Ďalšie zmeny v DC Comics: 6 nových komiksov

Po tom, čo pred piatimi mesiacmi DC reštartovalo svoje komiksové seriály v celofiremnej udalosti a začalo ich číslovať zase od jednotky, prichádzajú novinky o ďalších plánovaných zmenách v tomto komiksovom kolose, pre DC by mal písať aj China Miéville.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Zdá sa, že zmeny DC Comics prospeli. V budúcnosti by malo štartovať nových šesť sérií, ktoré majú nahradiť šesť starších titulov. Jeden z týchto nových komiksov má mať na starosti dokonca spisovateľ China Miéville.
Batman Incorporated - DC The New 52
Batman Incorporated - DC The New 52 Disclaimer
Nové komiksové série budú mať premiéru na jar tohto roku, po tom, čo tie série, ktoré končia, budú mať možnosť vydať aj posledné ôsme číslo. Podľa šéfredaktora DC, Boba Harrasa, by mala táto Druhá vlna, ako ju nazýva, rozšíriť univerzum Novej 52-ky a nie tých sérií, ktoré vyšli ako nové minulú jeseň.
DC minulý rok koncom augusta reštartovalo totiž svojich 52 najprestížnejších komiksov, medzi ktoré patria štyri základné komiksy o Supermanovi (Action Comics, Superman, Superboy a Supergirl), jedenásť komiksov zo sveta Batmana, štyri zo sveta Zeleného lampáša, ďalšie zo skupiny Justice League a viacero ďalších.
"Nadšenie, ktoré tu bolo pri vzniku tejto Novej 52-ky sme zamerali na premenu týchto klasických postáv hrdinov a konceptov, v ktorých sa pohybujú," hovorí Harras. "Druhá vlna sa plne sústreďuje na tvorbu ich sveta."
Tituly, ktoré ukončia svoj prvé vydanie budú Men of War, O.M.A.C., Static Shock, Hawk and Dove, Mister Terrific a Blackhawks. Všetky skončia aprílovým číslom.
Men of War - Poster - 1
O.M.A.C. - Poster - 1
Static Shock - Poster - 1
Hawk & Dove - Poster - 1
Mister Terrific - Poster - 1
Blackhawks - Poster - 1
Namiesto nich sa na pultoch obchodov objavia:
Batman Incorporated
Autorom je Grant Morrison, kresličom Chris Burnham.
Komiks sa bude zaoberať Bruceom Wayneom a jeho počínaním na širšom svetovom poli, kde Batman bude čeliť globálnej hrozbe. Bude vlastne pokračovaním rovnomenného komiksu z minulého roku.
Earth 2 (Zem 2)
Autorom je James Robinson, kresličkou Nicola Scott.
Hlavnými hrdinami budú postavy z Justice Society, ktoré budú bojovať proti zlu na planéte Zemi v paralelnom vesmíre. Earth Two je známy paralelný vesmír k základnému vesmíru DC, ktorý sa objavil v DC komiksoch už v roku 1961, bude to ale prvýkrát, čo sa objaví aj v Novej 52-ke.
Worlds' Finest (Tí najlepší na svete)
Autorom je Paul Levitz, kresličmi George Perez a Kevin Maguire
Huntress a Power Girl z paralelného vesmíru Zeme 2 sa ocitnú na našej Zemi a budú musieť vynaložiť úsilie, aby sa vrátili späť do ich vesmíru.
Dial H (Zavolaj H)
Autorom je China Mieville a kresličom Mateus Santoluoco
Bude sa jednať o nový odvážny prístup ku konceptu obyčajného muža, ktorý obdrží superschopnosti a stane sa hrdinom.
G. I. Combat
V tomto komikse sa vrátime ku klasickému stretu vojakov s dinosaurami podľa príbehu The War That Time Forgot (Vojna, ktorú zabudol čas). Autorom je J. T. Krul a ilustrátorom Ariel Olivetti. Popri nich by sme sa mali dočkať aj príbehov v pozadí: The Unknown Soldier (Neznámy vojak) píše Justin Gray a kreslí ho Jimmi Palmiotti a Dan Panosian, The Haunted Tank (Zakliaty tank) od spisovateľa Johna Arcudiho a umelca Scotta Kolinsa.
The Ravagers (Ničitelia)
Autorom je Howard Mackie a kresličom Ian Churchill
Pôjde o voľné pokračovanie Teen Titans a Superboya, v ktorom sa skupina štyroch mladých ľudí so superschopnosťami dá na útek pred spoločenstvom, ktoré z nich chce vytvoriť superzloduchov.
Najzaujímavejšou správou je vstup China Miévillea na komiksovú scénu. So svojimi dielami vyhral skoro každé väčšie ocenenie v scifi žánri. Stačí spomenúť knihy ako The Scar, Iron Council či The City & The City. Bude určite zaujímavé sledovať, ako sa mu bude dariť a či v tomto formáte bude mať rovnaký úspech ako v knižnom.
Je to zároveň trochu smutný deň pre fanúšikov titulov ako Static Shock alebo O.M.A.C., ale Bob Harras tvrdí, že aj napriek tomu, že tieto postavy nebudú mať svoje vlastné komiksy, zo sveta DC neodchádzajú:
"Veľa z postáv zo zrušených sérií sa objaví v zošitoch Novej 52-ky, a niekedy dokonca veľmi zaujímavým spôsobom," hovorí Harras. "Vytvárame príbehy, ktoré presahujú kultúry na Zemi a siahajú až cez Zem do iných dimenzií. A to ešte len začíname."

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Juraj Búry
Skra..to Dc Unoverzum vyzerá čím ďalej tým zaujímavejšie...že by som presedlal ( a opustil môj milovaný Marvel?:D)
14.01.2012
jurinko
Juraj, ja by som to urobil, byt tebou :-) --- Na Batman Inc. sa asi zacinam tesit ;-)
14.01.2012
Janko Iša
aj kupujete niekto? u nas v preklade vychadza vobec nieco co stoji za to?
14.01.2012
kAnYs
Citali ste niekto tu prvu cast Batman Inc?
14.01.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB