Pútnik

Nie je to dlhé, tak mi venujte chvíľu:) a podeľte sa o názor, nech už bude akýkoľvek Nie je asi nič horšie, ako práca bez odozvy Ďakujem:)
Filmová história scifi
Moje kroky opäť smerujú do mesta. Očami hľadám prázdne okná, svietia do diaľky. Oči mŕtveho mesta. Usmejem sa. Najlepšie je začať od konca.
Výklady zrkadlia holú skutočnosť a mňa tie odrazy desia. Zámerne uhýbam pohľadom a kráčam dopredu ráznym, zdanlivo sebaistým krokom. Kútiky úst sa mi opäť krútia v úsmeve. Nebojím sa. Predo mnou nič, za mnou veľa. Ja len nechcem vidieť skutočnosť. Nohy ma samé vedú známou trasou a ja postupne dvíham zrak. Hľadím pred seba a míňam davy. Dýcham chladivý vzduch a opájam sa vetrom, ktorý ma hladí po tvári. Opäť si kladiem otázku. Sen, vízia, či dokonalá ilúzia? Kráčam ďalej dopredu. Najľahšie je začať od začiatku. V ruke zvieram Nádej a držím ju pred sebou ako štít. Opúšťam svoju myseľ. Nič nevidím, nič nepočujem. V hlave mi znie hudba a ja načiahnem ruku. Jas síli a ja otváram dvere do ďalšej duše. Tie oči však zrkadlia iba prítomnosť. Ruka s Nádejou poklesla. Skláňam hlavu so smutným úsmevom a míňam davy. Aká klamlivá môže byť skutočnosť.
Keď opúšťam ďalší Nekropolis, srdce mi zviera výčitka. Nič však nepomôže a tak ďalej žijem.
Keď odchádzam v ústrety novému dňu, slnko ma hreje na tvári, ožaruje múry mesta a kladie mi zlomyseľnú otázku. Sen, vízia, či dokonalá ilúzia?

Cetsrel

Cetsrel

Diskusia

zuna
aa trhaaam si vlasy, opat jedna z tych veci \"o com to zase bolo\"?napadaju mi dve moznosti 1. je tu vysvetlenie ktore som prehliadla, skryte podobenstvo a tak. 2. alebo tak ako sa mi javi, je to suhrn dojmov bez hlavy, paty a zmyslu, pekne naukladane slova, ktore maju navodit atmosferu, ale nechat zalostne prazdny obsah.
22.02.2009
jurinko
Tak na toto sa da povedat len WTF? A nie v dobrom... Dal som 3 za snahu, za prevedenie 1
22.02.2009
draculin
Drahy autor :) niekedy je ovela rozumnejsie odozvu NECHCIET :) ..v takychto chvilach zvazujem moznost aby sa mohlo hodnotit aj zaporne. Nie je poviedka ani nijaky rozumny utvar.Poznam ludi co za 2 minuty napisu dlhsiu a zmysluplnejsiu sms-ku.Proste len prepis nejakych pocitov,ale vcelku to nic nehovori.Nie je to sice nic take,aby to cloveka priamo napinalo (a su tu aj take poviedky),ale nema to hlavu ani patu,nijaku myslienku ani pointu,nehovoriac o tom ze pojem \"dej\" je zjavne spanielska dedina.A preco to negativne hodnotenie?Pretoze poviedka (trebars aj z cervenej kniznice,na zanri nezalezi) musi mat aspon nieco..hodit do jednej vety naznak niecoho co pripomina stav po zlej opici z toho este nerobi scifi.Pomoze sa aspon trosku zamysliet...
23.02.2009
Kizmin
Zo všetkým rešpektom nesúhlasím. V pozadí, za slovami sa mi niečo črtá... len to akosi nedokážem zachytiť (už sa mi zdá, že niečo mám, ale zároveň mi to unikne a myšlienka vykĺzne naprázdno-ak chápete ako to myslím...). Každopádne je to dosť psychologické (a na rozmýšľanie som teraz akosi prísiš unavená) :( Ale netvrdila by som, že je to úplne nanič (viem, viem, takto to nikto nepovedal, tak mi to len vyznieva) :)
23.02.2009
Piéton
Z časti súhlasím s Kizmin. Niečo sa tam črtá, niečo hlbšie. Bohužial to pôsobí ako vytrhnuté z prológu, nehovoriac o absoultne minimalnej súvislosti (možno jedine v autorovej predstavivosti) so scifi alebo fantasy. Škoda no, ale keď to raz autor ucelí rád by som si to prečítal. Zatiaľ bohužiaľ za 1...
23.02.2009
zabka
ja neviem.....myslela som ze to bude nejaka rychlovka ......bola.....o nicom...sen.....mizerny opis sna....bolo to zule ale nabuduce to moze byt lepsie....len si to musis po sebe precitat....\"najlepsie je zacat od konca\" a o par riadkov neskor \"najlepsie je zacat od zaciatku\"...nechapem mam taky pocit ze diskusne prispevky budu dlhsie ako cela \"poviedka\"
27.02.2009
Kizmin
zabka... :) Nič v zlom, ale v skutočnosti je tam \"Najlepšie je začať od konca\" a \"Najľahšie je začať od začiatku\". To je tak trošku niečo iné. :) Jediné čo sa tam doslova opakuje je : \"Sen, vízia, či dokonalá ilúzia?\" ale myslím si, že to je tam tak náročky. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa to páči. Možno pre tú zmienku o Nekropolise - meste mŕtvych, alebo preto, že pri tom musím rozmýšľať. Lebo keby som to prečítala jedným dychom, tak mi to v tej rýchlosti vôbec nedáva zmysel. Ale kebyže je to čo i len o kúsok dlhšie, tak by ma to zrejme už nebavilo a pripadalo by mi to...otravné. :) No nič. Som divná. Viem. :D
27.02.2009
jurinko
Ja si myslim, ze je zbytocne sa bavit o tejto poviedke...
27.02.2009
zlattko
mne sa to zdalo zaujímavé celkom :)
02.04.2009
Eliška
Zaujalo ma to...citim z toho autorove myslienky, ale mohlo to byt rozvite inym stylom. .... chcem upozornit tych co pisali, ze najlepsie je zacat od konca, neskor sa pise NAJLAHSIE je zacat od zaciatku.
07.05.2009
YaYa
To čo bolo!?
02.08.2009
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.