Kniha bolesti (2013)

Povídky v této knize spojuje jeden ústřední motiv – bolest. Bolest, ať už tělesná nebo duševní, je zároveň ústředním motivem našeho života. Ten se odehrává ve stínu utrpení; ať už tajemně tichého, anebo mučivě burácejícího. Hrdinové příběhů v této knize by o tom mohli vyprávět. Sám si ty příběhy...
Ako väčšina z našich čitateľov vie, Janko Iša, víťaz Ceny Béla za najlepší horor v Cene Fantázie 2012, svoje literárne začiatky absolvoval práve na našej stránke. Veľmi nás teší, že poviedková sekcia scifi.sk pôsobiaca ako diskusný workshop, prináša výsledky a pomáha autorom zlepšovať sa. Vďaka patrí najmä vám, našim čitateľom a prispievateľom, ktorí sa zapájate do diskusií a konštruktívne kritizujete začínajúcich, ale aj ostrieľaných autorov. O Jankovi Išovi reč nebola náhodou – vo vydavateľstve Artis Omnis nedávno vyšla poviedková zbierka Kniha bolesti a práve vďaka Jankovi, ktorý vybavil recenzný výtlačok pre scifi.sk, sme sa jej mohli pozrieť „na zúbok“.
09.10.2013 10:00 jurinko Magazín - Recenzie 3
Kniha Bolesti, výber toho aktuálne najlepšieho od matadorov aj nováčikov Českej i Slovenskej hororovej scény. Tak a presne toto bude už čoskoro na pultoch kníhkupectiev. Kto chce, môže sa nechať navnadiť na tento príšerný zážitok už v predstihu.
12.09.2013 9:10 draculin Magazín - Novinky 1