Novinky o Star Wars VII: tešme sa na Luka Skywalkera

Po tom, čo sme sa dozvedeli o kúpe Lucasfilmu Disneyho spoločnosťou a po oficiálnom oznámení Epizód VII, VIII a IX prinášame ďalšie novinky a správy o nových Hviezdnych vojnách.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Star Wars VII -  - Novinky o Star Wars VII: tešme sa na Luka Skywalkera
Star Wars VII - - Novinky o Star Wars VII: tešme sa na Luka Skywalkera / Zdroj Disclaimer
Po tom, čo bol George Lucas odstavený na druhú koľaj a pri SW už nebude mať žiadnu kreatívnu kontrolu, sa na internetovom médiu objavili mnohé špekulácie, fámy a správy o chystanej trilógii.
Je už oficiálne potvrdené, že scenár Ep VII má na starosti Michael Arndt, Oscarmi ovenčený scenárista Little Miss Sunshine a Toy Story 3. Pre Ep VIII a IX sa uvažuje sa o Simon Kinbergovi (scenár k Sherlock a X-Men: The Last Stand, produkcia X-Men: First Class) a predovšetkým Lawrence Kasdanovi (scenár k SW Ep V a Ep VI).
Kým mená scenaristov sú známe, na poste režiséra sa objavovali najrôznejšie tipy, od Spielberga cez Nolana až po Tarantina. V hre o post režisérov ostali nasledovní:
- Steven Spielberg, ktorý po odmietnutí nakoniec predsa len možno bude mať svoju SW epizódu
- Neil Blomkamp, District 9, Elysium.
- Alfonso Cuarón, Children of Men, nadchádzajúci Gravity
- Matthew Vaughn. Kick Ass, X-Men: First Class. Podľa http://collider.com práve pre rokovanie s Disney/Lucasfilm a potenciálnu možnosť režírovať SW pustil k vode X-Men: Days of Future Past.
- Darren Arnofsky, Pi, The Fountain, Noah.
- Joss Whedon. Serenity, The Avengers.
V podstate teda ide všetko o veľmi kvalitných režisérov, ktorí majú na konte nejeden filmový trhák. A ako to bude vyzerať so samotným dejom novej trilógie?
Nasledovné informácie môžu obsahovať spoilery:
Čo sa týka utajovaných informácií o čom Ep. VII bude, tak na povrch presiaklo pár roumorsov , čriepkov, nedopovedaných viet. Predpokladá sa že Ep VII by sa mohla volať A New Dawn (aspoň taký názov niesol mail zaslaný tajným zdrojom z prostredia blízkeho producentovi na adresu blogu MarketSaw) a bude sa odohrávať 10-20 rokov po Ep. VI. Malo by ísť o úplne nový príbeh, ktorý by sa nemal opierať o žiadnu knihu, komiks či hru z prostredia Expandovaného univerza. Fanúšikovia legendárnej Thrawnovej trilógie od Timothy Zahna tak ostanú asi sklamaní.
Na druhú stranu, hneď prvá veta v maili vraví o tom, že: „Neverím tomu, že bolo impérium v Ep. VI úplne zničené.“ Uvedená informácia dáva nielen logický (ani Rímska ríša nepadla behom jednej bitky) zmysel, ale sa aj kryje s udalosťami popísanými práve v Expandovanom univerze, kde sa so zvyškami Impéria a lokálnymi samozvanými vládcami stretávame ešte mnoho rokov po udalostiach v Ep. VI. V každom prípade, do hry by sa mali vrátiť všetky známe hlavné postavy (Luke Skywalker, Han Solo, Leia Organa, Chewbacca, C3PO i R2D2 a snáď aj Boba Fetta), pričom samotný príbeh by sa mal zamerať primárne na Luka Skywalkera. Atmosféra by sa tiež mala niesť v duchu starej trilógie, môžeme sa teda tešiť skôr na temnejšiu prostredie plné piesku, prachu a hrdze než na naivitu a krikľavé farby Ep. I – III ? Vyzerá to tak.
Aby toho nebolo málo, u Disneyho/Lucasfilmu sa asi inšpirovali úspechom Harry Pottera a začali sa reálne pohrávať s myšlienkou natočenia nie len novej trilógie, ale rovno novej hexalógie. Vyzerá to tak, že po Ep. VII – IX by mala nasledovať Ep. X – XII, pričom by mala popri preživších charakteroch (a, povedzme si na rovinu, aj hercoch) priniesť množstvo nových postáv. Medzi inými aj ženské meno Skywalker. Pri tekto informácii sa hneď objavilo niekoľko fám, že by mohlo ísť buď o Maru Jade, podľa Expandovaného univerza Lukovu manželku, alebo dcéru, čo reflektuje aj zašlú Lucasovu myšlienku o Star Wars ako viacgeneračnej ságe.
V každom prípade, vyzerá to tak, že sa máme na čo tešiť. Uvidíme, či Disney vytiahne Star Wars z hrobu, alebo ho ešte viac pochová.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Aldeberan
ja chcem dalsie star wars. Je jedno o com, hlavne ench tam nie je Jar Jar.
08.12.2012
jurinko
Ja nechcem dalsie Star Wars. Je jedno o com, nechcem ;-)
08.12.2012
Stano Lacko
No jurinko, aj Enterprise zacal bez Stre Trek v nazve, potom pochopili, ze to tam proste byt musi
08.12.2012
cyberstorm
Jurinko: ak nechces, tak sa na ne nedivaj...
08.12.2012
jurinko
cyberstorm, to je klasicky argument vsetkych tvorcov Panelakov, Sudnych sieni a vseobecne p*covin, ktore pozeraju vacsinou iba lamy (bez urazky, fakt si to neber osobne pls :-) - ja len, ze to neberiem, proste nieco povazujem za shit a nieco za hodnotu, bez ohladu na to, ako ovladam svoj televizor/pocitac/cas ;-) )
09.12.2012
kAnYs
Proti gustu ziaden disputat Jurinko. Ja definitivne CHCEM dalsie starwars. Nieje mi ale jedno o com.
09.12.2012
cyberstorm
suhlas s kanysom: ak to bude v podobnej atmosfere ako stara trilogia (hlavne Ep V) a par momentov novej (Anakin vyvrazduje mladych jediaov, akcne sceny a par dalich - , napr. Amidaline odhalene brusko pocas Ep II), tak super. Ale nech sa to zbavi naivity a cukrikovych farieb. Republika je mrtva, Imperium v troskach, nastava obdobie paserakov a lovcov ludi, samozvanych vladcov a lokalnych mafianskych bossov...
09.12.2012
Stano Lacko
No predpokladam, ze sa budu chciet drzat v medziach uz napisanych knih a komixov, no uvidime, ale takato dark scena by sa bodla, ved aj Star Trek ide do temnych casov
09.12.2012
draculin
Suhlasim. A chcem. Aby som vedel ci to je kvalita, musi to byt najprv nakrutene, potom uvidim :) ...a ten kto nieco nechce pozerat je na tom vzdy lepsie - proste nepozera. Zatial co ten, ktory by nieco pozerat chcel, musi to mat najprv nakrutene. A nove SW vzbudzuju vzdy lepsiu nadej, nez ziadne SW :)
10.12.2012
cyberstorm
niekto povedal, ze SW su ako sex: kto nezazil, tomu neopises, a kto zazil, je zbytocne opisovat...
10.12.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.