Christopher Eccleston sa po 15 rokoch vracia späť ako Doctor Who.

Už čoskoro sa dočkáme nových dobrodružstiev deviateho Doktora, no iba v podobe audiokníh.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Christopher Eccleston v roli deviateho Doctora.
Christopher Eccleston v roli deviateho Doctora. Disclaimer
Uplynulo už 15 rokov od vtedy, čo Christopher Eccleston skončil s rolou Doctora. Naposledy sme ho mohli vidieť v epizóde The Parting of the Ways, ktorá bola odvysielaná 18. júna 2005. Z času na čas sa síce vyskytli rôzne informácie, prečo sa deviaty Doctor vzdal tak obľúbenej role, často sa však ukázalo, že ide o púhe špekulácie, či priamo dezinformácie, a to dokonca aj zo strany BBC samotnej. Sem-tam sa síce objavili správy, že by mohol hrať v niektorých častiach s Davidom Tennantom a Mattom Smithom, no ostalo len pri špekuláciách a napr. The Day of the Doctor sme videli bez neho (zato však s Johnom Hurtom, čoby War Doctorom).
Nuž, nech už to bolo akokoľvek, vyzerá to tak, že Christopher sa do role Doctora znova po rokoch vráti. Nebude to však na televízne obrazovky, ale v podobe 12 dielnej audio série s názvom The Ninth Doctor Adventures.
Logo audiospoločnosti Big Finish.
Logo audiospoločnosti Big Finish. / Zdroj Disclaimer
Vedúci predstavenstva spoločnosti, Jason Haigh-Ellery na margo návratu Deviatky uviedol: „Prvýkrát som s Christopherom hovoril o jeho návrate v roli Doktora vo februári tohto roku na Gallifrey One convention. Christopher vravel, že si užíval stretnutie s fanúšikmi a bol rád, že sa na jeho doktora spomínalo tak láskavo. Už vtedy naznačil, že je otvorený diskusii o tomto projekte."
Séria by mala vyjsť pod taktovkou spoločnosti Big Finish, ktorá má na svojom konte už niekoľko desiatok audiokníh z Doctor Who univerza a dočkať by sme sa jej mali v máji 2021.
Ako uviedol v tlačovej správe sám herec: "Bude vzrušujúce znova po 15 rokoch navštíviť svet deviateho doktora a oživiť postavu, ktorú tak rád hral."

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB