Xerxes vs. Alexander veľký?

Ikonický komiks Franka Millera s názvom 300 by sa mal dočkať ďalšieho diela z tohto univerza s názvom Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander. Podľa slov samotného Millera, v tomto dieli chce ukázať, že Xerxesova cesta nezačala v bitke pri Termopylách. Na rozdiel od nevydanej série Xerxes, ktorá sa stala inšpiráciou pre Murrov film 300: Rise of an Empire, tak chce ukázať komplexnejší pohľad na osobu Xerxesa ako božského kráľa.
Filmová história scifi
Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander - Koncept - Xerxes
Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander - Koncept - Xerxes Disclaimer
Vo verejnom vyhlásení Miller uviedol, že 300 bola len časť ságy, ktorú chce vyrozprávať. Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander nás tak vezme do sveta, kde sa mladý perzský panovník snaží pomstiť smrť svojho otca Dareia a premeniť svet na svoj obraz, len aby bol konfrontovaný Alexandrom veľkým, taktikom, ktorý dokáže Perzskú ríšu položiť na lopatky.
Na obhajobu svojho počinu autor uviedol, že Alexander býva v našich médiách a publikáciách zobrazovaný ako statočný muž plný cti, preto by ho chcel vyvážiť perzským uhlom pohľadu, ako nepriateľa, ktorý prichádza a ničí. Či a aký úspech bude mať tento počin ostáva na fanúšikoch. Tí budú môcť rozhodnúť čoskoro, keďže prvé číslo minisérie vychádza už 4. apríla tento rok.
Séria bude mať päť dielov, zastrešuje ju Dark Horse, kolorovať by mal Alex Sinclair.

Marek Páperíčko Brenišin

Marek Páperíčko Brenišin
Recenzent filmov a hier, nadšenec do scifi, fantasy, cudzie mu ale nie je ani anime. Ak nepíše recenzie, zastihnete ho pri písaní poviedok, či už pre seba, alebo v rámci súťaží. Pravidelný účastník Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.