Čo zatiaľ vieme o Birds of Prey?

Obsadenie, dátum premiéry, prístupnosť a iné
Filmová história scifi
Birds of Prey - Plagát
Birds of Prey - Plagát / Zdroj Disclaimer
Film Birds of Prey bude adaptáciou klasického ženského tímu zo sveta DC, v ktorom sa zaskvie Margot Robbie ako Harley Quinn.
Na režisérsku stoličku ďalšieho filmu s Harley Quinn zasadne Cathy Yan. Stane sa tak prvou Američankou ázijského pôvodu, ktorá zrežíruje film o superhrdinoch (nedávno aj štúdio Marvel oznámilo, že Chloe Zao sa ujme natáčania filmu Eternals, čo je však zatiaľ len hudbou budúcnosti). Scenár napísala Christina Hodson, ktorá má na starosti aj scenár k pripravovanému filmu Batgirl.
Birds of Prey - Štúdio ohlásilo názov naozaj originálnou fotkou
Birds of Prey - Štúdio ohlásilo názov naozaj originálnou fotkou Disclaimer
Produkcia sa podľa všetkého začne na konci roku 2018, pretože Margot Robbie v role Sharon Tate ešte dokončuje film Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood a až potom sa vráti ako Harley Quinn. Očakáva sa tiež, že si niekedy v budúcnosti zahrá Harley Quinn aj v spoločnom filme s Jokerom, v Jednotke samovrahov 2 (ktorý je ale momentálne pre štúdio menej dôležitý než sa zdalo), a potenciálne aj v samostatnom filme o Harley. A ak ste pochybovali, aká dôležitá je pre film Harley Quinn, celý názov filmu je Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn (Birds of Prey a fantastická emancipácia Harley Quinn). Tu si môžete prečítať, čo všetko zatiaľ o filme vieme.
Obsadenie
Birds of Prey - Margot Robbie ako Harley Quinn
Birds of Prey - Margot Robbie ako Harley Quinn / Zdroj Disclaimer
Vo filme Birds of Prey zahviezdi Margot Robbie (a hovorí sa, že herečka navyše pomohla vybojovať režisérsku stoličku pre ženu) a štúdio Warner Bros. ju obklopí rôznorodými hercami. Ella Jay Basco si zahrá Cassandru Cain. Táto postava bude ústrednou, pričom Harley Quinn, Huntress a Black Canary sa ju budú snažiť ochrániť pred Black Maskom po tom, ako Cassandra natrafí na diamant, ktorý mu patrí. The Huntress si zahrá Mary Elizabeth Winstead, Black Canary stvárni Jurnee Smollet-Bell a Rosie Perez sa predstaví ako vyšetrovateľka oddelenia gothamskej polície Renee Montoya. Vo filme sa objaví aj Ewan McGregor ako zloduch Black Mask.
Dátum premiéry
Štúdio Warner Bros. uviedlo, že Birds of Prey pôjde do kín 7. februára 2020, čiže na film si ešte nejaký čas počkáme.
Prístupnosť Birds of Prey
Birds of Prey - Takto vyzerá komiks
Birds of Prey - Takto vyzerá komiks / Zdroj Disclaimer
Birds of Prey bude mať prístupnosť R. Potvrdila to samotná režisérka Cathy Yan na U.S.-China Entertainment Summit v Skirball Cultural Center v Los Angeles. Tento krok prináša v rámci DCEU veľkú zmenu. DCEU zažíva ťažké chvíle, keďže ich dlhoočakávaný megafilm Justice League nezožal úspech u fanúšikov ani recenzentov. Okrem toho sa predpokladá, že terajší predstaviteľ Batmana, Ben Affleck, odíde a Henry Cavill, čiže Superman, už svoj odchod potvrdil. Filmy Deadpool a Logan potvrdili, že R-kový film môže priniesť dosť peňazí do kasičky. Zdá sa, že sa štúdio odkláňa od prístupnosti PG-13 v nádeji, že vyhovie dospelým fanúšikom tohto žánru.

Ivana Kráľová

Ivana Kráľová
Som fanúšička filmov, seriálov a kníh rôznych žánrov a tiež popkultúry.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.