Pierce Brosnan ako Doctor Fate!

Doctora Fatea si v nadchádzajúcom komiksáči z DC verza zahrá herec Jamesa Bonda!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Pierce Brosnan, známy ako jeden z mála, ktorí stvárnili Jamesa Bonda, je posledným kľúčovým hercom v rámci nového superhrdinského filmu Black Adam z DC-verza.
Pierce Brosnan ako James Bond 007
Pierce Brosnan ako James Bond 007 / Zdroj Disclaimer
Brosnan si v snímke zahrá Kenta Nelsona, alias prvú komiksovú inkarnáciu Doctora Fatea, syna archeológa, ktorý sa učil čarodejníckym zručnostiam a dostal magickú prilbu osudu. Postava, ktorú vytvorili Gardner Fox a Howard Sherman, je jednou z najstarších postáv DC, ktorá sa prvýkrát objavila v päťdesiatom piatom čísle More Fun Comics už v máji 1940. Neskôr inšpiroval Steva Ditka z Marvelu k stvoreniu postavy Doctora Strangea, ktorá sa však objavila až o vyše dve dekády neskôr, v roku 1963. Čo sa týka superschopností, má ich Doctor Fate na rozdávanie: od klasík ako je lietanie, telepatia, telekinéza, nadľudská sila cez projekciu magických a silových polí až po ovládanie elementov či transdimenzionálnu teleportáciu.
Doctor Fate.
Doctor Fate. Disclaimer
Black Adam je po komerčne úspešnom hite Shazam z roku 2019 druhým filmom z produkcie New Line Cinema / DC. O obsadení hlavných postáv filmu sa už vie dávno: rolu hrdinu si zopakuje Zachary Levi, kým jeho úhlavného nepriateľa, Black Adama si zahrá charizmatický Dwayne "The Rock" Johnson. Začiatok produkcie je už za pár dní, pričom plánovaná premiéra sa presunula na rok 2022 až 2023.
Black Adam (Dwayne "The Rock" Johnson) a Shazama (Zachary Levi).
Black Adam (Dwayne "The Rock" Johnson) a Shazama (Zachary Levi). / Zdroj Disclaimer
V Black Adamovi sa Brosnan objaví spolu s niektorými pôvodnými členmi Justice Society, predchodkyne slávnej Justice League. Okrem neho tak v snímke uvidíme Aldisa Hodga ako Hawkmana, Noaha Centinea ako Atom Smashera a Quintess Swindell v roli Cyclone. Detaily deja sú stále zahalené rúškom tajomstva, rovnako ako postavy stvárnené Marwanom Kenzarim (Aladin a The Old Guard), či Sarah Shahi (Person of Interest), ktorí sa vo filme tiež ukážu.
Black Adam - Official Teaser (2021) Disclaimer
Režisérom filmu je Jaume Collet-Serra, ktorý režíroval aj nadchádzajúcu dobrodružnú disneyovku Jungle Cruise s Emily Blunt a The Rockom v hlavných rolách. Za produkciou stoja okrem samotn0ho Dwayna Johnsona aj Dany a Hiram Garcia zo spoločnosti Seven Bucks Productions spolu s Beauom Flynnom z FlynnPictureCo., kým výkonnú produkciu má na starosti Scott Sheldon z FlynnPictureCo. Na scénari spolupracovali Rory Haines a Sohrab Noshirvani spolu s Adamom Sztykielom, autorom predchádzajúceho návrhu.
Pierce Brosnan je svojich 67 rokoch filmovým veteránom a legendou s desiatkami snímkov, aj keď ho na celom svete preslávil najmä jeho zdatný a sofistikovaný prístup k Jamesovi Bondovi v 90. rokoch. Okrem toho si však zahral v remaku hitu The Thomas Crown Affair, prvom štúdiovom projekte pod jeho írskou produkčnou hlavičkou DreamTime, ako aj v trháku Mamma Mia! i v kritikou uznávaných trileroch Matador a The Ghost Writer. Naposledy sme ho mohli vidieť po boku Willa Ferrella a Rachel McAdamsovej v komédii Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga z dielne Netflixu.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2023)

Black Adam

(2019)

Shazam!

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2023)

Black Adam

(2019)

Shazam!