Guillermo del Toro natočí nový film – a bude to westernové fantasy s vlkodlakmi!

Povedzme si úprimne, nestáva sa často, že by niekto natočil naozaj kvalitný film o vlkolakoch – a už tobôž nie podaný zaujímavým spôsobom. No zdá sa, že Guillermo del Toro zas a znova prichádza ako rytier na bielom koni, pripravený konať hrdinské kinematografické počiny. Režisér stojaci za Podobou vody (2017) bude spolupracovať s režisérkou Issou Lópezovou na jej novom projekte, ktorý pracovne opisujú ako westernové vlkolačie fantasy.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Issa López si momentálne vyslúžila obdiv vďaka úspechu jej najnovšieho filmu Tigers Are Not Afraid (voľný preklad „Tigre sa neboja“, v španielskom origináli „Siempre Vuelven“), ktorý distribuuje streamovacia služba Shudder a americkí diváci si ho môžu pozrieť aj vo vybraných kinách. Guillermovi del Torovi sa jej rozprávkový horor z prostredia mexických drogových kartelov veľmi páčil a to viedlo aj k ich súčasnej spolupráci. Spolupráci, ktorá zahŕňa minimálne jedného vlkolaka vo westernovom prostredí. Počas nedávneho rozhovoru Lópezová uviedla:

„S Guillermom del Toro budem natáčať nový projekt. Môj predchádzajúci film sa mu nielen páčil, ale povedal mi: ´Čo budeš robiť teraz? Poďme sa do niečoho pustiť spoločne!´ Nemohla som tomu uveriť. Takže teraz sa pripravujeme na vlkolačiu westernovú fantasy. Bude to vlkolačí western. Som z toho totálne nadšená. Guillermo už čítal aj môj scenár a veľmi sa mu páčil, všetko sa teda začína posúvať správnym smerom. Keď sa nad tým zamyslím, neexistuje veľa dobrých filmov o vlkolakoch. Možno taký Americký vlkolak v Londýne (pozn. redakcie 1981). No už je na čas na niečo nové. Na nový pohľad do podstaty vlkolaka – a tou je snaha ovládnuť beštiu v našom vnútri. Je to jednoduché a myslím, že ľudia sa s týmto pocitom v dnešných pohnutých časoch dokážu dokonale stotožniť.“

Tigers Are Not Afraid - Plagát
Tigers Are Not Afraid - Plagát / Zdroj Disclaimer
Zoznam kvalitných filmov o vlkolakoch skutočne nie je veľmi dlhý. Môžeme medzi nich zaradiť Vlkolaka, Kvílenie vlkolakov, už spomenutého Amerického vlkolaka v Londýne, Psích vojakov, Moja sestra je vlkolak či Silver bullet a WolfcopaWolfcopa. No okrem toho tu máme iba záplavu obstojnej priemernosti a vyložených katastrof.
Navyše, keď sa pozrieme na roky výroby týchto filmov vidíme, že to bolo už naozaj dávno, odkedy bol film o vlkolakovi kasovým trhákom. A práve nápad vlkolačieho westernu sa javí ako zaujímavý adept.
Aj keď nemáme ešte skoro žiadne informácie, už len samotné spojenie týchto dvoch slov postačí na to aby ľudia dvíhali obočie. Keď do toho primiešame ešte Guillerma del Tora, jedného z najuznávanejších a najlepších režisérov súčasnosti, je ťažké voči tomuto konceptu niečo namietať. Issa Lópezová získala za Tigers Are Not Afraid skvelé recenzie. Na Rotten Tomatoes má film hodnotenie neuveriteľných 95% od kritikov a 98% od publika.
Vyzerá to na výborný tím, ktorý bude pracovať so zaujímavým a inovatívnym nápadom. Nám už ostáva len čakať a tešiť sa na (dúfajme) skvelú jazdu.

Magdaléna Mergová

Magdaléna Mergová
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB