Divergent - ďalší film pre mladé publikum

Po obrovskom úspechu Twilightu u mladých sa zdá, že podobných románov pribúda ako húb po daždi. A podobne aj filmových adaptácií. Tu je ďalšia.
Rose
Podporte scifi.sk
Štúdio Summit Entertainment sa najnovšie rozhodlo adaptovať knihu mladej Američanky Veronicy Roth - "Divergent". Je to scifi thriller, ktorý sa dá porovnať s The Hunger Games nakoľko aj tu ide o dystopickú budúcnosť, teenagerov a násilie. Hlavnou hrdinkou je 16-ročná Beatrice Prior, ktorá žije vo svete, kde spoločnosť je rozdelená na päť tried, každá z nich predstavujúca istú vlastnosť: úprimnosť, nesebeckosť, statočnosť, mierumilovnosť a inteligenciu. Každý rok, v istý deň, všetky 16-ročné decká prechádzajú testom, na základe ktorého sú zaradené do jednej z týchto tried, do ktorej potom budú patriť celý zvyšok života.
Z Beatrice sa vykľuje "divergent" čiže jeden z mála jedincov, ktorí nespadajú jasne do žiadnej triedy ale majú črty, ktoré ich zaraďujú hneď do viacerých. Beatrice sa musí rozhodnúť medzi láskou pre svoju rodinu a tým, po čom túži jej srdce. Zároveň objaví trhliny v zdanlivo dokonalej spoločnosti a musí uchovávať tajomstvo, ktoré by mohlo zachrániť tých ktorých miluje alebo zničiť ju...
Čo na to poviete?
Divergent - Plagát
Divergent - Plagát Disclaimer
Divergent - Shailene Woodley
Divergent - Shailene Woodley / Zdroj Disclaimer
Hrajú: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet,
Réžia: Neil Burger
Premiéra: marec 2014

Rose

Rose
Knižná recenzentka, bývalá porotkyňa Martinus Cena Fantázie, koordinátorka súťaže Mikropoviedok na scifi.sk

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB