Flash Gordon vracia úder!

Flash Gordon znova v kinách!
cyberstorm
Filmová história scifi
Flash Gordon - Plagát - 20th Century Fox Is Bringing Flash Gordon Back To The Big Screen
Flash Gordon - Plagát - 20th Century Fox Is Bringing Flash Gordon Back To The Big Screen / Zdroj Disclaimer
Spomínate si na Flash Gordona? Scifi/fantasy filmík niekedy z 80-tych rokov, s bombastickou rokovou hudbou skupiny Queen, surfujúci na vlne úspechu vyvolanej Hviezdnymi vojnami? Tak ten bude mať remake...a vlastne, prečo nie, veď v dnešnej dobe sa prerába všetko...
Flash Gordon - Soundtrack - 20th Century Fox Is Bringing Flash Gordon Back To The Big Screen Disclaimer
Podľa The Hollywood Reporter spoločnosť 20th Century Fox plánuje znovu oživiť legendu Flash Gordona a znova ju priviesť na veľké plátno. Produkciu by mal mať na starosti John Davis, o scenár sa zas postarajú páni J.D. Payne a Patrick McKay, ktorí momentálne čmárajú scenár aj pre Star Trek 3. Okrem týchto informácií nie sú známe žiadne ďalšie detaily a tajomstvom ostáva aj to, kto bude sedieť na režisérskej stoličke, či kto vôbec bude mávať mečom a bude robiť laserometom diery do hnusných slizkých príšer.
Flash Gordon - Poster - Flash Gordon - poster Flash Gordon - poster
Flash Gordon - Poster - Flash Gordon - poster Disclaimer
Pôvodný Flash Gordon sa zrodil niekedy v 30-tych rokoch minulého storočia (konkrétne v 1934), teda ku koncu kraľovania pulpových magazínov a začiatkom zlatej éry SF, v podobe komiksového stripu. Sám bol inšpirovaný ešte starším komiksom, Buck Rogersom. Išlo o prototyp space opery z pulpovej éry o hrdnskom pozemšťanovi, zlom šikmookom! záporakovi (v tej dobe bol rasizmus bežný a záporný hrdina bol často Číňanom) a rôznych vesmírnych príšerách. Flash Gordon sa po prvý krát objavil na TV už v 1954 a v animovanej podobe v r. 1979 (LINK).
Začiatkom 80-tych rokov využívali filmové štúdiá boom Hviezdnych vojen a tak nečudo, že v r. 1980 vznikol napriek zastaranosti námetu pod taktovkou Mika Hodgersa celovečerný film, so Sam J. Jonesom v hlavnej úlohe. Nasledovala niekoľkoročná pauza a o znovu vzkriesenie sa pokúsila v 2007 SyFy Channel, no seriál vydržal len jednu sezónu.
Ako dopadne pripravovaný film? A obstojí vôbec takmer 90 ročný námet v súbpji s novými trendmi? Uvidíme...

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB