Festival fantazie 2017 láka na hercov z Game of Thrones a Stargate SG-1

Na najväčšom českom festivale popkultúry v malebnom mestečku Chotěboř sa toto leto zastavia okrem tisícov fanúšikov aj herecké osobnosti ako Dominic Carter (Game of Thrones) a Teryl Rothery (Stargate SG-1). Merať cestu sa teda oplatí.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
22. ročník veľmi vyhľadávaného conu Festival fantazie, ktorý prebehne od 29. júna do 9. júla 2017 (áno, počítate správne, tento con trvá úžasných 11 dní) v malebnej Chotěboři, prinesie do Českej republiky okrem bohatého programu aj zaujímavých hostí.
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Banner 1
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Banner 1 Disclaimer
Program je veru bohatý a vypĺňa neprestajne celý čas conu. Od scifi, fantasy a horor cez hry a súťaže v kostýmoch, si tu nájdete skoro všetko v 25 programových líniách, ktoré sa venujú jednotlivých seriálom a filmom ako napr. Stargate, Star Trek, Star Wars, Doctor Who a podobne, ale aj tématickým zoskúpeniam ako anime, britským seriálom a kultúre či pohybovým záujmom. Ak by ste sa naklónovali, tak by ste mali šancu stihnúť spolu až 1400 programových blokov - besied, súťaží, workshopov a prednášok. To všetko od 9:00 hod. ráno do 3 hodiny rannej v noci!
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Teryl Rothery
Festival fantazie 2017 - Reklamné - Dominic Carter
V miestnom kine beží tiež ponuka skoro 50 najlepších tématických filmov sezóny. Medzi nimi nechýbajú ani májové a júnové premiéry, či premiéra Spider-Man: Homecoming. Zo zahraničných hostí budete mať šancu sa stretnúť s Teryl Rothery, ktorá je známa najmä z role lekárky Dr. Janet Fraiserovej zo seriálu Hviezdna brána alebo Dominica Cartera, ktorý hral veliteľa mestskej hliadky Janosa Slynta v seriáli Game of Thrones.
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2016 - Herňa
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2016 - Herňa Disclaimer
Obrovské množstvo hier nájdete vo veľkej videoherni (so 40 konzolami a 50 počítačmi) či herne stolových hier (so 710 stolami pre stolné hry). V herniach nájdete všetko - od tanečných hier cez hudobné, stolové, kartové, hry miniatúr až po hry na hrdinov. Voľné hranie, výučba hier, zoznámenie sa s novinkami, turnaje o hodnotné ceny ale aj prednášky a súťaže o hrách, to všetko je súčasťou Festivalu fantazie.
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2015 - Cosplay
Festival fantazie 2017 - Scéna - FF 2015 - Cosplay Disclaimer
Zo špeciálneho programu vyberáme ešte napr. kostýmovú súťaž FF Cosplay, Polnočnú tanečnú a ďalšie párty, Večer fantazie s vyhlásením cien Aeronautilus, stánok MatFyz fakulty so zábavne poňatou matematikou a fyzikou, MoveCon s možnosťou naučiť sa základy tancov, bojových umení alebo šermu.
Festival poskytne tiež zameranie na fanúšikov vojenstva, dejín a technológií. Je zameraný ako na dospelých, tak na deti a zároveň ponúka aj možnosť zabezpečenia ubytovania (vraj sú ešte stále voľné miesta), lacné stravovanie a občerstvenia priao na mieste, parkovanie zadarmo, šatňu a mnoho ďalších služieb. Niektorí to berú ako možnosť dovolenky a myslím, že nerobia zle.
Viac informácií nájdete na www.festivalfantazie.cz - my zo scifi.sk tam určite budeme. ;)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB