Sfilmuje Netflix Vojnu starého muža?

Spoločnosť Netflix vyjadrila záujem o adaptáciu military space opery Old Man's War (č. ako Válka starého muže) od Johna Scalziho.
cyberstorm
Filmová história scifi
Len nedávno prebehla internetom správa o tom,. že spoločnosť Netflix, ktorá v poslednej dobe robí fanúšikom fantastického žánru a popkultúry obrovskú radosť, by chcela sfilmovať román Old Man's War od John Scalziho
Válka starého muže. Prvé české vydanie (And Classic, 2010).
Válka starého muže. Prvé české vydanie (And Classic, 2010). / Zdroj Disclaimer
Obálka českého vydania.
Hlavná hrdina knihy, sedemdesiatpäť ročný John Perry na svoje narodeniny vstúpi do armády. Koloniálne jednotky, ako sa armáda budúcnosti volá, totižto nepotrebuje žiadnych mladíkov, ale ľudí s desiatkami rokov skúseností, ktorí budú schopní zvádzať vo vesmíre tvrdé boje s nepriateľskými emzákmi. No ani Perry, ani ostatní netušia, aké tieto boje v skutočnosti tvrdé budú a ako ich zmenia.
John Scalzi
John Scalzi Disclaimer
Autor románu John Scalzi.
Kniha, ktorá je prvý diel hexalógie, získala niekoľko žánrových nominácií a ocenení (nominácie na Huga, Locus, Seiun a ASFFH a cenu Locus z r. 2012 za Najlepší SF román 21. st.) a pravidelne sa umiestňuje na vrcholných priečkach štatistík.
O adaptáciu mala pred rokmi záujem spoločnosť SyFy a o niečo aj Paramount, no po tom čo ohlásili svoje plány, nechali na dlho projekt ležať ľadom. Je teda otázne, či podobný osud nepostihne aj Netflix. My dúfame že nie a budeme sa tešiť na parádny film.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.