Predstavujeme vám "Astronautku" !

Vo filmovom a v hernom biznise často ženy skladateľky nanájdete. My vám jednu predstavíme. Nie len preto že je žena, ale hlavne preto, lebo patrí medzi špičky vo svojom obore. POZOR NEPREMEŠKAJTE SÚŤAŽ!!!
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Penka Kouneva sa narodila a vyrástla v Bulharsku v meste Sofia. Navštevovala hodiny hry na klavír a už od svojich dvanástich rokov skladala hudbu pre divadlo pre deti. Vďaka Duke University sa v roku 1990 dostala do Spojených štátov. Ako prvej v histórii sa jej podarilo získať na tejto univerzite doktorát z kompozície. Neskôr sa presťahovala do Los Angeles, kde pokračovala v komponovaní pre film a televíziu. Získala niekoľko prestížnych ocenení.
Súťaž s Astronautkou.
Súťaž s Astronautkou. Disclaimer
Medzi prelomové udalosti patrí predstavenie Penky Stevovi Jablonskemu, skladateľovi, ktorý má na svedomí hudbu pre Transformerov, Enderovu hru a veľa ďalších filmov.
Penka dostala možnosť robiť Stevovi orchestrátorku aj pomocnú skladateľku pre hru TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN. Odvtedy je jeho dvornou orchestrátorkou.
Ako orchestrátorka pracovala napríklad na filmoch:
ELYSIUM
ENDER´S GAME
NEED FOR SPEED
TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON
ANGELS AND DEMONS
THE MATRIX RELOADED
THE MATRIX REVOLUTIONS
Takisto na hrách:
GEARS OF WAR 3
STARCRAFT II: HEART OF THE SWARM
WORLD OF WARCRAFT: MISTS OF PANDARIA
DIABLO III
ENTER THE MATRIX
Čo z nej robí astronautku?
Popri práci skladateľky a orchestrátorky tvrdo pracovala na vlastných albumoch. Prvým z nich bol "A WARRIORS ODYSSEY", ktorý obsahuje skvelú akčnú, hernú hudbu. Neskôr začala pracovať na albume "THE WOMAN ASTRONAUT".
Nahrať album so živým orchestrom však nieje lacné, preto Penka upozornila na svoj projekt na Kickstarterovskej stránke. Toto skvelé rozhodnutie jej pomohlo vytvoriť jeden z najúžasnejších albumov vôbec. Medzi prispievateľmi nájdete aj ľudí zo Slovenska. Znovu sa stretla s umelcami s ktorými spolupracovala na soundtracku k Enderovej hre a v Júli tohto roku uzrela svetlo sveta "Astronautka". Bol vydaný snáď najuznávanejším vydavateľstvom vážnej a soundtrackovej hudby Varessé Sarabande.
Súťaž s Astronautkou.
Súťaž s Astronautkou. Disclaimer
Hudobné dielo obsahuje 14 skladieb v troch dejstvách.
Penku sme nedávno oslovili a poskytla "Astronautku" našej redakcii.
Toto vesmírne dobrodružstvo vás prekvapí originálnosťou a rôznorodosťou. Je skvelé ak hľadáte každú možnú príležitosť, aby ste si túto hudbu znovu vypočuli. Pri zavretých očiach sa vám okamžite začnú premietať obrazy. Výhodou oproti soundtracku je že hudba nieje naviazaná na žiadne videné scény a vy môžete príbeh prežívať vždy inak. Možno vás napadne, že po prvýkrát v histórii by mohli natočiť film podľa hudby.
Album si môžete zakúpiť tu:
https://www.varesesarabande.com/products/the-woman-astronaut
https://itunes.apple.com/us/album/the-woman-astronaut/id1014717219
Penka je napriek svojim nemalým úspechom veľmi skromný človek a na našu veľkú radosť súhlasila dokonca s rozhovorom pre našu stránku.Ten prinesieme už čoskoro!
Nasledujúce video nám aspoň v skratke priblíži, ako album vznikal.
Súťaž s Astronautkou. - Trailer - Ako vznikala "Astronautka" . Disclaimer
Teraz prejdime k spomínanej súťaži:
Do súťaže sa každý môže zapojiť nasledovným spôsobom:
Nájdi si tento článok na našej facebookovskej stránke. Zdieľaj ho, predstavíš tak Penku svojim priateľom. Po tom ako to urobíš, napíš do komentu "Zdieľam " a zároveň môžeš položiť Penke otázku.
Tie najzaujímavejšie zaradíme do rozhovoru. Zo všetkých, ktorí budú tento článok zdielať vyžrebujeme 15.11.2015. jedného, ktorý získa cd "THE WOMAN ASTRONAUT" a to s osobným venovaním od samotnej Penky!
Tak čo zapojíš sa?

andrej android praznovsky

andrej android praznovsky

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB