Šťastné vzťahy

Hlásilo sa mnoho mužov a mnoho Titanov. Každý chcel byť prvý, ktorý bude rozumieť ženám. Nikto si ani vo sne nepripustil, že by sa mohla vedma mýliť. Nikto ani nepomýšľal o patriarcháte, lebo muži aj napriek všetkému aj Lorieninmu nešťastiu mali ženy aj naďalej v láske.
Filmová história scifi
Píše sa rok 3311 a my stále žijeme a nepoznáme skutočné šťastie. Aj druhý príchod proroka lásky ostal nepochopený. Cestume časom, opravujeme časovopríčinnostné sľučky a staráme sa o vesmír. Máme dokonalú spoločnosť lacný zdroj energie zrušili sme peniaze prácu za nás robia roboty. Aj napriek tomu všetkému nie sme šťastný.
“Prečo?“ Na túto otázku má dať odpoveď Optimus Titanky najchytrejší z múdrych. Má dať odpoveď dokonalej spoločnosti na otázku nie byť dokonalá ale poznať skutočné štastie. Naša spoločnosť je dokonalá. Sme rozdelení do štyroch skupín pričom každá je rovnocenná s inou a každý sa môže slobodne rozhodnúť v ktorej skupine bude žiť avšak platí pravidlo, že treba zachovať postupnosť skupín najprv prvá potom druhá, tretia a štvrtá.
Prvá skupina má motto
“Príroda nás stvorila, s prírodou sme spojený“ . Bolo veľa pokusov spútať ľudskú myseľ, ale tie všetky zlyhali. Ľudskej mysli nie je prirodzené priemyselné prostredie a nie je prispôsobená na to aby žila v strese, v zhone a hluku a v neustálom chaose. Preto ľudia v tejto skupine sa rozhodli žiť v súlade s prírodou. Žijú na vidieku a samotách a krátia si chvíle poľnohospodárskymi prácami, chovajú zvieratá .
Druhú skupinu preferujú zväčša mladí ľudia. Všetci ľudia majú svoje denníky spojené multikultúrnou sieťou Fecenorm, ktorú spravuje inteligencia Geely. Geely individuálne pristupuje ku každému počítaču jednotlivo napovedá a odporúča produkty, priateľov, hudbu a filmy všetko s cieľom napomáhať harmóniu jednotlivcov a totálne eliminovať agresivitu a negatívne prvky.
Tretia skupina sa často prelína s druhou.
Ľudia v tejto skupine cestujú po celom svete a spoznávajú iné kultúry a prírodu. Snažia sa byť viacej humánny a otvárajú sa novým myšlienkam.
Poslednou skupinou sú strážcovia večnosti
Títo za pomoci zariadenia Merinet cestujú časom ovplyvňujú myšlienky dôležitých ľudí histórie aby zabezpečili trvale udržatelný rozvoj a zamedzili zániku ľudstva. Je potrebné povedať, že je to veľmi náročná práca a nedá sa vždy zlo eliminovať v zárodočnej fáze, lebo minkowov reťazec sa dá použiť len v určitých fázach na eliminovanie boseho princípu. Preto žije ľudstvo v neustálom strachu, že nespozná skutočné štastie a zanikne bez toho. Nezanechá správu večnosti,že sme tu boli aj my.
Preto radou najmúdrejších boli dané 3 úlohy:
1. Šťastné vzťahy
2. Dobro
3. Láska
Geely na základe pozorovaní a štatistík vychrlil nasledujúcu analýzu.
Nabaliť ženu je ťažké, buď trafíš jeden z prúžkov koláčového grafu, kedy na ktorú ženu kedy zaskóruje, pričom sa to neustále u každej ženy mení a pozor pokus máš len jeden, alebo už len ostáva ignorovať, čo ak chceš seriózny vzťah v histórii ani raz nevyšlo.
http://img191.imageshack.us/img191/7964/akonabalit.png
Roky 2500-3000 boli veľkým nešťastím pre náš vesmír. Radca Peleus Titanky sa zamiloval do nádhernej Lorien Pallas. Bol jej ochotný darovať všetko. Vytvoril jej vlasný vesmír, kde bolo všetko len podľa jej prianí a nič v ňom jej neodporovalo. Avšak Pallas tento svet nenapĺňal a nakoniec to skončilo Lorienymi úzkosťami a rozhodla sa odísť do úzadia a nikdy odvtedy sa už neusmiala. Tento svet nás stál zatienenie časovej sľučky do minulosti.
Merinet dlhé roky skúšal všetky Minkovowe reťazce avšak boseho princíp ostal neprelomený. Nielenže nebolo možné nájsť zatienenú polohu, v ktorej bol Merinet pre pre daný vek neviditelný, ale akúkoľvek polohu vôbec. Tristo rokov veku ľudstva ostalo nekontrolovaných Merinetom čo malo za následok vzrast agresie.
To vyvrcholilo treťou svetovou vojnou, ktorá mala za následok, že skoro celé ľudstvo bolo vyhladené.
Rod Titanky najchytrejších mudrcov po Lorieninom nešťastí vydal rozhodnutie. „Ženy ani sami nevedia, čo chcú a aj keď to náhodou dostanú aj tak to nie je ono“.
Peleus urobil všetko aby učinil Lorien šťastnou. “Celé veky sa snažíme uspokojiť ženy“ hororí Peleus. “A čo?” “Nič” odpovedá. “Použil som všetky poznatky vedy, drancoval som vesmír a vysal všetku jeho silu aby som urobil Pallas štastnou.“ “A výsledok?“ “Nešťastie, smútok a už tristo rokov sa nusmiala.“ “Preto žiadam radu najmúdrejších aby sme zaviedli tvrdý patriarchát a vyčelenili ženy z našej spoločnosti“ hovorí Peleus.
Tomuto si však dovolila odporovať vedma madam Berien. Vraj existuje jedno pravidlo, čo na ženy platí.
“Odpoveď nájdete vo vašej mysli“ tvrdí Berien. Treba sa vo snovom stave v mysli stretnúť s najväčším logikom všetkých čias Jarekom a s jeho pomocou prejsť všetky logicke výroky známe aj neznáme a prísť na riešenie tohoto problému. Ale pozor lebo všetky tieto Minkovowe reťazce výrokovej logiky treba vyskúšať na žene, ale tak ďaleko už Berien nevidí.
“Ak je to tak, treba vyskúšať aj túto poslednú možnosť. Ale ak nie do konca vekov bude trvať patriarchát a vyčleníme všetky ženy z našej spoločnosti a už nikdy žiaden muž sa nebude snažiť uspokojiť ženu”
Hlásilo sa mnoho mužov a mnoho Titanov. Každý chcel byť prvý, ktorý bude rozumieť ženám. Nikto si ani vo sne nepripustil, že by sa mohla vedma mýliť. Nikto ani nepomýšľal o patriarcháte, lebo muži aj napriek všetkému aj Lorieninmu nešťastiu mali ženy aj naďalej v láske.
Rada bola však neoblomná. Nemôžeme si dovoliť ďalšie zatienenie Merinetu, lebo tým riskujeme vyhynutie ľudstva. Toto si nemôžeme dovoliť. Jeden pokus a dosť. “Ľudská rasa musí prežiť, to je prvoradé“ deklaruje rada. Ale aký je to život bez štastia bez lásky a nebodaj bez žien. Stojíme vôbec o takýto život?. Načo je nám dokonalosť keď nepoznáme štastie. “Jeden pokus a dosť“ deklaruje rada. Ak nevýde tento pokus ľudská rasa nikdy nespozná skutočné šťasie.
Hlásilo sa mnoho mužov a mnoho Titanov. Pokus je však len jeden. “Som z vás najmúdrejší“ hovorí Optimus Titanky. “Som ochotný obetovať absolútne všetko, aby som dokázal, že vedma má pravdu a našiel pravidlo ako ženy uspokojiť“. Optimus Titanky hovoril vždy pravdu a nič len pravdu. Takto ho poznali všetci v rade a všetci v republike.
Hlásilo sa mnoho mužov a mnoho Titanov. Avšak keď prehovoril Optimus všetci stiahli svoj hlas na znak úcty a rešpektu pred múdrosťou a odhodlaním. “ Je z nás ochotný ísť najďalej“ hovorili.
“Tento pokus a dosť. Pôjde Optimus” rozhodla rada.
Stroj na cestovanie myslou bol tristo rokov nastavovaný na Optimusovu myseľ.
Za týchto tristo rokov nastal tvrdý patriarchát a ženy boli odsťahované do odľahlého kútu galaxie. Nebol medzi nimi žiaden muž. Vraj všetky nepokoje vo vesmíre vyvolávajú ženy. Keď budú chlapi sami nebudú spory. Rada neverila vedme a nepripúšťala možnosť Optimusovho úspechu. Považovala jeho pokus za predom nevydarený. Na čele s Peleom prehlasovala urobili sme všetko aby sme ich učinili šťastnými a čo skoro sme zničili vesmír. Avšak rada ani nesledovala Optimusov pokus.
Ten v snoch našiel najväčšieho logika všetkých čias Jareka. Našiel aj ženu, ktorá bola ochotná podvoliť sa jeho pokusom. Bola to krásna Feha, ktorá cílila zodpovednosť vesmíru a poctivo sa podujala tejto úlohy.
Po päťsto rokoch pokusov s výrokovou logikou kedy Optimus Titanky vyskúšal všetky možnosti zistil, že na ženy platí len jedno. Neskoršie Titanky skúšal aj všetko iné ale osvedčilo sa mu len toto jedno.
Prvý raz maximálna ekvivalencia a potom do nekonečna nemôže nastať táto ekvivalencia.
Čo to pre ľudstvo má znamenať v praxi?
Prvý krát, keď ženu stretnete ukážete jej že ju milujete na 110% a potom už do nekonečna že nie až toľko (okolo 100%)
Ale pozor, lebo toto nekonečno môže niekedy aj nastať. Nebýva to až tak často, ale treba to rozpoznať a zabodovať znova na 110%, čo už nie je taký problém lebo za ten čas ženu dobre spoznáme. Na toto dáva pozor inteligencia Geely a včas upozorní, kedy tento stav nastane buď správou, odporúčaním nejakého tovaru alebo inak. Geely je schopný ustriehnuť všetky tieto stavy pre každého muža a individuálne ho upozorní tak, aby vedel pozor je tu stav kedy znova musím bodovať. Geely je schopný rozoznať aj šumy, kedy žena len predstiera poprípade vyžaduje tento stav.
Prečo je to s ženami tak?
Existujú dva princípy skúmania vesmíru.
Prvý vonkajší - pomocou planét a galaxií.
Druhý vnútorný- pomocou subčastíc, kvarkov, bosónov...
Ten druhý je charakterizovaný nesmiernou pestrosťou, okamžitými zmenami ... ... a takýto je aj svet ženy. Preto ženy musia skúmať svet z vnútra ak to je inak a žena začne skúmať vesmír z vonku zdá sa jej tento vesmír nudný, pomalý a muži sa môžu aj roztrhať a neuspokoja ženu. Tak ako to bolo aj u Peleovej Lorien.
Život muža skôr charakterizujú pomalé zmeny veľké vzdialenosti ako je to medzi planétami.
Optimus sa vrátil zo snového stavu a jeho myšlienky boli hneď premietané pred radu. Peleus sa im smial. “Vydrancoval som celý vesmír a žeby stačilo toto”kričal nepríčetne. Optimus sa však nenechal vyviesť z miery.”Toto si tiež skúšal Peleus?“ opýtal sa ho.
Peleus Titanky známy svojim rečníckym umením ako keby zamrzol. “Jeden pokus a tu je jeho výsledok. Bolo by nezodpovedné ho nevyskúšať “ V tom sa však rozleteli dvere rady.
“Nestojíme vôbec o takýto život bez žien?. Načo je nám dokonalosť keď nepoznáme štastie“ reve ľud.
“Tento pokus vesmír nič nestojí. Buď ho vyskúšame, alebo zrušíme radu a vzdáme sa stráženia večnosti”
Rada nemala inú možnosť ako povoliť pokus. “Ako prvý pôjde Peleus. On si to z nás najviac zaslúži” rozhodla rada.
Patriarchát bol zrušený a ženy mohli žiť v galaxii s mužmi. Geely bol naprogramovaný aby poštuchoval všetky situácie algoritmom uspokojenia. Peleus dlhé roky chodil a silil algoritmus. Po tom čo zažil s Palas už v ničom nemal nádej. Každé ráno chodil meditovať k Weectorynim vodopádom. Mal tam kľud a len na tomto mieste našiel kľud a pokoj. Nemeditoval ani päť minút keď začul tichý žblnkot. Otočil sa a videl nádhernú dlhonohú ryšavú vyzlečenú krásavicu, ktorá sa chystala kúpať. “Nechoď do jazierka, lebo sú tam riasy Iischae Londitee a tie sa Ti obopnú okolo nôh a nebudeš vedieť plávať“ kričí Peleus. Krásavica si ho nevšíma a vlezie do vody. Peleus reflexívne za ňou skočí do vody. Nepreplával ani desať metrou a ako kope pri plávaní nohami riasy mu zviazali nohy a začal sa topiť. Krásavica si to všimla priplávala k Peleovi a uvolnila mu nohy. „ To musíš robiť jemné plynulé pohyby jedine vtedy riasi Londitee ti pohladia nohy a nepletú sa o ne. Peleovi imponovala múdrosť krásavice lebo meditovať k Weectorynim vodopádom chodil už dvesto rokov a nikdy sa neodvážil do vody a tak ho lákala. Neveril sám že by bol schopný po tom všetkom kvôli žene obetovať život aj keď to bol v tom okamihu len čistý reflex .
Táto príhoda spečatila život týchto dvoch na veky. Geely dozeral neustále aby tomu bolo tak. Ale toto je len prvá príhoda a takýchto bolo neúrekom.
Píše sa rok 4311 a my stále žijeme a poznáme už len skutočné šťastie. Cestume časom, opravujeme časovopríčinnostné sľučky a staráme sa o vesmír. Máme dokonalú spoločnosť lacný zdroj energie zrušili sme peniaze prácu za nás robia roboty. A sme šťastný.
Prvá misia splnená Optimus Titanky. Hor sa na ďalšiu úlohu.

golo

golo

Diskusia

jurinko
Mam pre teba niekolko rad: 1.) vela citaj 2.) vela si vsimaj 3.) este viac citaj 4.) este viac si vsimaj 5.) este si cosi precitaj 6.) mozes zacat uvazovat nad tym, ze zacnes pisat. Potom to uz ide asi takto: Skus napisat nieco naozaj kratke, skor cvicenie, ako literarne dielo. Opakuj velakrat. Skus napisat kratke dielo (napr. fejton). Opakuj velakrat. Skus napisat poviedku. Nechaj si ju brutalne skritizovat. Opakuj velakrat. Skus napisat nieco, o com si budes mysliet, ze je to fakt dobre a skus sa tym pochvalit. Mozno zliznes brutalnu kritiku, ale po absolvovani toho celeho kolotoca predtym na nu budes aspon trocha pripraveny. Toto, co si sem zavesil, je sice zaujimavy napad (dokonala spolocnost, hladajuca stastie, ovladajuca vesmir, filozoficke hladanie zmyslu zivota v stasti skor, ako v technickej dokonalosti), ale ...
01.08.2011
jurinko
[pokr.] spracovanie nedosahuje ani taku uroven, aby sa v suvislosti s tymto utvarom dalo pouzit slovo "literarny". Skoda, nemam pocit, ze by si bol uplne bez talentu, aj pokus o vtip sa tam mihol. Uz len citat a vsimat si, ... Dal som 1
01.08.2011
jurinko
A ozaj, uz len na okraj: poviedka nie je interaktivny zaner, takze aj ked publikujes na nete, je chybou vkladat do nej grafy (aj ked zaujimave a vtipne). Poviedka pracuje so slovom, komunikacia plynie iba jednym smerom (autor -> citatel) a jedinym nastrojom tejto komunikacie je samotny text poviedky. Ak pocitujes potrebu vkladat do filozofickych diel obrazky, skus to s clankom v odbornom periodiku, taky clanok bude fajn a rad si ho precitam. Do poviedky ale grafy ee ;-)
01.08.2011
draculin
Z tohoto ma asi boli hlava. WTF? Pseudofilozoficka rozprava na pubertalnu temu porozumenia zenam, s pridavkom komunizmu (zrusili sme peniaze), ekologizmu (priroda a my sme jedno) a zaklincovane chimerou hladania stastia? Napisane sposobom stredoskolskeho slohu, bez ladu a skladu, niektore casti asi mali byt vtipne...ale pochybujem, ze naozaj boli. Takze postupuj ako ti napisal jurinko...a hlavne a predovsetkym sa nepokusaj v dielach riesit nejake velke-zasadne-hlboke problemy ludstva. Vacsinou to dopadne zle, aj ked sa do toho pustia zrucni spisovatelia...a toto bola uplna katastrofa.
01.08.2011
B.T. Niromwell
Je mi blbé predstavovať môjho priateľa zas a znovu, ale ľudia na neho radi zabúdajú: Toto , je čiarka.
A nominatív v jednotnom čísle mužských prídavných mien má mäkké i. Možno aj vieš, len si zabudol. Ono téma je prinajmenšom originálna a to si ja osobne veľmi cením, ale, musím povedať, čo bolo kameňom úrazu: tie vety sú miestami nezrozumiteľné a nenapájajú na seba. Niekedy ich čitateľ nemá šancu pochopiť, elbo tvoja terminológia je veľmi zložitá a niekedy to človekupríde ako čítanie telefonneho zoznamu. asi to bolo a atmosféru, ale nezafungovalo. Možno by chcelo viac rozpísania, vysvetlenia, náväznosti, poľudštiť text, aby bol čítavý. Možno aj čítaš, ale ked niečo napíšeš, nechaj to "odležať" a po týždni si to prečítaj. tak vychytáš muchy.
08.08.2011
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.