Ďalšie knihy o Harry Potterovi?

Krátko pred uvedením prvej časti filmového finále Harryho Pottera sme sa dočkali od J. K. Rowlingovej zaujímavej informácie, podľa ktorej by mohla pre existujúcu ságu napísať ďalšie dve knihy.
Filmová história scifi
"Ešte stále sú všetky postavy v mojej hlave. Kľudne by som mohla napísať ôsmu a deviatu knihu," povedala Rowlingová v americkej relácii The Oprah Winfrey Show, čo by malo nadchnúť po troch rokoch abstinencie asi všetkých fanúšikov "chlapca, ktorý prežil". "Myslím, že som hotová, ale to nikdy neviete."
Po tom, čo Rowlingová dokončila Relikvie smrti, poslednú knihu zo série, smútila: "Bola to bolestná strata. Bolo to pre mňa obrovské. Najprv som bola hrdá, no potom som začala plakať. Iba dvakrát som takto plakala v mojom živote, (prvýkrát) keď umrela moja mama. Vec je - je to o živote, nie - tie knihy by nikdy neexistovali, ak by neumrela," dodáva Rowlingová. "Ćo chcem povedať, je, že jej smrť je citeľná na každej druhej strane tých kníh. Najmenej polovica zážitkov Harryho sa zaoberá so smrťou, čo táto znamená pre tých, ktorí prežili, čo znamená umrieť, čo prežíva smrť. Ak by neumrela, nemyslím si, že je príliš odvážne povedať, že by žiaden Harry Potter neexistoval. Tieto knihy sú také, aké sú, pretože umrela."
Nezávisle od toho, či sa dočkáme ďalších pokračovaní, sa môžeme tešiť na najnovší film z tejto série.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II - Trailer Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
Hmm, moj nazor? Potterovi dychaju na krk upiry zo Stmievania...tot vsjo
06.10.2010
Stano Lacko
Ani nie, pozri si predajnosti, HP je daleko daleko vpredu.
06.10.2010
Aldeberan
HP je fenomén, Twilight je trend :-P
11.10.2010
Stano Lacko
Hmm pekne povedane, skoda len ze Twilight vyhra sutaz najlepsia kniha, proste je to trendy ;-)
11.10.2010
xius
Eeeh... neverim jej ani mastne f. Posledne knihy odflakla, ze som ich cital veky. Mrtvy bod za mrtvym bodom a ak ma niekto bude chciet potrestat, naordinuje mi reprizu.
Umenie je vediet, kedy dost, nie? A Rowlingova to uz jemne zle odhadla, snad si to nechce kazit este viac... drzim jej palec, nech lakadlu odola. :)
17.10.2010
jurinko
Xius, ty zijes? Aj sa budes zas zapajat, ci si si len rypol a zas ta 2 roky nebude? :-D
19.10.2010
xius
jurinko: Zijem! :) Ja by rad bol aktivny, radikalny privesok scifi.sk... Len dni maju nejako malo hodin, vsimate? Tak aspon obcas do vas bodnem, preberiem uzavretu spolocnost vpadom zvonka. ;) (viac-ci-menej)
20.10.2010
draculin
xius: s nedostatkom hodin sa vzdy da nieco robit. Poznal som chlapika, co pendloval medzi nami a Moskvou minimalne 2x do tyzdna.Vtip bol v tom, ze si niekedy poplietol hodinky, alebo neprestavil - takze mu dvojhodinove odbobie sem-tam zmizlo,alebo sa objavilo :) Doporucujem si nastavit druhe hodinky na newyorsky cas - to ak budes mat stastie, ziskas este viac :)
20.10.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB