Avatar je späť!

Už sme prestali dúfať. Po tom, čo sa jeho tvorcovia nedohodli s Netflixom, sme my, fanúšikovia Avatara ostali rozčarovaní. Vyzeará to však tak, že každé zlé je na niečo dobré: Zomrel hraný Avatar, nech žije animovaný!!!
Dearon
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Voda. Zem. Oheň. Vzduch.
Avatar: The Last Airbender - intro Disclaimer
Týmito štyrmi slovami začal pred šestnástimi rokmi animovaný seriál Avatar: Posledný vládca vetra, ktorý si získal srdcia fanúšikov po celom svete. Úžasný a prepracovaný svet, skvelo fungujúce a vyvíjajúce sa postavy, skvelé balancovanie medzi vážnosťou a humorom, a predovšetkým, skvelý príbeh ktorý osloví ako deckého diváka, tak dospelého.
Avatar: Legenda o Korre. Bolin, Mako, Tenzin a Korra (zľava)
Avatar: Legenda o Korre. Bolin, Mako, Tenzin a Korra (zľava) / Zdroj Disclaimer
Na úspech sa snažili tvorcovia nadviazať serálom Avatar: Legenda o Korre. Seriál má naozaj svoje kvality, bohužiaľ sa Nickleodeonu nepáčila hrdinka a tak dávali tvorcom kontrakt vždy len na jednu sezónu, čo im zviazalo ruky. Tvorili uzavreté príbehy, postavy sa až na Korru nevyvíjali, pretože nemali na to priestor, atď. Nickleodeon argumentoval tým že dievčatá sa pozerajú na rozprávky o chlapcovi, ale chlapci na rozprávky o dievčati nie, čo je totálny bullshit. Problém je aj to že Legenda o Korre je úplne iná než Posledný vládca vetra - roztomilý, detský Aang vs. tvrdohlavá, svalnatá Korra alebo putovné fantasy po starou Áziou inšpirovanom svete vs. mestské fantasy v pseudo New Yorku. Bohužiaľ pravda je aj taká, že ľudia majú radi stereotypy. Tretia sezóna bola v polovici vysielania z hlavného kanálu presunutá na sesterský kanál Nicktoons a internet, a posledná bola na tieto dve vedľajšie platformy už úplne odsunutá, čo iba potvrdilo nedôveru Nickleodeonu voči Korre a celej fančíze Avatra. To bolo pred siedmimi rokmi. Odvtedy sme sa nových animovaných sérií nedočkali a príbehy Aanga aj Korry pokračovali len formou komiksu. Na svetlo sveta síce prenikli informácie o chystanej live-action adaptácii z dielne Netflixu, od ktorej, rovnako ako aj neúspešného filmu dali napokon pôvodní tvorcovia Avatara ruky preč. Vyzeralo to, že tvorcovia s Avatarom nadobro skončili...
Hlavné postavy: Sokka, Katara, Aang, Toph a Zuko.
Hlavné postavy: Sokka, Katara, Aang, Toph a Zuko. / Zdroj Disclaimer
„...ale keď ich svet potreboval najviac, vrátili sa...“
Zázraky sa však dejú a 25. 2. sa ako blesk z jasného neba sociálnych sieťach objavila informácia, že sa Michael Dante DiMartino sa spolu s Bryanom Konietzkom, teda obaja tvorcovia pôvodného Avatara, vracajú do Nickleodeonu ako kreatívni riaditelia ich vlastného štúdia, Avatar Studios, aby sa pustili do nových animovaných projektov zasadených do univerza Avatara. Táto informácia spustila medzi fanúšikmi, vrátane mojej maličkosti, hotovú lavínu senzácie a radosti.
Autori uviedli že nemôžu uveriť tomu, že je to už devätnásť rokov odkedy stvorili Avatara, ale že napriek takej dlhej dobe je stále veľa príbehov v rôznych obdobiach Aangovho sveta, ktoré chcú priviesť k životu. Nové štúdio vnímajú ako neopakovateľnú príležitosť k rozšíreniu svojej frančízny a univerza rôznymi cestami a spôsobmi. Zároveň bol oznámený aj prvý projekt novopečeného štúdia, animovaný film, ktorého produkcia sa začne tento rok.
Čo však stojí za touto zmenou postoja Nickleodeonu? Autor tohto článku v tom vidí dva faktory. Prvým je obrovský úspech oboch seriálov po sprístupnení na streamovacej platforme Netflix minulý rok, napr. Avatar: The Last Airbender zlomil rekord a udržal sa na vrchole najsledovanejších seriálov Netflixu 58 dní. Za druhý faktor považujem úspech animovaného seriálu The Dragon Prince od Netflixu, ktorý je v súčasnosti považovaný za akúsi náhradu Avatara, pod ktorým je podpísaný Aaron Ehasz hlavný scenárista pôvodného Avatara. Z oboch uvedených jasne vyplýva, že o animované seriály tohto typu je stále obrovský záujem a tak sa zrejme Nickleodeon rozhodol prehodnotiť svoj postoj.
Nech je to ako chce, Avatar je späť, a ja sa nemôžem dočkať keď opäť budem vidieť to ikonické intro...
Voda, Zem, Oheň, Vzduch.

Dearon

Dearon
Som veľký fanúšik fantastiky, predovšetkým žánru fantasy. Dávam prednosť hlavne klasike ako Tolkien, Kay či Williams ale nepohrdnem ani drsnejšími vecami ako Sapkowski, Martin či Červenák.

Diskusia

8HitBoy
Jejó, no snáď to udrží kvalitu :)
26.02.2021

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.