Kniha Bolesti - pozvánka na krst a videotrailer

Kniha Bolesti, výber toho aktuálne najlepšieho od matadorov aj nováčikov Českej i Slovenskej hororovej scény. Tak a presne toto bude už čoskoro na pultoch kníhkupectiev. Kto chce, môže sa nechať navnadiť na tento príšerný zážitok už v predstihu.
draculin
Podporte scifi.sk
Fanúšikom slovenského hororu nie je meno Mark E. Pocha neznáme – tento mladý autor sa objavil relatívne len pred nedávnom, ale svojou tvorbou si zaslúžene získava svoje miesto v povedomí čitateľov. Tento krát sa však okrem písania pustil aj do editorskej práce a výsledkom je zbierka „Kniha bolesti“ s podtitulom: „To najlepšie z českého a slovenského pochmúrneho undergroundu“. Neprekvapivo, ide o horor. Horory, strašidelné, mrazivé, desivé poviedky, ktoré ukážu všetky možné formy tohto žánru – od civilných hororov, cez fantasy až po postapokalyptické scifi.
Kniha bolesti - Plagát - Obálka
Kniha bolesti - Plagát - Obálka / Zdroj Disclaimer
Kvalitný des a hrôza by mali byť zabezpečené autormi, medzi ktorých patria okrem samotného „epochálneho“ editora, aj starí harcovníci fantastiky (J. W. Procházka, Dušan Fabián, Martin Moudrý), vychádzajúce hviezdy (Hanina Veselá, Marja Holecyová), a niekoľko novších tvárí, ktoré dokazujú, že báť sa je niekedy jednoducho fajn a horory majú u nás pochmúrne žiarivú budúcnosť.
Za server scifi.sk nás mimoriadne teší ešte jedna vec – jedným z autorov je aj Janko Iša, ktorý mierumilovný vzhľad viac než dostatočne vyvažuje množstvom krvi, telesných štiav a naporcovaných tiel, vo svojich poviedkach. Iša pred rokmi začínal publikovať svoje prvé diela práve na scifi.sk (vrátane zborníku Zárodky Hviezd), až sa v roku 2012 dopracoval k Cene Béla za najlepšiu hororovú poviedku, ktorá sa udeľuje vrámci Ceny Fantázie. Nech to je pre začínajúcich autorov povzbudenie do tvrdej práce – a koniec koncov, práve sa môžu presvedčiť, ako vyzerá v realite „autorský vývoj“.
Krst zborníka sa bude konať v sobotu 14. Septembra na Istrocone – takže kto je v Bratislave, hor sa na Trnavské Mýto do Istropolisu. Na vlastné buľvy si overíte, či aspoň niektorý z autorov v sebe neskrýva niečo psychopatické, tú vražednú temnotu, ktorú ventiluje písaním.
Váhavcov snáď pomôže presvedčiť atmosférický videotrailer:
Kniha bolesti - Trailer - 1 Disclaimer
A pre úplnosť – zborník vychádza vo vydavateľstve Artis Omnis, ktoré je známe svojou náklonnosťou k fantastickému žánru (vydáva Červenáka, Fabiana či Luciu Droppovú), ako i k hororu, keďže je vyhlasovateľom hororovej Ceny Béla.
Takže, vidíme sa na tom hororovom zážitku?

draculin

draculin
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

humanoid (Anonym)
dobry trailer, trochu zvlastne obsadenie (ten Tučka je vitaz fantastickej povidky?), lebo medzi Prochazkom a Holecyovou je diametralny zanrovy rozdiel, ale necham sa prekvapit. Istrocon nestiham :-).
12.09.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB