Pozvánka na Kozmodróm 2012!

Občianske združenie SciFi Guide by vás rado pozvalo na štvrtý ročník jedinečného sci-fi festivalu Kozmodróm.
marsel
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Kozmodróm je prednáškový deň venovaný rôznym aspektom fantastiky, stretnutie jej fanúšikov a festival, na ktorom máte možnosť zoznámiť sa s ľuďmi, ktorí majú živý záujem vzdelávať sa a kreatívne sa angažovať vo svojom voľnom čase. Jedná sa o alternatívnu formu zábavy, ktorej cieľom je priblížiť fantastické žánre širšiemu publiku ľudí a dokázať, že byť fanúšikom neznamená len pasívne vstrebávať informácie o danej tematike, ale aj podieľať sa na ich tvorbe a šírení.
Kozmodróm 2012 - Poster - Banner
Kozmodróm 2012 - Poster - Banner Disclaimer
V priebehu jedného dňa sa uskutoční desať prednášok, zameraných na filmovú, seriálovú a knižnú sci-fi, fandom a vedu, od ľudí, ktorí sú laickými odborníkmi na dané témy. Tešiť sa môžete na diskusiu o fandome, ako ho na Slovensku v súčasnosti poznáme, pripravuje sa tombola o atraktívne ceny, ale aj na teoretika modernej fantastiky, Ondreja Herca, a mnoho ďalších zaujímavých hostí.
Okrem intelektuálnej a poučnej zábavy ponúka Kozmodróm aj miesto na oddych. Priestory mimo prednáškovej sály budú prispôsobené práve tejto činnosti – nebude chýbať kútik s občerstvením priamo z kuchyne organizátorov, chill-out zóna s Tuli vakmi na posedenie a rozhovor s kamarátmi a výstava, na ktorej si budete môcť prezrieť a ohmatať najväčšie poklady nadšených fanúšikov. Ak vás táto výstava nadchne natoľko, že si ihneď budete chcieť niečo kúpiť, budete mať k dispozícii stánok obchodu MadMaxon, ktorý sa zameriava na tovar pre fanúšikov. So svojimi stánkami prídu taktiež Sestry Zlopočestné z partnerského združenia Spoločenstvo Tolkiena, združenie fantastiky, Fenix Games Shop, ktorý bude ponúkať najmä kartové, ale aj iné hry a antikvariát 11th Floor Books, kde si budete môcť kúpiť anglické sci-fi a fantasy knihy. Ak radšej oddychujete aktívnym spôsobom, budete mať možnosť využiť niekoľko herných stolov, kde sa budú hrať rôzne, ale hlavne sci-fi stolové hry, ktoré zapožičal obchod iHRYsko.sk, prípadne zavítať do spomínanej chill-out zóny a prezrieť si zbierku komiksov, ktorú prinesie tím zo SpaceUnicorn.sk.
Na Kozmodróme 2012 vás budeme očakávať 17. novembra od 9:00 v SD Nivy na Súťažnej ulici 18 v Bratislave. Viac informácií, kompletný program a zoznam hostí nájdete na oficiálnej stránke, tešíme sa na Vás!

marsel

marsel

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Darina Simková
Ahojte som tu nováčik, fandím sci-fi a tak je táto ponuka sci-fi festivalu Kozmodróm super vec, aspoň spoznám ďalších fandov a pekne naživo. Dám o tomto stretnutí echo mojim mne podobným vyznávačom fantastiky.
Darina
10.11.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB