Pokémon Origins alebo ako dokázať za hodinu a pol to, čo Ash neurobil za 16 rokov

Už 16 rokov majú diváci možnosť sledovať, ako sa snaží Ash chytiť všetkých pokémonov (ktorých stále pribúda) a stať sa najlepším z najlepších trénerov. Ten, kto si seriál občas pozrie vie, že sa mu to asi nikdy nepodarí. No teraz tu máme príbeh niekoho, kto vie, ako dosiahnuť svoj cieľ a stať sa najlepším.
Filmová história scifi
Pocket Monsters: The Origin - Red a Green
Pocket Monsters: The Origin - Red a Green Disclaimer
Pokémon Origins je príbeh z úplného začiatku série, kedy bolo pokémonov iba 151. Oproti pôvodnému anime sa však líši v mnohom a to vďaka silnej inšpirácii hrami Pokémon Red/Blue/Green. Odkazy na hry sú viditeľné takmer v každej scéne – od úvodného príhovoru profesora Oaka, cez mená hlavných postáv – Red a jeho rival Green, po rôzne miesta známe z hry, hudbu, štýl súbojov, elitných trénerov a mnoho ďalšieho.
Hrdinom seriálu je Red (v pôvodnom anime to bol Ash). Mladý tréner začína svoju púť tým, že sľúbi profesorovi Oakovi získanie informácií o všetkých pokémonoch a následné skompletizovanie jeho elektronickej pokémon encyklopédie – Pokédexu. To je totiž profesorov dávny sen, ale už je pristarý na to, aby ho dokázal splniť sám. Za odmenu dá Oak nášmu hrdinovi jedného z troch pokémonov, ktorí sa zhodujú s tými, ktorí sú na výber v hrách – Charmander, Bulbasaur a Squirtle. Po tejto voľbe Red vstupuje do sveta plného dobrodružstiev – do sveta trénera pokémonov. Jeho cieľom je splnenie sľubu, ale aby to dokázal, musí sa stať najlepším trénerom. Neberie to na ľahkú váhu a tak nám počas štyroch epizód, z ktorých sa anime skladá, ukáže Red viac, než dokázal Ash za celú svoju „kariéru“. Ukáže nám, čo je to byť naozaj tým najlepším z najlepších.
Pocket Monsters: The Origin - Eh, Blastoise asi nerád dostáva päsťou do tváre
Pocket Monsters: The Origin - Eh, Blastoise asi nerád dostáva päsťou do tváre Disclaimer
Odkedy sa na internete objavili prvé správy o Pokémon Origins, každý, kto hral prvé Pokémon hry, bol ako na ihlách, plný nedočkavosti. To, že sa oplatilo čakať, vidno aj na pozitívnych reakciách na tento počin – na anidb.net je priemerné hodnotenie tohto anime 8,34 a na myanimelist.net to je 8,31 a nachádza sa medzi 200 najlepšie hodnotenými anime seriálmi.
Veľkým dôvodom týchto reakcií je to, že sa seriál verne pridržiava predlohy. Hráči spoznajú mnohé oblasti, v ktorých sa dej odohráva - napríklad Levander Town, Pokémon Tower, základňa Raketového Tímu a iné. Súboje medzi trénermi tiež pripomínajú tie v hre. Pokémoni používajú útoky, ktoré sú hráčom známe a sú perfektne graficky spracované, boje sú plynulé a pri boji o odznaky pokémon ligy sú v pozadí ukazovatele, ktoré zobrazujú energiu pokémonov. To môže znieť trochu zvláštne, až humorne, ale prevedenie komické nie je, skôr naopak. Akcia diváka zaujme.
Pocket Monsters: The Origin - Giovanni, vodca raketového tímu
Pocket Monsters: The Origin - Giovanni, vodca raketového tímu Disclaimer
Mínusom tejto série je jej rozsah. Je očividné, že za niečo menej než 2 hodiny sa nedá obsiahnuť všetko, čo sa v hrách udialo. Preto sa o mnohom divák dozvie iba zo stručného zhrnutia, ktoré Red rozpráva v jednotlivých dieloch. Ale to, čo v anime divák uvidí, patrí medzi najobľúbenejšie momenty hráčov.
Ako vidno, cieľovou skupinou tohto seriálu sú najmä hráči starých Pokémon hier. Pre tých sú tieto 4 diely splneným snom. Vizuálnu bombu nostalgie dopĺňajú orchestrálne verzie melódií z hier a tak sa každý hráč pri sledovaní Pokémon Origins prenesie o niekoľko rokov späť do minulosti, do svojho detstva. Má však toto anime čo ponúknuť aj tým, ktorý hry nehrali? Rozhodne áno. Hoci z toho nebudú mať taký silný zážitok ako hráči, svižná akcia im štýlovo ukáže príbeh mladého chlapca, ktorý ide za svojím cieľom a nevzdáva sa. Predstaví im fenomén Pokémon a ako to všetko začalo.
Pocket Monsters: The Origin - Indigo Plateau - miesto, kde súperia tí najlepší z najlepších
Pocket Monsters: The Origin - Indigo Plateau - miesto, kde súperia tí najlepší z najlepších Disclaimer
Názov: Pokémon Origins (Pocket Monsters: The Origin)
Žáner: postkyberbiopunk
Réžia: Icuro Kawasaki, Džukio Kuroda, Hidedža Takahaši, Dadžki Tomidžasu
Fakty: Japonko, 2013, 4 diely, každý cca 24 minút
Výrobca: OLM, Production I.G, Xebec
Hodnotenie: 80%
Pocket Monsters: The Origin - Trailer - trailer Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Anime Jar/Leto 2013

Deadman Wonderland - recenzia

Spojme si väzenie so zábavným parkom, bojom o život a litrami krvi, ktoré nesmú chýbať v žiadnom akčnom anime. Potom pridajme štipku nadprirodzených schopností a vznikne nám Deadman Wonderland – väzenie, v ktorom to, či spadne mydlo na zem, je ten najmenší problém, ktorý väzňov trápi.

Pokémon Origins alebo ako dokázať za hodinu a pol to, čo Ash neurobil za 16 rokov

Už 16 rokov majú diváci možnosť sledovať, ako sa snaží Ash chytiť všetkých pokémonov (ktorých stále pribúda) a stať sa najlepším z najlepších trénerov. Ten, kto si seriál občas pozrie vie, že sa mu to asi nikdy nepodarí. No teraz tu máme príbeh niekoho, kto vie, ako dosiahnuť svoj cieľ a stať sa najlepším.

Anime jar/leto 2013 - Blood Lad (Krvavý chalan)

Upíri sú elegantní, nosia plášť s vysokým golierom, radi si pochutnajú na krvi panien a ich nepriateľom je cesnak a kríž. Sú pánmi noci. Teda, ktorí ako. Nájdu sa aj takí, ktorí by radšej prijali pomenovanie otaku.

Anime jar/leto 2013 - Sujsé no Gargantia (Gargantia na zelenej planéte)

Pokiaľ máte chuť na kúsok mecha akcie, pozrite si príbeh Leda, vojaka Galaktickej Aliancie Ľudstva.

Anime Jar/Leto 2013 - Šingeki no Kjódžin (Útok Titanov)

Pokiaľ vás nudia šťastné konce a lezie vám na nervy, že hlavným postávam sa v seriáloch takmer nikdy nič nestane, Šingeki no Kjódžin by mohlo byť práve pre vás. Anime je plné akcie, krvi a roztrhaných tiel.

Anime Jar/Leto 2013 - Hataraku Maó-sama! (Satan je brigádnik!)

Položili ste si v poslednej dobe otázku, aké anime by stálo za pozretie? Alebo anime nesledujete a chceli by ste si nejaké pozrieť, nech viete, čo to vlastne je? Alebo ste ostrieľaný otaku a hľadáte inšpiráciu na nové veci? Ak ste odpovedali áno, táto séria recenzií je práve pre vás.