Očakávané hry v roku 2018 (1. časť)

Čo sa hier týka, ani v nadchádzajúcom roku vývojári nezaháľajú a pracujú na tituloch, ktoré síce odľahčia naše peňaženky, ale na druhú stranu by mali priniesť množstvo zážitkov a príbehov, na ktoré budeme radi spomínať. Výber som robil podľa stránky gamesradar.com, pričom som sa snažil vybrať z každého rožku trošku. Budú tu teda úplné novinky, ale aj tituly, ktoré mali vyjsť v tomto roku, ale kvôli rôznym okolnostiam to už nestihnú.
Filmová história scifi
Bez zbytočných okolkov, poďme k prvej z nich:
Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance - Scéna - Súboj
Kingdom Come: Deliverance - Scéna - Súboj Disclaimer
Viete si predstaviť, že by Skyrim, For Honor a Mount & Blade mali dieťa? Ak by sa tak skutočne stalo, mala by vzniknúť hra podobná tejto.
Dej je zasadený do prostredia stredovekých Čiech, kde preberieme úlohu bežného človeka a bude len na hráčovi, kam to až dotiahne. Vývojári pritom siahli aj po ďalších vylepšeniach, ktoré by mali dodať činom postavy väčšiu váhu. Takže, ak sa zarozprávate s NPC-čkom, lebo chcete ohúriť dámu, môžete zmeškať masívnu bitku, ktorá by vám vyniesla nehynúcu slávu.
Absencia user interface a značiek na minimape by mala priniesť väčšiu váhu na hľadaní questov a orientácii v krajine. Osobne mi to pripomína časy Morrowindu, kedy postava dostala do ruky papierik, inšturkcie a hor sa hľadať jaskyňu, ktorú vidno len za úsvitu! Priznám sa, že sa celkom teším, snáď sa naplní to, čo vývojári sľubujú.
Platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: 13.02.2018
Očakávané klady
+ Realistické prostredie, atmosféra
+ Váha hráčových rozhodnutí
+ Prospôsobenie postavy podľa hráčovho gusta
Očakávané zápory
- Hráči sú na markery na minimape zvyknutí
- Premeškanie dôležitých udalostí môže frustrovať
- Nie je úplne jasné, ako bude prebiehať mechanika boja
Far Cry 5
Far Cry 5 - Scéna - Vitajte v Montane
Far Cry 5 - Scéna - Vitajte v Montane Disclaimer
Jaj, bože. Ja viem, že Far Cry: Primal bol prijatý veľmi rozporuplne, ale dalo to signál, že štúdiou sa nebojí ísť aj do odvážnejších a inovatívnych projektov. Teda, zjavne platí minulý čas, pretože podľa tohto vývojári stiahli chvost medzi nohy a pustili sa do „starej osvedčenej klasiky“. Čiže to replikácie toho, čo sme tu už mali.
Neberte ma za hnidopicha. Vážne by som chcel vidieť niečo nové z tohto univerza, ale nápad, po ktorom vývojári siahli zaváňa problémami.
Dej sa má odohrávať v Montane, kde sa dostane k moci kult okolo tzv. Eden project a my ako šerif budeme bojovať s tými dobrými, proti tým zlým. Interakcia s prostredím by mala byť štandardne dobrá, ale celkovo mi to príde ako klišé na klišé. Dobre, nezabije nás diktátor v Himalájach, ale nejaký fanatik v USA, ochranka sa zamení za kult, namiesto tigra nás dá dole medveď. Pripojte astronomickú cenu za pre-order a recept na sklamanie v hernej komunite dochutíme všelijakými bugmi, ktoré sa zaručene vyskytnú. Neberte ma v zlom, normálne mi bugy nevadia. Ale v tisíckrát recyklovanom šate za nekresťanské peniaze si musím kopnúť aj ja.
Platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: 27.02.2018
Očakávané klady
+ Zastrieľať si v USA
+ Interakcia s prostredím
Očakávané zápory
- Toto sme tu už videli. Far Cry 3 a 4.
- Pripravte si peňaženky, alebo aspoň ponožku na hlavu. Podľa edície vysolíte 60-90 eúr.
Wargroove
Wargroove - Scéna - Prehľad prostredia
Wargroove - Scéna - Prehľad prostredia Disclaimer
Pekne vyzerajúca hra pre konzoly, vývojári našťastie nevynechali ani PC. Takže hoci Nintendo zrejme ešte dlho neobnoví sériu Advance wars, ponúkne nám adekvátnu náhradu. Preberieme úlohu jedného z dvanástich veliteľov a ponoríme sa do sveta pure medieval fantasy. Boj proti drakom, kostlivcom, čarodejniciam a mnohým iným príšerám, to všetko v pomerne roztomilo vyzerajúcej animácii.
Hoci nie som fanúšik, myslím, že hra zožne solídny úspech.
Platforma: Switch, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: 1. štvrťrok 2018
Očakávané klady
+ Zaujímavé spracovanie, atmosféra
+ Príjemne oddychovo vyzerajúca hra
Očakávané zápory
- Mimo žánru zrejme neosloví
Days Gone
Days Gone - Scéna - Bu!
Days Gone - Scéna - Bu! Disclaimer
Čo by to bol za rok, ak by nevyšla ani jedna zombie hra? Zrejme túto otázku si položili tvorcovia uvedeného titulu a rozhodli sa, že v tisíckrát preoranej téme je ešte stále čo objavovať.
Náš hlavný hrdina Deacon (hlas mu prepožičal Sam Witwer, známy aj ako Starkiller zo Star Wars: The Force Unleashed) sa musí pretĺkať svetom, ktorý zaplavili zombie. V tomto prípade ide o tzv. Freakers, ktorí sa veľmi ponášajú na tých, ktorí sa objavili vo filme 28 Days After. Závažnosť situácie bude teda určovať to, či a koľko ich nás bude naháňať. Hoci screeny vyzerajú graficky dobre, aj tak nedokážem potlačiť zívanie.
Očakávaná platforma: PS4 exclusive
Očakávaný dátum vydania: prvá polovica 2018
Očakávané klady
+ Fanúšikovia zombie žánru si prídu na svoje
Očakávané zápory
- Exkluzivita pre playstation
- Nebolo to tu už?
Pre prvú časť by to bolo všetko, o pár dní môžete očakávať druhý diel, kde budú aj také fajnotky ako Red Dead Redemption 2 alebo Vampyr.

Marek Páperíčko Brenišin

Marek Páperíčko Brenišin
Recenzent filmov a hier, nadšenec do scifi, fantasy, cudzie mu ale nie je ani anime. Ak nepíše recenzie, zastihnete ho pri písaní poviedok, či už pre seba, alebo v rámci súťaží. Pravidelný účastník Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB