Festival fantazie 2017 láka na hercov z Game of Thrones a Stargate SG-1

Na najväčšom českom festivale popkultúry v malebnom mestečku Chotěboř sa toto leto zastavia okrem tisícov fanúšikov aj herecké osobnosti ako Dominic Carter (Game of Thrones) a Teryl Rothery (Stargate SG-1). Merať cestu sa teda oplatí.
Filmová história scifi
22. ročník veľmi vyhľadávaného conu Festival fantazie, ktorý prebehne od 29. júna do 9. júla 2017 (áno, počítate správne, tento con trvá úžasných 11 dní) v malebnej Chotěboři, prinesie do Českej republiky okrem bohatého programu aj zaujímavých hostí.
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Banner 1
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Banner 1 Disclaimer
Program je veru bohatý a vypĺňa neprestajne celý čas conu. Od scifi, fantasy a horor cez hry a súťaže v kostýmoch, si tu nájdete skoro všetko v 25 programových líniách, ktoré sa venujú jednotlivých seriálom a filmom ako napr. Stargate, Star Trek, Star Wars, Doctor Who a podobne, ale aj tématickým zoskúpeniam ako anime, britským seriálom a kultúre či pohybovým záujmom. Ak by ste sa naklónovali, tak by ste mali šancu stihnúť spolu až 1400 programových blokov - besied, súťaží, workshopov a prednášok. To všetko od 9:00 hod. ráno do 3 hodiny rannej v noci!
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Teryl Rothery
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Dominic Carter
V miestnom kine beží tiež ponuka skoro 50 najlepších tématických filmov sezóny. Medzi nimi nechýbajú ani májové a júnové premiéry, či premiéra Spider-Man: Homecoming. Zo zahraničných hostí budete mať šancu sa stretnúť s Teryl Rothery, ktorá je známa najmä z role lekárky Dr. Janet Fraiserovej zo seriálu Hviezdna brána alebo Dominica Cartera, ktorý hral veliteľa mestskej hliadky Janosa Slynta v seriáli Game of Thrones.
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2016 - Herňa
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2016 - Herňa Disclaimer
Obrovské množstvo hier nájdete vo veľkej videoherni (so 40 konzolami a 50 počítačmi) či herne stolových hier (so 710 stolami pre stolné hry). V herniach nájdete všetko - od tanečných hier cez hudobné, stolové, kartové, hry miniatúr až po hry na hrdinov. Voľné hranie, výučba hier, zoznámenie sa s novinkami, turnaje o hodnotné ceny ale aj prednášky a súťaže o hrách, to všetko je súčasťou Festivalu fantazie.
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2015 - Cosplay
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2015 - Cosplay Disclaimer
Zo špeciálneho programu vyberáme ešte napr. kostýmovú súťaž FF Cosplay, Polnočnú tanečnú a ďalšie párty, Večer fantazie s vyhlásením cien Aeronautilus, stánok MatFyz fakulty so zábavne poňatou matematikou a fyzikou, MoveCon s možnosťou naučiť sa základy tancov, bojových umení alebo šermu.
Festival poskytne tiež zameranie na fanúšikov vojenstva, dejín a technológií. Je zameraný ako na dospelých, tak na deti a zároveň ponúka aj možnosť zabezpečenia ubytovania (vraj sú ešte stále voľné miesta), lacné stravovanie a občerstvenia priao na mieste, parkovanie zadarmo, šatňu a mnoho ďalších služieb. Niektorí to berú ako možnosť dovolenky a myslím, že nerobia zle.
Viac informácií nájdete na www.festivalfantazie.cz - my zo scifi.sk tam určite budeme. ;)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB