Knihy

Najlepší autori/ky

Por. Autor/ka Hod.
1.Isaac Asimov10,0
2.Frank Herbert10,0
3.Vilma Kadlečková10,0
4.Sergej Lukjanenko10,0
5.Jana Plauchová10,0

Najnovšie články

Hyperion v slovenčine!!! Niet čo dodať, snáď len ukážku!

Adhara nielen že patrí k stáliciam slovenského žánroveho neba, ale aj k miláčikom našej stránky, kde stále píše. O to viac sa tešíme na jej nový román Tristodesať kelvinov, z ktorého ukážku si môžete u nás prečítať :)

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

Česká scifi tvorba dostala nový prírastok v podobe Nejasných hraníc, prvého zväzku cyklu Kchrat od Marie Domskej.

Raymond E. Feist je medzi fanúšikmi fantasy živou legendou. A keďže mu už čoskoro vyjde v českom Laseri román Král popela, úvodný diel úplne novej fantasy trilógie, tak je načase dať si z neho ukážku!

Minulý týždeň vydal brnenský Host román Nefritová válka, druhý diel skvelej série Sága Zelených kostí.

Najnovšie recenzie

Túto trilógiu som si prečítala na odporučenie a neoľutovala som. Zhodnotím však len prvé dva diely, pretože zhruba v strede tretieho sa zmienené klady začnú vytrácať a s koncom nie som veľmi spokojná. Ostatne, koniec druhého dielu je veľmi uzavretý a čitateľ môže pokojne končiť aj ním.

V recenzii si rozoberieme druhý diel série Sága zelených kostí z od kanadskej autorky čínskeho pôvodu Fondy Lee.

Žánrových autorov je na druhom brehu Moravy ako maku a ich počet neustále rastie. Napriek tomu sa dvaja hrdinskí editori rozhodli ukázať, že aj u nás sa tvorí skvelá fantasy a sci-fi, a aby sa poviedky dostali k najväčšiemu počtu čitateľov, použili zbraň ťažkého kalibru – český preklad.

Po dlhých rokoch sme sa dočkali vôbec prvého preloženého románu od anglického matadora žánru Ramseyho Campbella. Aký je?

Lovecraft z Gemera, Lukáš Polák, nám ukuchtil hororové menučko. A nie, nie sú to tradičné gemerské guľky, lež chutná, strašidelná lahôdka...

Recenzia knihy Vzpomínka zvaná říše, ktorá okúzli fanúšikov klasických space opier, prepracovaných príbehov a výborne napísaných postáv.

Vaše hodnotenia

Stano Lacko @stano
8
Lukjanenko ukázal, že svet Hliadok má prepracovanú, a že v ňom ešte nebolo povedané všetko. Proroctvo ukázalo nové skutočnosti a autor sa ich zhostil dobre a pútavo. Našťastie Dej aj svet sa posúva ďalej a aj osud postáv vychádza na povrch. Určite treba prečítať.
Šaňo aka Babcom @axolos
10
Roland Axenberg @martiner
10
Alfa a omega románov o viacgeneračných vesmírnych lodiach. Aldis tu naplo uplatnil svoju neskutočnú fantáziu hlavne tým ako dokázal vytvoriť prepracovanú hierarchiu spoločnosti uzavretej v blúdiacej lodi a tiež ako majstrovsky postupuje pri odhaľovaní jej záhad. Prečítané doslova na jeden nádych.