Hry

Najlepší autori/ky

Por. Autor/ka Hod.

Najnovšie články

Na AnimeShow 2024 sme reprezentovali scifi.sk nielen prednáškami, ale aj aktivitami v našom stánku, ktorý ste mohli nájsť na poschodí DK Ružinov! Mali ste tak nielen možnosť stretnúť sa s redakciou, podebatovať, ale dokonca aj zapojiť sa do kresliacej aktivity spojenou s hrou.

V tomto dieli sa pozrieme na plnohodnotné RPG hry, ktoré nemajú pravidlá na zopár stranách a obsahujú dostatok pravidiel a podpory pre celé kampane bez zásadných vkladov GMa.

Uhorková sezóna v plnom prúde a tak mierne meškanie :O Napriek tomu sme na vás nezabudli.

Ukážka z lovecraftovského gamebooku Dům na Strážném vrchu z vydavateľstva Knihy Veles.

Tolkien hýbe svetom. A peňaženkami fandomu, takže nie je prekvapením, že po cross-overoch s inými frančízami, ako napr. Warhammer 40K alebo Transformers, sa výrobca hry Magic: The Gathering rozhodol licencovať aj možnosť realizovať sadu kariet tejto svetovo najúspešnejšej kartovej hry s obrazovým a textovým materiálom zasadeným do Stredozeme.

Dočkáme sa konečne filmového Bioshocku?

Najnovšie recenzie

Napriek dlhým rokom služby robotický poliš ešte nepatrí do starého železa!

Pokračujeme v predstavovaní sólo rolových hier / stolových RPG. Tentokrát sa zameriame na tie, ktoré uprednostňujú príbeh aj na úkor mechaník a ich súčasťou je často zápis denníka alebo žurnálu.

„Zemiakový“ návrat legendárnej série francúzskych (ne)logických adventúr!

Možno ste o tom nepočuli, ale okrem klasických rolových hier (RPG) ako Dungeons & Dragons existujú aj také, ktoré sú určené pre jedného hráča. A nie, nemusíte sa učiť dlhé pravidlá, aby ste si ich zahrali. Často celý text zaberá len jednu stranu!

Len nedávno vyšla v elektronických obchodoch (Steam, GOG), a v limitke aj fyzicky, hra Jagged Alliance 3, ktorú samotní autori označujú za PRIAME pokračovanie kultovej taktickej, ťahovej rpg stratégie, známej z deväťdesiatych rokov. A ak nechcete, nemusíte čítať ďalej, verdikt vám poviem už teraz: Apokalypsa sa našťastie nekoná... :)

Nielen knihami či filmami a seriálmi je moderný geek živený. Naša prvá recenzia na doskovú hru...

Vaše hodnotenia

Marek Páperíčko Brenišin @Papericko
10
Kým niektoré loďky vyslovene nudia, iné sú zasa prudko návykové. Ak si myslíte, že datadisk vám pomôže, tak na to zabudnite - dostanete ešte väčší rekt. Najväčšia sranda je, keď idete s plne vyzbrojenou loďou a chytíte trikrát po sebe krížnik Laniusov, ktorý z vás urobí cedník na čaj. Losing is fun!
Aldeberan @Aldeberan
9
Nad touto hrou som svojho času strávil hodiny, frustrovaný, vystrašený a vnorený do jej temného sveta. V podstate ide o tri hry v jednej – hrať z mariňáka, votrelca a predátora sú tri odlišné zážtky. Prečo si asi väčšina ľudí bude pamätať túto hru je pravdepodobne mariňácka kampaň – pekelne ťažká, desivá a zábavná. Keď píšem tieto riadky, počujem v hlave zvuk smart gunu pred očami vidím nízkopixelvú grafiku hry so šesťuholníkovými hlavňami zbraní. Geniálne, aj keď popravde – hra nezostarla úplne dobre a dnes už asi nájdete lepšie kúsky.
xius @xius
10
Z dnesneho uhla asi takmer nehratelne? Ale vtedy... Fallout je special (pun intended, ha!). Vcelku mala hra, ale po okraj plna stylu a cierneho humoru. Atmosfera 50. rokov US, tahove suboje, lietajuce koncatiny a vybuchujuce tela, pomale odkryvanie sveta skrz citanie logov na pravekych terminaloch a - Master, nezabudnutelny mastermind na konci toho vsetkeho.