„Paříme“ v prehliadači 1

Nie je všetko über hra, čo sa nachádza v krabici alebo na Steam-e a nie každý AAA+ titul dokáže naplniť očakávania. A hlavne, na také hry už od istého času nieto času. Nuž ale, človek sa nechce vyhýbať stretnutiam tretieho druhu... Ešteže sú to flash, Unity 3D, ShockWave a neviem, aké ešte pluginy, ktoré nám umožňujú tráviť obedné pauzičky. V prvej časti článku sme vybrali tri, inšpirované portálom Onlinovky.sk. A keďže sme na sci-fi, aj spomenuté hry budú aspoň obsahovo niesť jeden styčný prvok, a síce UFO, resp. mimozemšťanov.
oneshock
Podporte scifi.sk
Abduction
Názov už čo to naznačuje. Budeme unášať. História, fotografie a fantazmagórie hovoria, že unášajú vždy mimozemšťania, tak to hádam nebudeme meniť. Preto sa staneme kapitánom vesmírneho plavidla, resp. lietajúceho taniera a budeme unášať. Niekoho, kto vyzerá ako „rednex“, proste sedlákov s nebezpečnými vidlami a ich žienky, ktoré váš ochranný plášť narúšajú vlastnými čižmami.
Abduction - Scéna
Abduction - Scéna Disclaimer
Mimochodom, účel únosov je veľmi pragmatický – jedlo. Z čoho, to si asi domyslíte. Hru ovládate šípkami a myškou. Ňou aktivujete lúč, ktorý vaše obete vťahuje do bitúnku, kde už s nimi patrične naložíte. Za každý „nájazd“ získavate peniaze, ktorými si následne vylepšujete svoje plavidlo – či už je to obranný plášť, motory, alebo mäsiarske vybavenie. Abduction je naozaj chytľavá záležitosť, však si to skúste.
The Visitor Returns
Táto hra už nie je taká „easy going“ ako predošlá. Tu už treba rozmýšľať! A to konkrétne nad tým, ako sa v úlohe vesmírneho červíka vysporiadať s pozemskými kreatúrami. Väčšinou stačí, keď ich, takpovediac, zožeriete. S tým získate schopnosti daného zvieraťa, napríklad aj pavúka. Alebo tchora...
The Visitor Returns - Scéna
The Visitor Returns - Scéna Disclaimer
Každopádne, ide o „point-and-click“ adventúru, v ktorej musíte zmysluplne (aj keď niekedy sa rozum zastaví, ale to už k tomuto typu hier patrí), v správnom poradí a v správny čas. A len na okraj, hra má fajn atmosféru podčiarknutú takou príjemnou do hororu ladenou hudbou. Vypočuť, zahrať a trochu sa porozčuľovať nad vlastnou neschopnosťou môžete kliknutím sem.
Earth Taken
Keď sme už pri atmosfére, tak treba povedať, že toto tuto, akože Earth Taken, je v tomto smere výnimočné. Je to scifi s postapokalyptickým nádychom, normálne vo mne vyvolalo až takú nostalgiu za starým dobrý Fallout-om.
Earth Taken - Scéna
Earth Taken - Scéna Disclaimer
Zem je okupovaná mimozemšťanmi, len pár ľudí prežilo a vy ste ten, ktorý ich má zachrániť. Klišé? Ale no tak, však už v antike vedeli, že vždy ide len o opakovanie toho istého, tak?! (alebo to asi inak interpretujem, ale to je jedno, viete, čo myslím). K cieľu sa dostanete jednoducho – prestrieľate sa mimozemšťatnmi. Len malé varovanie – je to síce „flashovka“, ale vyhraďte si na ňu herný čas, naozaj totiž baví. Zahrajte si ju tu.

oneshock

oneshock

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB