Vráti sa Narnia na strieborné plátno?

Je to možné. C.S. Lewis Company vyjednáva v týchto dňoch so spoločnosťou producenta Marka Gordona (Zdrojový kód, 2012 a ďalšie) ohľadom štvrtého dielu Kroník Narnie pod názvom Strieborná stolička.
Juraj Búry
Podporte scifi.sk
Chronicles of Narnia, The - Inšpirované - Ilustračný obrázok
Chronicles of Narnia, The - Inšpirované - Ilustračný obrázok / Zdroj Disclaimer
Rokuje sa o knihe Strieborná stolička, ktorá vyšla ako štvrtá kniha série a teraz by mala tvoriť predlohu pre ďalší film. Pre úplnosť dodám, že po spätnom chronologickom usporiadaní kníh, je Strieborná stolička šiestym príbehom z Narnie.
Rokovania prebehli v poriadku, práva sú predané a obidve strany sú spokojné. Nevlastný syn C. S. Lewisa, Douglas Gresham, ktorý sa podieľal aj na predchádzajúcich filmoch, sa vyjadril: „Mám veľký rešpekt pred prácou Marka Gordona a som presvedčený, že spolu prinesieme krásu a očarenie z Narnie zo sŕdc čitateľov na strieborné plátna.“ To znie optimisticky.
Knižky som čítal a tak viem čo nás zhruba bude čakať až sa projekt vydarí. Až ste videli Dobrodružstvá Ranného pútnika, určite si pamätáte postavu otravného bratranca hlavných hrdinov, Eustaca. Tak ten by sa mal do Narnie vrátiť i so svojou kamarátkou Jill, aby našli uneseného Kaspiánovho syna. Toho drží hlboko v podzemí zlá čarodejnica...
Takže to bude Cesta do stredu Narnie. Viem si to predstaviť na plátne, knižka je plná vizuálne úchvatných motívov, len príbeh je chudobnejší a priamočiarejší. Už teraz je jasné, že Hollywood ho bude chcieť niečím obohatiť a to nemusí dopadnúť dobre.
Každopádne Narnií držím palce. A vy?

Juraj Búry

Juraj Búry
Mám veľa čiernych vlasov, kocúra a plyšového pavúka. Väčšinou sa mocem v Nitre, alebo po kopcoch a hradoch. Strašne rád sa hrám, čítam a pozerám a potom o tom premýšľam. Pôsobím mladší ako v skutočnosti som.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB