Assassin's Creed - New Regency a Ubisoft spolupracujú

Ubisoft sa rozhodol pre New Regency ako koprodukčného partnera a Fox pre distribúciu pripravovanej filmovej adaptácie známej videohry.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Assassin''s Creed - Záber - Obrázok z hry
Assassin''s Creed - Záber - Obrázok z hry / Zdroj Disclaimer
Michael Fassbender (X-Men: First Class, Prometheus), podpísal hereckú zmluvu k filmu a bude ho taktiež produkovať. Film sleduje osud Desmonda Milesa, barového čašníka, ktorý je potomok niekoľkých rodových línií zabijákov. V príbehu sa pravdepodobne bude preplietať súčasnosť s minulosťou, kedy sa Miles stane nepriateľom templárskych rytierov.
Ubisoft spolupracuje úzko s New Regency nielen na produkcii, ale aj na financovaní filmu. Režiséra, obsadenie a scenár by mali byť všetky vo finálnej podobe k budúcemu letu. Zároveň Ubisoft zvažuje možnosť uviesť film do kín zároveň s premiérou nového dielu hernej ságy.
„Je to perfektné spojenie toho, o čo sa snažíme, a to pracovať s najvyššie hodnotenými talentovanými ľuďmi ako Michael Fassbender,“ hovorí Brad Weston, riaditeľ spoločnosti New Regency. „Je to pre nás prvá veľká akcia na poli franchise-u. Fassbender práve s nami natočil film Dvanásť rokov otroka a je jedným z najlepších hercov súčasnosti. Príbeh, ktorý chceme natočiť má veľkolepé rozprávačské elementy a pretože hry Ubisoftu sú postavené na silných postavách a príbehoch, je to pre nás príležitosť premeniť New Regency na spoločnosť, ktorá je motivovaná filmovými tvorcami.“
Je možné, že ak tento výlet do filmových adaptácií hier bude úspešný, vrátia sa do správ aj chýry o pripravovaných filmoch k takým ságam akými sú Bioshock alebo Halo.
Prvá hra bola zasadená do priestoru Ďalekého východu počas doby križiackych výprav. Druhý až štvrtý diel sa odohrával počas talianskej renesancie s akčnými scénami na pozadí viacerých talianskych miest a ottomanského Konštantinopolisu.
V piatej hre - Assassin's Creed III – sa ocitnete počas americkej vojny o nezávislosť. Od roku 2007 sa zo série hier doteraz predalo viac ako 38 miliónov kusov.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB