Trailer k filmu o Ursule K. Le Guinovej je tu!

Po necelých 10 rokoch prichádza trailer k dokumentárnemu filmu Worlds of Ursula K. Le Guin od Arwena Curryho, ktorý nám povie viac o majsterke vo fantastických žánroch – Ursule K. Le Guinovej.
Eva
Eva
Podporte scifi.sk
Iste už všetci vieme, že začiatkom roka 2018 nás vo veku 88 rokov opustila jedna z najplodnejších autoriek sci-fi a fantasy románov, Ursula K. Le Guinová. Treba však podotknúť, že neodišla len tak. Zanechala po sebe všetko, čo stihla počas svojho života vytvoriť a ľudia, ktorých najviac inšpirovala sa rozhodli podeliť sa s nami o zaujímavosti z Le Guinovej života v dokumentárnom filme Worlds of Ursula K. Le Guin, na ktorom sa pracovalo necelých 10 rokov.
Vo filme bude stvárnená jej víťazná sci-fi a fantasy tvorba prostredníctvom rozhovorov s literárnymi historikmi, slávnymi súčasnými spisovateľmi (ako je napríklad Neil Gaiman), ale aj so samotnou Le Guinovou. Podľa traileru pôjde o detailné zobrazenie autorkinho života, no uvidíme aj rozsiahlejší rozhovor o histórii sexizmu, ktorý má svoje zastúpenie v sci-fi a fantasy literatúre. Nebude chýbať ani spisovateľkine vyrovnanie sa so všetkým, čo hralo v jej neprospech.
Worlds of Ursula K. Le Guin - Trailer Disclaimer
Filmový producent Arwen Curry pracoval na filme približne 9 rokov. K ukončeniu projektu napomohlo v roku 2016 aj crowdfundingové financovanie internetovej platformy Kickstarter. Po tom, ako bola presiahnutá suma 230,000$ (takmer trojnásobok pôvodnej žiadosti), mohol byť dokumentárny film vydaný už minulý rok, no nakoniec sa jeho vydanie odložilo. Hoci už ubehlo veľa času od začiatkov tvorby filmu, rozhodujúcou udalosťou, ktorá prispela k odloženiu životného príbehu, boli správy o spisovateľkinej smrti.
Dokumentárnym filmom o živote, tvorbe a náhľadoch do sveta fantázie podľa Ursule K. Le Guinovej to však stále nekončí. Pripravuje sa filmová adaptácia románu The Telling a uvažuje sa tiež nad filmovou sériou jej najobľúbenejšieho cyklu príbehov zo Zememoria.

Eva

Eva
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB