A novou inkarnáciou Doctora Who sa stáva...

V poradí už 13 Doktorom (ak nepočítame toho vojnového) sme sa práve dozvedeli. Takže kto to je?
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Doctor Who - Plagát - Doctors
Doctor Who - Plagát - Doctors / Zdroj Disclaimer
Po mnohých špekuláciách je už jasné, že novým Doktorom sa stáva
Jodie Whittaker!!!, známu aj z Attack on the Block ci Black Mirror.
Doctor Who - Scéna - Jodie
Doctor Who - Scéna - Jodie / Zdroj Disclaimer
Tá v decembri vymení na poste Petera Capaldiho, ktorý prebral úlohu Doctora po Matt Smithovi v r. 2013.
Doctor Who - Trailer - 13th Doctor Disclaimer
Už predtým bolo v hre viac mien. Už davnejšie sa špekulovalo o ženskom Doctorovi. V tom prípade sa skloňovali mená ako Tilda Swinton (naposledy sme ju mohli vidiet v roli Prastarej z Doctor Strange, ale známa je aj z Narnie či Johna Constantina), Phoebe Waller-Bridge (Broadchurch, Fleabag, a má sa objaviť aj v nadchádzajúcej sólovke o Han Solovi), Michaela Coel (Chewing Gum), Natalie Dormer (napr. Game of Thrones), Olivia Coleman (The Iron Lady či Lobster). Z mužských hercov sa uvažovalo napr. o Kris Marshall (Love Actually či Death in Paradise), David Harewood (zahral si napr. Martin Luther Kinga v The Mountaintop, či nedávno v Supergirl), James Norton (War & Peace), Ben Whishaw (Q v nových bondovkách, Richard Ayoade (hviezda z IT Crowd), Richard Madden (Rob Stark z GoT), Reece Shearsmith (Psychoville), Eddie Redmayne (skvelé The Pillars of the Earth či nedávno Fantastic Beasts and Where to Find Them). Uff...výčet to naozaj obrovský.
Pre niekoho môže byť prekvapenie, že sa vôbec uvažovalo aj o ženských predstaviteľkách, no postava Missy, ktoru brilantne stvarnila Michelle Gomez je ukážkou toho, že nie každá zmena štandardu či stereotypu je škodlivá.
V každom prípade, nového Doctora sa dočkáme už vo vianočnom špeciáli.
Takže...verte jej, ona je Doctor.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Stano Lacko
Pekne, cize companion bude po novom asi chlap nie?
17.07.2017
Peter Molnár (Posledný vzdušný pirát Zemplína)
Stano: Nemusí byť nutne iba chlap. Podľa mňa je dosť možné, že sa jej postupne nazbiera tím s jedným chlapíkom a jednou ďalšou ženou. Najpodstatnejšie je, samozrejme, aby mali budúcoročné diely schopné scenáre. Nemôžu sa spoliehať iba na to, že zaexperimentujú so ženskou inkarnáciou, a padla. Ak budú dobre napísané diely, až potom skutočne zažiari. A ja pevne verím, že to tak bude. :-) //// Apropo, mám v pláne onedlho podopĺňať synopsy jednotlivých dielov v databáze. Pred pár mesiacmi som to načal, ale ešte to nie je celkom dokončené. Dovtedy prosím nechytať, nebabrať, nefušovať mi do toho ! :-) ;-)
17.07.2017
Peter Molnár (Posledný vzdušný pirát Zemplína)
Chybka v článku: Olivia Colman, nie Coleman. Asi si to pletiete s Jenniným priezviskom. Podobné priezviská, ale rozdielne.
17.07.2017

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB