Austrálska vládna agentúra pre vedu sa verejne ospravedlnila, za to, že nevyrába draky

Všetko sa to začalo vianočným želaním dievčatka Sophie, ktoré jej rodičia ani Santa Claus nedokázali splniť. A tak napísala do agentúry pre vedu.
YaYa
Filmová história scifi
"Ahoj, milý vedec,
volám sa Sophie a mám 7 rokov. Ocko mi povedal o vedcoch v CSIRO. Bolo by možné, aby ste mi vyrobili draka? Bola by som rada, keby ste mi jedného spravili, ale ak nie, aj tak dobre.
Ak to bude dievča nazvem ju Bezzubka, chlapec bude Stuart.
Chovala by som na špeciálnom zelenom priestranstve, aby mal veľa miesta. Kŕmila by som ho surovými rybičkami a dala by som mu obojok. Ak sa zraní, obviažem ho, keby sa zranil. Hrala by som sa s ním každý víkend, keď nebude škola.
Vaša, Sophie."
Odpoveď na list sa objavila na blogu agentúry:
"Vede sa venujeme od roku 1926 a na svoje úspechy sme veľmi hrdí. Vďaka nám sa dostali do peňaženiek polymérové bankovky, vytvorili sme repelent na ochranu proti hmyzu a umožnili bezdôtové pripojenie. Niečo nám však predsa len ušlo.
Draky.
Za posledných 87 rokov sme nedokázali vytvoriť drakov ani dračie vajcia. Ďalekohľadmi sme pozorovali agamu bradatú, jaštericu pripomínajúcu malého bradatého dráčika, pozorovali sme vážky (En. dragionflies) a merali telesnú teplotu druhu ctenophorus fordi (mallee dragon). Ale vo svojej práci sme sa nikdy nezaoberali mýtickými, oheň chŕliacimi drakmi.
Za toto sa celej Austrálii úprimne ospravedlňujeme."
UPDATE:
O štyri dni na to ale už bola správa o malej Sophie virálnym spôsobom rozšírená po celom svete (dokonca sa ozvalo aj štúdio Dreamworks, ktoré vraj vie, ako trénovať draky) a tak sa vedci rozhodli Sophie predsa len toho draka vyrobiť.
Pozrite sa, ako to dopadlo:
How to Train Your Dragon - Celý záznam - 3D drak pre Sophie Disclaimer
Už predchádzajúca odpoveď Sophie a jej rodičov veľmi potešila. "Všetci jej priatelia chcú teraz byť vedcami a Sophie hovorí, že chce pracovať pre CSIRO. Hovorí, že austrálski vedci vedia urobiť čokoľvek," povedala jej mama Melissah pre noviny Canberra Times.
Aj tak sa rodia budúci vedci... :)

YaYa

YaYa
Má rovnako rada bosorky na metlách aj vesmírne lode. Pre scifi.sk najmä recenzuje knižky, na streamoch filozofuje o Fantastickej poviedke a organizuje Poviedky na počkanie.

Diskusia

kAnYs
Fun :)
11.01.2014
Culter
veľmi pekné
12.01.2014
jurinko
Nice :-)
13.01.2014

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.