Spoločnosť Amazon potvrdila, že Pán prsteňov sa bude odohrávať v Druhom veku Stredozeme a na ostrove Númenor

Jeden prsteň vládne všetkým, mapa Stredozeme vládne diskusiám medzi fanúšikmi - zdá sa, že Amazon zaplaví Númenor pozornosťou. A dobrodružstvami. Na seriáli Pán prsteňov sa už pracuje!
Podporte scifi.sk
Amazon je štádiu predprodukcie seriálu zo sveta Pána prsteňov s viacerými sériami.
Amazon potvrdil, že prichádzajúci seriál „Pán prsteňov“ sa bude odohrávať v Druhom veku Stredozeme, čo je skvelou správou pre skalopevných fanúšikov J.R.R. Tolkiena. Prostredie, v ktorom sa dej bude odohrávať, vyvracia fámy o tom, že seriál by mal byť zameraný na dobrodružstvá mladého Aragorna (ktorého v trilógii režírovanej Petrom Jacksonom hral Vigo Mortensen). Niektorí fanúšikovia verili, že seriál by mohol byť zameraný na Aragornovho predchodcu, Princa Eärnura z Gondoru, ale ten sa rovnako ako Aragorn narodil počas Tretieho veku.
Spoločnosť Amazon pred pár dňami na svojom Twitteri „The Lord of the Rings“ zverejnila mapu, ktorá medzi fanúšikmi vyvolala polemiku nad tým, v ktorom veku sa bude seriál odohrávať. Na konečnej verzii mapy, ktorá sa na verejnosť dostala 7. marca, bol v ľavom dolnom rohu zobrazený ostrov Númenor, ktorý ako potvrdil Amazon, bude miestom deja seriálu. V trilógii „Pán prsteňov“ bol ostrov niekoľko tisíc rokov zničený a v histórii Stredozeme slúžil ako stratené mesto .
Či bude Númenor skutočne miestom, kde sa bude príbeh odohrávať, je otázne, keďže Tolkien román o ostrove s názvom „Aldarion a Erendis“ nedokončil. Ďalšou seriálovou záhadou je fakt, že na mape zo 6. marca sa nachádzal Minas Anor, čo je len skorší názov pre Minas Tirith (Biele mesto, ktoré hralo veľkú úlohu najmä vo filme Návrat kráľa („Return of the King“)) a Minas Ithil, čo je skorší názov pre Minas Morgul. Práve kvôli týmto dvom miestam niektorí fanúšikovia verili, že dej seriálu sa bude odohrávať v Treťom veku, asi 1000 rokov pred dobrodružstvami Froda a Spoločenstva. Amazon sa zaviazal niekoľko sériovým dobrodružstvom, takže je pravdepodobné, že príbeh bude pracovať s viac než jedným vekom. Prinajmenšom sa v Druhom veku aspoň začne.
Druhý vek trval 3441 rokov a skončil sa pádom Saurona, hlavného antagonistu v trilógii „Pán prsteňov“. Filmová trilógia režiséra Jacksona v úvodom prológu zobrazila koniec Druhého veku a vysvetlila porazenie Saurona. Mohlo by sa stať, že Amazon postaví dej príbehu do čias, keď Sauron prišiel k moci. V druhom veku Sauron upevňoval svoju moc v Mordore, boli vyrobené a rozdané Prstene moci a Númenor bol zničený – práve na tieto udalosti by sa seriál mohol zamerať. Ak zoberieme do úvahy zobrazenie ostrova na mape a posolstvo Tolkienovho sveta, je pravdepodobné, ze Númenor zohrá veľkú úlohu.
Spoločnosť Amazon ešte neoznámila čas castingov ani začiatku produkcie seriálu. Zatiaľ si však môžete kliknúť sem a preskúmať mapu Stredozeme.
Pán prsteňov - Mapa
Pán prsteňov - Mapa / Zdroj Disclaimer

Silvia Pristašová

Silvia Pristašová
Začiatok formatívnych rokov odštartovala encyklopédiami, atlasmi a fantasy literatúrou, nie dievčenskými románmi. Kráse a možnostiam fantastiky, predstavivosti a úžasným filmovým trikom som zostala verná do dnes.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB