Čo prináša januárová Pevnost?

Nový rok, nová Pevnost
Janko Iša
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Pevnost - Poster - 2012/1
S novým rokom prichádza aj nová Pevnosť, kde hneď v úvode rozpráva šéfredaktor o zmenách, nových rubrikách - novej skladbe časopisu. Finálnu podobu zmien by sme mali uzrieť niekedy po pol roku, ale už teraz sa je určite na čo tešiť. A čo teda prináša januárová Pevnost?
Ako napovedá už obálka, hlavná téma sa venuje novinke zo sveta počítačových hier, najnovšiemu The Ellder Scrolls V: Skyrim. Napísal by som o tom viac, ale potom som dostal šíp do kolena.
Ďalšia vec čo stojí určite za zmienku je Paranormální romance od Alžběty Lexovej , velmi pekný a vtipný prienik do romanticko upírských záležitostí z kategórie Twilight. Dozvieme sa prečo to všetko pôsobí vlastne tak smiešne a stupídne :).
Ako každý rok na začiatku sa hodí nejaký ten prienik TOP10 žánrovými filmami, takže to tu na dvojstránke nájdete tiež, môžte si okontrolovať či ste všetky tie mainstreamy minulého roku videli.
Pre fanúšikov tureckých vojen, histórie, dobrodružstiev osamoteného hrdinu a hlavne Juraja Červenáka je tu vynikajúca a detailná rozprava o Dobrodružstvách kapitána Báthoryho, knižnej série, ktorá sa čerstvo rozšírila o tretí diel - Diablovu Pevnosť. Mimo informácii o knihách a pikoškách od samotného autora , tu nájdete aj historické vsuvky ako to vlastne bolo.
V januárovom čísle nájdete tri poviedky, z ktorých tou hlavnou je určite nový fantasy western na pokračovanie od Juraja Červenáka Chřestýš Callahan a brána duchů (1.).
ďalšie poviedky sú :
Jeff Carlson -Planeta skokánků
David P. Stefanovič -V roce nula
Nasleduje predstavenie najnovších knižných ale aj filmových titulov na našom trhu a rôzne menšie kategórie, nejaké recenzie videohier (Rage mimo iné), info o Larpoch, čínsky zverokruh - nejdem to vymenovávať všetko.
Myslím, že každý si v novej pevnosti nájde to svoje.

Janko Iša

Janko Iša

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB