Nočný prízrak

Ako písali mnohí predom o upírkoch a podobnych vecičkách precitajte si to a dajte vediet ci sa opalti pokracovatnou je to moja prva a toto je len zaciatok ak vas bavi citat prybehy o upírkoch a podobnych vecickach tak si to prosim precitajte vopred dakujem za kazdy nazor a napad a ospravedlnujem sa za pravopis:)
Filmová história scifi
Blížil sa súmrak a slnko pomaly zapadalo za vysoké budovy mesta pri com dodávalo oblakom zvlastnu oranžovo ružovú farbu.Nikto tak nedočkavo neočakával noc a tmu ktorá s snou prichádzala ako on.Čakal len na to aby sa zotmelo a on si mohol nájst obet ktorá dožíva posledne chvýle svojho života.
Čierny kabát s kapucov vysel na vešiaku v tmavej predsieni a čakal len na to kým si ho jeho pán oblečie a vydá sa do ulíc velkomesta.Ozývali sa v nej len tažké dunivé kroky urasteneho muža ktorý nervozne prechádzal z jedného konca na k druhémo ako práve chytená puma v klietke . Jeho oči už tak neoblubovali denne svetlo ako to bolo kedysi a v posledných rokoch čoraz stále viac a viac obluboval tmu a pokoj ktorý s noou prichádzal.
Nervozne si prehrabol kratke čierne vlasy a a modré oči uprel do zrkadla v rohusiene.Sviečka položená na stlíku vedla sposobila že biele tesáky spod jemne krojených pier sa zlovestne zaleskly.
Mal zlost sám na seba ,že sa nevie ovládat ved za tú dobu sa to predsa mohol naučit, no inštinkt zabíjat bol predsa len silnejsí ako všetko co sa naučil,no teraz jeho telom prechádzala jediná myšlienka,jediná predstava tej sladkej životodarnej tekutiny ludí a taka doležita potrava pre jeho existenciu-KRV
Opatrne podhrnul tažky záves na okne ,vonku ešte stále nebola tma a ddravost ktorá v nom zároven vyvolávala zúrivost v nom vzrastala čoraz viac.Sadol si do hlbokého kresla a pohlad uprel na jediný obraz v celom dome-obraz jeho matky.
Bola to neuveritelne krásna žena z dlhými kučeravými vlasmi gaštanovej farby ktoré jej siahali az niže pásu a s hypnotizujúcimy modrými očami ktoré zdedil po nej.Tento obraz maloval ped stoštyrisiatimy rokmi akýsi potulny maliar.Rozprával mu o tom jeho nevlastný starý otec.Patrícia bola jeho nevlastna dcéra pretože sám nikdy nemohol mat deti ,no vychovával ju jako keby bola jeho.To on do nej vložil všetku svoju múdrost a eleganciu ked sa stala jednou z nich.Patrícia mala niekolko povahovych nedostatkov alebo chýb ako to nazýval SETON.Bola až neuveritelne tvrdohlavá a vvždy si musela presadit svoje aj ked tým mohla ublížit sebe alebo ostatným okolo nej.Bolo jej jedno aké to bude mat následky proste to chcela a tak to musela mat nech to bolo čokolvek
Na obraze bola namalovana ako krasne mlade nevinne diveča ktoré nemohlo mat viac ako dvadsat rokov no vsetko to bola len falos a predstieranie ktoré bolo neoddelitelnou súčastou ich života.Skutocnost bola taka že mala pomali devadesiatosem rokov.Bola upírka rovnako jako jej nevlastný otec SETON.Chcel ju uchránit pred životom plným temnoty a zabíjania aky musel sám viest a možno keby ho len trochu počúvla ajby sa mu to podarilo no to by nemohla byt Patrícia.Zakázal jej svadbu z grofom DEVERAUX pretoze poznal jeho tajomstvo no jeho zakaz prenu nic neznamenal a sam nič nezmohol,nechcel aby jeho dcéra trpela ako trpel on , no nnepodarilo sa mu ju ochranit.Písal sa rok 1840a medzi šlachov sa našlo čoraz viac upírov.Dcérina tvrdohlavost sposobila že ju nemohol uchránit pred životom štvanca a dravca zároven.Po 36 rokoch maželstva grofa Deveraux zabili lovci, no v tej dobe bola uz Patrícia upírkou rovnako ako aj on.Až vtedy si uvedomila aký život si vlastne vybrala a v mysli sa jej odohrali všetky varovania na ktoré ju otec upozornoval no ona ich brala až privelmi na lahkú váhu a teraz ked si to uvedomila uz bolo neskoro ,nedalo sa s tým vobec nič robit.No týmto poznamim sa priliš dlho nezamestnávala a rychlo to zo svojej krasnej hlavky vypustila a rovnako rýchlo zabudla aj na svojho mrtveho manžela ,Ved ma pred sebou tolko nepoznaného tak prečo to nevyužit.Po niekolkých rokoch ktoré boli pre nu ako dni sa zalúbila do Andyho Harissa.Bol človek a nepoznal jej tajomstvo aspon kym mu ho zatial nik neprezradil.Pre vsetkych co ju poznali a čo vedeli co je zač bolo záhadov ako s nim mohla splodit dieta ktoré bolo napol upírom a napol človekom bez toho aby ho rozthala zabila alebo spravila s neho upíra ako bola ona sama.
Dostal meno CHRISTOFER MAXWELL no všetci ho volali Drako.DRACO bola vlastne skratka ovodená od slova Dracula čo znamenalo syn diabla no k jeho povahe a k jemu samemu sa vobec nehodila..
Nikdy nevedel pochopit prečo si ludia o nich vymýšlajú až apsurdné príbehy ktorým nieleže sami veria no širia ich dalej a dokonca ich označuju za hystoriu.Niektorým sa dokonca zdalo romantické zabíjat, no pre ich druh to bol len inštinkt prežitia.On sám to vydel len jako prkliatie ktorého sa už nikdy nezbavý a ža vsetko vdačil svojej matke.Pri spomienke na nu mal zmiesane pocity miloval ju jako kazde dieta no zaroven ju aj nenavidel.Niekedy bola mila krasna plne sucitu a nehy no uz davno zistil že všetko je to len pretvarka za ktoru sa tak rada schovávala.Musel zabíjat preto aby sám prežil presne tak jako jeho predkovia a mnohy pred nimi. Hoci bol len polovičnym upírom bez krvi nemohol žit potreboval ju rovnako jako každý jedinec z jeho druhu.No on bol iny ,bol rovnako rýchli,rovnako silny a mal rovnako ostre zmysli,hypnotizujuci pohlad ktorý mal povodne sluzit na privabenie koristi cize v jeho pripade nejakej zeny hoci na tento ucel rovnako dobře posluzili aj muzi. Čo sa tykalo teplej a hlavne čerstvej ludskej krvy bolo to jednoduksie v mminulossti kde u šlachty sluzili mlade dievcata ci uz jako komorne alebo len jako vypomoc v kuchini.Nikto sa nepozastavoval nad ich zmiznutim vetsinou sa predpokladalo ze skoncily v postely u pana a tak boli dalej neziaduce.Vsučasnosti to bolo trochu zlozitejsie jako nahle niekto zmyzol hned po nom vyhlasovali patranie vsade vela policajtov a vela otazok.Bole to az privelmy raskantne ako nahrada dobře posluzila aj aj zvieracia krv no žiadny upír nemohol vyzit len z nej,preto bolo laksie vykradnut nemocnicu alebo nejky institut darcovstva krvy.To sa posudzovalo len jako vandalizmus aj ked sa to mnohým zdalo zvlastne ze zmizla len krv
Jeho vinimocnost spocivlala v tom ze jako jediny hoci polovicný upír sa mohol pohybovat po dennom svetle bez toho aby mal po tele nejke popaleniny alebo by mu to sposobovalo bolest, tak sa mohol aspon tvaryt ze je clovek.a pohybovat sa medzi nimi bez náznaku podozrenia...Bola tu však aj druha stránka,keby jeho ludske telo umrelo zostal by len upírom bez srdca,bez vyčitiek,besniacim strojom na smrt...
Draco si až bolestne uvedomoval že nikdy nebude moct mat deti po ktorych jeho srdce obcas zatužilo v jeho vnutri kolovala myslienka niekoho tu po sebe nechat ako to robia bežny smrtelnici noo on nemohol...

Eliz188

Eliz188

Diskusia

draculin
Prvy!..ale toto som si vazne nezasluzil.Uz ta hrozostrasna uputavka ma mala varovat,nie?V tomto pripade sa gramatiky a preklepy vazne nedaju prepacit..neviem ci toto niekto nezbuchal po 8 pivach ako sadisticku parodiu.K zvysku sa vyjadrit neda, mam pocit ze rozsypana pismenkova polievka je lepsia :) Takze kludne pis dalej,ale pls. inac..je mi uplne jedno ako,ale horsie to uz asi nebude.Ach jaj, a zase do prace..
07.05.2007
xius
No. *utiekol a vratil sa s ladovym obkladom* Eh. *doniesol si kyblik, istota* Fajn... Uh... Ak odignorujem vsetky tie sialene chyby a preklepy (vskutku sialene, aj priemerne zdatni nastrocny jedinec by ich urobil menej, z coho hadam, ze si zo skoly bud davno von, alebo trpis nejakou poruchou v style dislexie...) odhalim uchadzajuci sposob vyjadrovania svojej vizie. Ma vsak zasadnu a castu zaciatocnicku chybu... Neobsahuje jedinu zaujimavu cast. Je to vykradnuty Blade + Interview s upirom + neviemcoestemoznomaniektodopln i... A prerozpravanie zivota nejakej osoby ako takyto zhusteny text (od narodenia po sucasnost v niekolkych vetach) asi nezanecha dojem o aky si usiloval. Snad prvy odstavec sa tvaril ako poviedka, potom to bol obsah filmu, ktory si autor velmi zle pamata a splyva mu s telenovelou... Najprv sa skus zmierit s faktom, ze bez softu, ktory sa ti postara o gramatiku si strateny, a potom si nechaj preletiet hlavou uvahu, ci by nebolo tak uplne neblbe si to po sebe parkrat precitat, spalit a napisat nanovo. ;) (co je imho klasicka technika, nic vynimocne dramaticke) Toto je zle, velmi. Ak niekedy napises nieco dalsie a bude sa to podobat tomuto... je to tiez zle. Vela stastia.
07.05.2007
SARS
Na absolútneho nováčika to nebolo až také zlé, nenechaj sa odradiť večne ufrflanými kritikmi. Veď sú tu, aby kritizovali a robia to znamenite :). Na záver pripojím pár rád: 1. Po napísani dielka (aj niekoľko krát) ho znovu prečítaj vyhneš sa trápnym chybám, ktorých je v tvojej poviedke neúrekom. 2. Poviedka má mať dej! Nestačí opísať koncept príbehu, základnú dejovú líniu, či históriu postavy. Prvý odstavec bol poviedka, zbytok iba nedobrý plagiát istých upírskych diel. Snaž sa tomu vyhnúť. Podobný výlev nesmie presahovať tak 20% dĺžky poviedky . Ty máš dobrých 90%! Nechcel som odradiť, ale pozbudiť tak píš, píš a čítaj...
07.05.2007
marcus
Ach.. Precital som si prve tri prispevky a hovorim si : " Kua to nemoze byt az take otrasne!"... no .. bolo.
No.. co dodat? nebudem opakovat veci ktore uz boli napisane, preto prinasam PLUS, ktore som v tejto poviedke nasiel. Prirovnanie, potom prva veta bola dobra s tou oblohou, a .. a tak. Myslim to vazne ked si to precita autor, co dufam po predoslich 3, teda dvoch prispevkoch lebo SARS bol milosrdny, precita tak si musis uvedomit a priznat, ze tie chyby su otrasne a 50% z nich je zbytocnych a vznikli len preto, ze si si to po sebe neprecital. Uz tolko krat otrieskane klise : Dopises poviedku ? fajn ale nechaj ju odlezat aspon tyzden, v pohode aj viac, az potom ju otvor a precitaj a SAM zistis koklo chyb tam je .
Inak asi nepouzivas WORD co ?
Hodnotenie: davam silnu dvojku.
07.05.2007
jurinko
Ked ja na tom neviem najst nic dobre. Slabe a zaciatocnicke, co samozrejme nie je chyba, staci citat a citat a sem tam pisat a znova citat a kriticky pristupovat k svojim dielam a bude to dobre..(to tu vsetko uz odznelo) Ale ta gramatika, stavba viet, vsetko ostatne!!! Dej nijaky, nic nijake. Ach jaj. (btw, podla mna to pisala nejaka trinastrocna dievcina, nie chalan, ako autora oslovujete;-) ) Dal som 1
07.05.2007
Aldeberan
No. Vidim ze uz nemam co napisat. Hm... Pozri, moja prva vec bola tiez hrozna a pozri ake literarne skvosty pisem teraz :D EHM, sakra, no dobre. Ono sa im to lahko hovori ked ta najprv celkom roznosia na kopytach a potom napisu, ze "ale pis dalej". Ale maju pravdu, fakt. Nic si z nich nerob. A pis dalej :)
08.05.2007
žjuvka
Carpe jugulum quam minimus credula postero....
11.05.2007
draculin
Zjuvka tu fufňe mrtvymi jazykmi?? Este tak rozumiem "In vino veritas" ale toto ..eee...
11.05.2007
Eliz188
nooo hmmm ahojte...:) vďaka za zakopanie pod čiernu zem noo chcem to vysvetliť písala som to vo worde no je len český takže to neopravilo nič a moje znalosti z pravopisu sú veľmi biedne sľubujem že ničomu podobnému vás už vystavovať nebudem jedine že by ste sami chceli :)) a ešte niečo gratulujem tým čo sa v písaní darí s tým s očividne treba narodiť a očividne som to ja nebola:) a lepšie je to zistiť na začiatku ,takže ešte raz vďaka a majte sa:)))
14.05.2007
Eliz188
a ešte niečo naučila som sa písať na klávesnici dalo to zabrať no podarilo sa:)) a ešte niečo som ozaj baba ako to tam ktosi spomenul tak pa možno to popravujem a pošlem zas:)))) xii nebojte sa bol to len žart:))
14.05.2007
draculin
Len mala rada..prosba..take nieco :) Neopravovat,radsej napisat nieco ine od nuly.Kludne aj bez upirov. Co tak psychologicke problemy vodnika? :))))
15.05.2007
marcus
hahahaha Eliz, ty si ma pobavila tym, ze s "talentom" na pisanie sa clovek musi narodit. Ano to je pravda ale u miziveho percenta spisovatelov. A pokial viem tu zatial ziaden este nie je .
Keby si videla moju prvotinu tak by si si povedala, ze ta tvoja je lepsia. Tak neprestavaj pisat skus dalej a potom uvidis. Kedy si po prvom pade povedala, ze ty chodit nevies a radsej sa budes plazit tak asi veda nestihnes. Takze v pohode pis dalej.
15.05.2007
žjuvka
draculin, to ja len z veselosti nad upirskou tematikou. Je to cosi ako: "Urvi krk a nemysli na buducnost." Snad vystizne.
15.05.2007
SARS
eliz, daj draculinovi zapravdu, nesnaz sa to prepisovat, takto (s casovym odstupom) mozes prepisovat jedno dielko cely zivot ;). Napis nieco nove....aj s tym vodnikom (2draculin: trpi tazkou traumou, dievca mu utieklo a zabil vlastne dieta. Zrely do cvokarne :D.
15.05.2007
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.