerma del Tora. Nočné mory vás budú prenasledovať ešte dlho po dočítaní!

Martin Paytok
_
Martin Paytok (*1993) pochádza z Jilemnice, ale žije v Prahe. Veľa rokov strávil písaním o počítačových hrách a filmoch pre inGamer.cz, web časopisu XB-1 a magazín SCORE. V súčasnosti pôsobí ako redaktor v nakladateľstve Mystery Press.
Jeho tvorba, v ktorej často kombinuje kriminálne zápletky s prvkami nadprirodzeného hororu, nesie vplyv Donalda E. Westlakea, Gartha Ennisa a kulhánkovskej akčnej školy. Stretnúť ste sa s ňou mohli napríklad v antológiách Kladivo na čaroděje: O krok před peklem, Lovci monster: Fantom alebo Krev, monstra a cukroví a na stránkach časopisu Pevnost.
Románovo debutoval zbesilým krvákom Prokletí pro všechny, postavenú na myšlienke, čo keby Guy Ritchie natočil horor. Keď nepíše, pozerá na filmy Shanea Blacka a loví v antikvariátoch chýbajúce diely McBainova 87. revíru.

Martin Paytok - Láska, smrt a všechno zlý
Vydavateľstvo: Mystery Press
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 376
Väzba: viazaná / pevná
Obálka: Lubomír Kupčík
ISBN: 978-80-7588-572-2
Plánovaný dátum vydania: 4. 3. 2024

Odkazy:

Vydavateľstvo Mystery Press
Vydavateľstvo Mystery Press Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB