Očakávané hry v roku 2018 (2. časť)

V predchádzajúcej časti sme sa pozreli na zúbok niektorým očakávaným titulom, v dnešnej si rozoberieme ďalšie štyri. Od divokého západu, cez upírov, scifi strieľačku po kariéru nádejného piráta (nie, tým nemyslíme harddisky našich notebookov :-P pozn. autora).
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Red Dead Redemption 2
Samotná hra má veľký potenciál, preto je logické, že si vývojári ponechali trochu času naviac, aby vyladili aj tie najmenšie detaily. Ak všetko vyjde tak, ako má, môžeme sa tešiť na open-world akčnú strieľačku z prostredia divokého západu. Hoci nie som fanúšikom žánru, musím sa priznať, že screenshoty z prérií, či divočny lámu aj mňa. A čo by to bol za divoký západ, ak by chýbali vlakové lúpeže?
Otázkou už len je, na čom to budem hrať, vzhľadom na to, že nie som vlastníkom žiadnej konzoly.
Očakávaná platforma: PS4, Xbox One
Očakávaný dátum vydania: jar 2018
Očakávané klady
+ Atmosféra divokého západu
+ Prepracovaný svet
Očakávané zápory
- Cena
Red Dead Redemption 2 - Kolty a banditi
Red Dead Redemption 2 - Kolty a banditi Disclaimer
Vampyr
Faktom je, že posledná dobrá upírska hra bola Vampire The Masquerade: Bloodlines, ktorá vyšla v roku 2004. Tento titul sľubuje, že vyplní čas, ktorí sme čakali naozaj niečím zmysluplným. Ocitneme sa v úlohe Jonathana Reida, ktorý bol nedávno premenený na upíra a musí sa rozhodnúť. Bude záchrancom Londýna, alebo jeho skazou?
Žáner role-playing games tomuto titulu bude zjavne slušať, atmosféru by mali vytvoriť kulisy viktoriánskeho Londýna zasadeného do roku 1918,. Bonusom by malo byť štúdio Dontnod, ktoré vytvorilo tituly ako Remember Me alebo Life is Strange (z ktorého som ja nebol až taký nadšený). Aj toto je titul, ktorý už mal byť vonku, ale kvôli opravám a dopĺňaniu rôznych vecí ešte stále čaká na svoju premiéru. Ja len dúfam, že úspešnú. Ak sa všetko podarí, môžeme čakať Dishonoured s Drakulom v hlavnej úlohe.
Očakávaná platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: jar 2018
Očakávané klady
+ Atmosféra
+ RPG element, možnosť volieb
Očakávané zápory
- Podobné tituly často premrhali svoj potenciál
- Cena môže odradiť (45-50 eúr v predobjednávke)
Vampyr - Jonathan Reid - záchranca alebo záhuba?
Vampyr - Jonathan Reid - záchranca alebo záhuba? Disclaimer
Anthem
Mala by to byť odpoveď EA na vydanie titulu Destiny. Zdieľaný svet, ktorý by mal hráčov vtiahnuť do univerza, v ktorom budú hráči vystupovať ako Freelanceri v pohľade z tretej osoby. V oblekoch pripomínajúcich Mass Effect sa tak hráči budú hlušiť v mimozemských prostrediach, s dôrazom na kooperáciu.
Hoci sa EA hrdí, že príbehovo to zastreší človek, ktorý písal podklady ku KOTOR a prvým dvom dielom Mass Effect, nejako sa nemôžem ubrániť tomu, že nás EA chce obtiahnuť o ďalšie peniaze a ani sa veľmi nesnaží predstierať originalitu, či bohatosť obsahu.
Očakávaná platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: jeseň 2014
Očakávané klady a zápory:
o Je to EA. Musím písať viac?
Anthem - Hurá do boja!
Anthem - Hurá do boja! Disclaimer
Skull and Bones
Tak, úprimne, na toto som ozaj zvedavý. Jednak, že Ubisoft plánuje v budúcom roku pdobný titul s názvom Sea of Thieves. Táto hra by však mala byť zameraná na sólo kampaň v Indickom oceáne, takže všetci piráti, zbystrite pozornosť. Pracovať na vývoji titulu by mal rovnaký tím, ako na Assassin’s Creed: The Black Flag, akurát by sme nemali mať v hre asasínsky balast. Hlavným ťažiskom by ale mali byť bitky lodí v skirmish súbojoch, čoho sa mierne obávam. V každom prípade, hra má čo ponúknuť.
Očakávaná platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: jeseň 2018
Očakávané klady
+ Atmosféra a príbeh
Očakávané zápory
- Uplay, priveľká váha hry na skirmishoch
Skull and Bones - You are a pirate!
Skull and Bones - You are a pirate! Disclaimer
Pre dnešnú časť by to teba bolo všetko, nabudúce sa pozrieme na bohov, anime, či ochutnáme kúsky apokalypsy, ktorá má v hernom priemysle svoje stabilné miesto.

Marek Páperíčko Brenišin

Marek Páperíčko Brenišin
Recenzent filmov a hier, nadšenec do scifi, fantasy, cudzie mu ale nie je ani anime. Ak nepíše recenzie, zastihnete ho pri písaní poviedok, či už pre seba, alebo v rámci súťaží. Pravidelný účastník Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB