Ukážka: Iain M. Banks - Hráč

"Toto je príbeh o mužovi, ktorý nadlho odcestoval do veľkej diaľky len preto, aby si zahral. Náš hráč sa volá Gurgeh a príbeh začína bitkou, ktorá nie je bitka, a končí hrou, ktorá nie je hra."
Nový román z výydavateľstva Planeta9 s názvom Hráč, v poradí druhá kniha z prostredia legendárnej Kultúry od Iaina M. Banksa.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Iain M. Banks
Iain M. Banks Disclaimer
Mocná vesmírna ríše Azad, plná násilia a agresie, nestojí ako in0 impéria na náboženstve alebo ideológii, ale na hre. Na nesmierne rafinovanej, komplikovanej a krutej hre.
Kultúra, sofistikovaná a mierumilovná spoločnosť, si uvedomuje svoju prevahu, ale nevie, ako sa vyrovnať s barbarstvom Azadu. Preto nasadí na hraciu dosku svojho najlepšieho hráča.
Jernau Morat Gurgeh je hráč, pán všetkých herných dosiek, počítačový zabijak, stratég. Znudený úspechom cestuje do krutej a neuveriteľne bohatej ríše Azad, kde hrá svoju slávnu hru. Hra zložitá ako samotný život, ktorej víťazi sa stávajú cisármi. Vysmievaný, vydieraný, takmer zavraždený Gurgeh prijíma pravidlá hry a výzvu svojho života, ktorá takmer určite skončí jeho smrťou.
V Azadu sa hrá azad. A čo horšie, v Azadu sa ŽIJE azad.
Hráč je druhý román séria Kultúra od fenomenálneho autora fantastiky Iaina M. Banksa.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(1988)

Hráč

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1988)

Hráč