Dračí oči (Čarodějka)

Občas sa zdá, že YA literatúra v Čechách zažila svoj vrchol, a potom príde princezná Elena, ktorá vás núti prehodnotiť svoj názor.
Veronika
Filmová história scifi
Niekedy vedia aj veľké známe vydavateľstvá staviť na menej známych lokálnych autorov. Kristína Hlaváčková je nielen všestranne nadaná pracujúca mladá dáma vo vydavateľstve Grada, kde sa venuje výlučne literatúre pre deti a mládež, ale je aj pomerne úspešnou autorkou niekoľkých knižných YA sérií s fantastickým motívom.
Možno sa vám anotácia jej "novej" knihy bude zdať trošku fádna a nezáživná. Pokiaľ by ste ale boli jej cieľovou skupinou, prísľub rebelujúcich aristokratiek, dračích nástrah, magického sveta, v ktorom si svoje miesto musíte vybojovať, pretože sny stoja za to, aby sa plnili, ako aj vidina romantickej avantúry v nehostinných podmienkách, sú presne tie hlavné kritériá, ktoré vás prinútia po knihe siahnuť. Otvoria vám bránu do snovej krajiny, pohltia vaše obavy, vsadia vám do hlavy nepríjemného chrobáka, vystupňujú vaše emócie na maximum... a ukážu, že svet mladých dám je nesmierne komplikovaný (mladé dámy, nakoniec, tieto komplikácie milujú. Priznajme si to...)!
Anotácia vydavateľstva Albatrosmedia.sk (Fragment):
Princeznu Elenu nezajímá tanec, vyšívání ani šminky. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy...
Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!
Dračie oči_obálka02
Dračie oči_obálka02 Disclaimer
Dračí oči – Čarodějka (kniha vyšla 27.2.2020)

Veronika

Veronika
Vyriekol to Hagrid, správca Rokfortských lesov, lúk a hájov: "Čo má prísť, príde, a keď to príde, budete si s tým musieť dať rady."

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB