spacenews

Filmová história scifi
K dvadsiatej vysielanej časti Majstrov svetov sme spustili aj súťaž o RPG ceny. Stačilo spísať a zaslať jednu scénku z nejakého dobrodružstva, ktoré ste hrali alebo viedli, a túto následne publikovať vo forme mikropoviedky na scifi.sk.
30.11.2020 23:42 Thanatophagous Magazín - Novinky 1
Po dlhšej dobe sa vám znovu hlási Roll 4 initiative! s pokračovaním piatich rád pre (nielen) začínajúcich GM-ov. Dúfam, že pomôže zlepšiť vaše hry, alebo aspoň zabaví.
Brakový, ale za to kvalitný mix Star Wars, zombíkov a známych hrdinov z tohto univerza. Na oddych predsa toho veľa ozaj nepotrebujeme.
06.05.2019 18:12 Thanatophagous Magazín - Recenzie 0
Väčšina RPG systémov je - historicky - zameraná skôr na fantasy rôzneho druhu: Dungeons & Dragons to začali a nimi sa mnohí inšpirovali ďalej. Ako je to ale so sci-fi svetmi a mechanikami hry? Nie je možné predsa len jednoducho a'la MacGyver spraviť z toho sci-fi, aj keď máte poruke iba fantasy?
V hrách na hrdinoch sa často stretávame s fenoménom, že hráč nemá (a mnohdy ani nemôže mať) schopnosti či poznatky svojej postavy, aby v niektorých skúškach uspel. Ako sa teda s touto dilemou vysporiadať? V ďalšej časti nášho seriálu Roll 4 initiative popremýšľame práve o tom.
V dnešnom článku si trochu pofilozofujeme o metagamingu, o tom, či môže byť aj pozitívny a prečo metagamuje Gamemaster inak ako hráči.
Aby sme v digitálnej dobe neostali pozadu ani v tomto hobby, rozoberieme si plusy a mínusy hrania RPG po sieti pomocou jednoduchých konferenčných hovorov ale aj špecializovaných virtuálnych stolov. Internet nám tu znova pomáha so snahou ostať ekonomický a všetky spomenuté platformy sú dostupné aj zdarma.
Pridlho som odkladal recenziu tejto audioknihy, no nebolo to z lenivosti, ktorou tak hojne oplývam. Chcel som túto recenziu napísať až po vypočutí celej nahrávky, no radšej, ako sa o svoje zážitky nikdy nepodeliť, povedal som si, že spíšem aspoň svoje dojmy z toho čo som počul, aby ostatní vedeli, čo ich čaká, ak by sa toto dielo rozhodli počúvať. Nedopočúval som túto audioknihu až do konca. Nedokázal som to, lebo aj ja som iba človek.
28.07.2018 14:41 Thanatophagous Magazín - Recenzie 0
Kocky ako základ mechaniky hier na hrdinov nám pripadajú ako samozrejmosť. V tomto článku sa ale pozrieme na niektoré nie úplne samozrejmé aspekty spôsobov vytvárania náhody a ich implikácie. Ale nebojte sa, nebude to vysokoškolská lekcia zo štatistiky, aj keď viem, že niektorí z vás rovnako ako ja by aj takéto niečo ocenili.
Herné systémy stolových RPG nie sú dostupné pre každého. Najmä ak neovláda cudzie jazyky. Preto sa Thanatophagous tento mesiac zameral práve na systémy pre hráčov, ktorí chcú siahnuť po niečom, čo je pre nich dostupné aj na slovenskom (či českom) trhu. Neznalosť angličtiny potom nie je nielen žiadnou prekážkou, ale aj žiadnou zámienkou.