Pripravovaný komiks Alien (Votrelec) od Dark Horse bude rozprávať príbeh Ripleyovej dcéry

Dcéra legendárnej Ellen Ripleyovej, Amanda, je späť.
Filmová história scifi
V rámci votrelcovského kánonu patrí Amande zvláštne, ale zaujímavé miesto. Prvýkrát bola letmo spomenutá vo filme Votrelci (Aliens), hviezdou svojho vlastného, originálneho príbehu sa však stala až vďaka hre Alien: Isolation z roku 2014, v ktorej sa postavila xenomorfným „známym“ svojej matky.
Alien: Resistance - Obálka - Titulka
Alien: Resistance - Obálka - Titulka / Zdroj Disclaimer
Po jej nejasnom hernom osude sa teraz Amanda vracia. Nedávno vydavateľstvo komiksov Dark Horse oznámilo, že v novej štvordielnej sérii sa stretneme s Amandou a odkryjeme novú kapitolu jej príbehu. Sériu napíše Bryan Wood, ilustruje ju Robert Carey, koloruje Dan Jackson a texty upraví Nate Piekos. Dej bude reflektovať príbeh jej matky, keďže sa znova zapletie do boja proti korporáciám, a nadviaže na predchádzajúci komiks z tohto univerza Aliens: Resistance, ktorý tiež vyšiel v Dark Horse.
Tu je zhrnutie deja:
V Aliens:Resistance je Ripleyová umlčaná korporáciou Weyland-Yutani po tom, ako sa xenomorfná hrozba dostala na oči verejnosti. Keď však Zula Hendricksová, bývalá vedúca mariňáčka, prichádza pomôcť Ripleyovej odhaliť hrozivý program biologických zbraní, táto dvojka sa spolčí, aby viedla odboj proti upgradovanému arzenálu vytvorenému na utajenie tých najtemnejších zverstiev!
Znie to naozaj celkom sľubne. Amanda, aj keď je stále v tieni svojej matky, ktorú vlastne ani nepoznala, je fascinujúca postava a určite si v tomto stále sa rozrastajúcom univerze zaslúži poprednejšie miesto, než mala doteraz.
Prvé vydanie Aliens:Resistance dorazí v USA na pulty 23. januára 2019.

Ivana Kráľová

Ivana Kráľová
Som fanúšička filmov, seriálov a kníh rôznych žánrov a tiež popkultúry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB